reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Kolejna noc kiepska, nie spie od 4... wcześniej ok 23 miałam takie skurcze... Tzn tak mi się wydaje bo ja je odczuwam tak dziwnie : macica robi się twarda, ja mam wrażenie jakbym nie miała czym oddychać, jakby ktoś wziął i mi ścisnął brzuch jakimś pasem. Trwało to z jakieś 20 min, potem wzięłam nospe i poczłapałam się pod prysznic i przeszło. Za to w nocy zgaga od 4 taka, że nie idzie wytrzymać. 😞 Jak Wam minęła nocka? Brr zimno w nocy za oknem

Dziewczyny doradźcie co robić bo mój mały od kilku dni tak intensywnie się rusza każdego dnia ja już nie wiem czy to jest normalne czy nie. Od tygodnia bardzo mocno się rusza i często na prawdę i te ruchy jak piszą wcale nie słabną ja już nie wiem kontroli już żadnej nie mam mam czekać na poród 01.listopad za tydzień . Nie wiem wy uważacie ze to normalne? Czy może coś złego się dzieje :(
Ja też już zakończyłam wizyty u ginekologa, ale od rozpoczetego 40tc lekarz dał mi skierowania na KTG. A Ty nie musisz chodzić do szpitala na taką kontrolę? W sumie w środę pójdę pierwszy raz. Chyba, że wcześniej urodzę ale wątpię bo nawet skurcze macicy u mnie znikły, brzuch mi wcale nie twardnieje 😞 teraz myślę sobie, że u mnie skończy się na wywoływaniu, choć cień szansy jeszcze jest. Mój mały faktycznie bardziej przepływa i już tak mocno nie kopie, czasem muszę się skupić czy się rusza i to też jest stresujące. Może zadzwoń do ginekologa, żeby się doradzić???

pewnie by chciał już wyjść
Ja też już zakończyłam wizyty u ginekologa, ale od rozpoczetego 40tc lekarz dał mi skierowania na KTG. A Ty nie musisz chodzić do szpitala na taką kontrolę? W sumie w środę pójdę pierwszy raz. Chyba, że wcześniej urodzę ale wątpię bo nawet skurcze macicy u mnie znikły, brzuch mi wcale nie twardnieje 😞 teraz myślę sobie, że u mnie skończy się na wywoływaniu, choć cień szansy jeszcze jest. Mój mały faktycznie bardziej przepływa i już tak mocno nie kopie, czasem muszę się skupić czy się rusza i to też jest stresujące. Może zadzwoń do ginekologa, żeby się doradzić???
Tak miałam w tym tyg zrobić ktg według jego zaleceń a dzisiaj już pojadę właśnie się ogarnę i jadę na sor sobie zrobic ktg i sprawdzić a co tam przyjąć mnie musza nie będę się stresować . Ja tez wcześniej na pewno nie urodzę ale myśle ze w niedziele mnie weźmie 🤨🤨🤨 a biada nie !!😹

Kolejna noc kiepska, nie spie od 4... wcześniej ok 23 miałam takie skurcze... Tzn tak mi się wydaje bo ja je odczuwam tak dziwnie : macica robi się twarda, ja mam wrażenie jakbym nie miała czym oddychać, jakby ktoś wziął i mi ścisnął brzuch jakimś pasem. Trwało to z jakieś 20 min, potem wzięłam nospe i poczłapałam się pod prysznic i przeszło. Za to w nocy zgaga od 4 taka, że nie idzie wytrzymać. 😞 Jak Wam minęła nocka? Brr zimno w nocy za oknem

U mnie od trzech dni śpię tak dobrze, że aż zaczyna być to podejrzane, najlepsze noce od początku ciąży! Budzę się koło 3 żeby iść do WC, z dwa razy bo zgaga męczy, więc muszę brać tabletki, ale zaraz później od razu zasypiam. W dzień jest w miarę w porządku, ale popołudniami, wieczorami i nocami też mam silne skurcze, które trwają po kilkanaście minut, do tego intensywny ból kłujący w szyjce, aż wzdryga, mam nadzieję że jestem coraz bliżej...

Dziewczyny doradźcie co robić bo mój mały od kilku dni tak intensywnie się rusza każdego dnia ja już nie wiem czy to jest normalne czy nie. Od tygodnia bardzo mocno się rusza i często na prawdę i te ruchy jak piszą wcale nie słabną ja już nie wiem kontroli już żadnej nie mam mam czekać na poród 01.listopad za tydzień . Nie wiem wy uważacie ze to normalne? Czy może coś złego się dzieje :(

Pamiętaj, że jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości to masz prawo jechać do szpitala, nie mają prawa odmówić Ci pomocy. Po co masz się denerwować, przynajmniej zrobią USG i KTG!

Mi zaczęły stopy i dłonie puchnąć. Wczoraj tak siedzę i nie widzę swoich kostek. Ledwo co pierścionki zdjęłam. Skurcze męczą raz mniej raz bardziej. Najgorzej jak boli podwozie, a w sobotę to myślałam że dosłownie pęknę tam na pół. Jutro wizyta u gina, więc dowiem się co i jak. Mój mąż wyzdrowiał, małemu został tylko katar. Mnie od 3 dni coś próbuje się rozwinąć, ale na razie się trzymam. Moja mama choruje już 3 tydzień, już się miesiąc z rodzicami nie widziałam przez to.

Dziewczyny,
Mam dylemat 🙈w jakiej pozycji kładzie się noworodki do spania?
Wszędzie gdzie nie czytam piszą, że koniecznie na plecach, a moja położna mówi ze koniecznie na boku ...zgłupiałam

reklama
Do góry