reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Moja położna właśnie mówiła, że ona po porodzie się skusiła na ginexid i bardzo tego żałowała 😁 mówiła, że myślała, że wypali ją tam przez zawarty mentol.
Ostatecznie mówiła, że to moja decyzja ale żebym miała na uwadze, że tak może się stać jak u niej i miała coś dodatkowo, np tantum rosa 😁

Teraz to mnie nastraszyłaś! Co prawda mam spakowane i Tantum i Ginexid, ale w takim razie jeszcze dzisiaj wypróbuję...

reklama
Teraz to mnie nastraszyłaś! Co prawda mam spakowane i Tantum i Ginexid, ale w takim razie jeszcze dzisiaj wypróbuję...
Nie miałam na celu Cie wystraszyć ale w razie czego myślę, że dobrze wiedzieć 😁 teraz to nie wiem czy ma sens próbować choć na pewno nie zaszkodzi i przynajmniej będziesz wiedziała, czy bez żadnych ingerencji w miejscach intymych ginexid nie zrobi Ci "problemów", bo to jest ogólnie chyba kwestia później np. rany po porodzie, szycia, itp że chyba ten mentol bardzo podrażnia to- tak mi się wydaje

No właśnie ja i bez porodu jak użyję przypadkiem coś z mentolem, to potem nie jest mi z tym dobrze... a po porodzie efekt na pewno będzie jeszcze większy, więc trochę obawiam się tej pianki.
Myślę, że w takim wypadku lepiej z niej zrezygnować ale oczywiście to Twoja decyzja. Ja osobiście nie kupiłam jej, kiedyś jak skończył mi się żel do mycia to skorzystałam z męża który miał w składzie mentol, był taki "ochładzający", mył się nim w upały, to myślałam, że mi pipkę wymrozi 😂😂

Najlepiej po porodzie używać tego samego mydła co używało się w ciąży. Tantum Rosa używałam, ponieważ szwy mi się rozeszły tydzień po porodzie i gojenie było gorsze. Położna poleciła mi wtedy rivanol w maści. Żółte, brudzące wszystko, (bieliznę, palce, recznik) ale lekko piekło i dawało ulgę. Ale to tylko dlatego, że miałam to rozejście rany.
Po cc, używałam tylko mydło i nie było potrzeby użytkowania niczego dopochwowo.

Ja już spakowana.
Muszę sobie tylko wrzucić jeszcze butelke z Dziubkiem, talerz, kubek i sztućce i "pantofle", obecnie 35+5.
Pisze listę co spakowałam może komuś się przyda.

HIGIENA mama:
3 paczki podkładów na łóżko
1 paczka wkładek poporodowych
1 paczka wkładek laktacyjnych
3 pary majtek siateczkowych
Miniaturki kosmetyków
Ręcznik
2 rolki papieru toaletowego
1 rolka papieru kuchennego

UBRANIA mama:
2 koszule do karmienia
3 staniki do karmienia
Klapki pod prysznic
Klapki po oddziale
Szlafrok

HIGIENA dzidziuś:
1 paczka pampersów
Pieluchy tetrowe
Krem pod pieluszkę
Octenisept
Chusteczki nawilżane

UBRANIA dzidziuś:
Pajace 50/56 3 sztuki
Pajace 56/62 2 sztuki
Skarpetki
Czapeczki

DODATKOWO :
Rożek
Kocyk
Talerz, kubek, sztućce
Butelka z dzióbkiem
Woda butelkowana 4l
Butelka dla dzidziusia
Smoczek x2
Krem do brodawek
Nakładki na toaletę
Płyn dezynfekcyjny
Paczka maseczek
Dokumenty

Mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałam. Dajcie znać co wy pakujecie. 😘
O dziękuję 😊 muszę dołożyć maseczki i płyn do dezynfekcji. Zupełnie o tym nie pomyślałam

Czekając na wypis wciąż…. Już niedługo będziecie miały wasze cudeńka do wachania głaskania i całowania 🥰 ja czuje właśnie ze pójdzie mi nawał w ciągu 12 godzin i się przygotowuje mentalnie na to. Mała już prawie wyłącznie na piersi.🤱🏻

Załączniki

• 11B6BC19-C915-437A-A06B-29F97916D9F2.jpeg
    11B6BC19-C915-437A-A06B-29F97916D9F2.jpeg
    1,9 MB · Wyświetleń: 178
Myślę, że w takim wypadku lepiej z niej zrezygnować ale oczywiście to Twoja decyzja. Ja osobiście nie kupiłam jej, kiedyś jak skończył mi się żel do mycia to skorzystałam z męża który miał w składzie mentol, był taki "ochładzający", mył się nim w upały, to myślałam, że mi pipkę wymrozi 😂😂
Ja kiedyś kupiłam jakieś wkładki z paskiem ziołowym ...niby super ale też tak chłodziło, że nie dałam rady ich używać 😅

Czekając na wypis wciąż…. Już niedługo będziecie miały wasze cudeńka do wachania głaskania i całowania 🥰 ja czuje właśnie ze pójdzie mi nawał w ciągu 12 godzin i się przygotowuje mentalnie na to. Mała już prawie wyłącznie na piersi.🤱🏻
Aż się wzruszyłam, masz już swoją malutką po drugiej stronie brzuszka 😊 Śliczna jest i jakie ma ładne włoski 😍 mojemu coś nie jest śpieszno opuścić brzuch. Muszę mieć jeszcze trochę cierpliwości ale to już naprawdę nie długo bo jeśli nie urodzę do 8.11 to muszę stawić się do szpitala - choć trochę liczę że uda się szybciej, ale co ma być to będzie

reklama
Do góry