reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Moja położna właśnie mówiła, że ona po porodzie się skusiła na ginexid i bardzo tego żałowała 😁 mówiła, że myślała, że wypali ją tam przez zawarty mentol.
Ostatecznie mówiła, że to moja decyzja ale żebym miała na uwadze, że tak może się stać jak u niej i miała coś dodatkowo, np tantum rosa 😁

Teraz to mnie nastraszyłaś! Co prawda mam spakowane i Tantum i Ginexid, ale w takim razie jeszcze dzisiaj wypróbuję...

reklama
Teraz to mnie nastraszyłaś! Co prawda mam spakowane i Tantum i Ginexid, ale w takim razie jeszcze dzisiaj wypróbuję...
Nie miałam na celu Cie wystraszyć ale w razie czego myślę, że dobrze wiedzieć 😁 teraz to nie wiem czy ma sens próbować choć na pewno nie zaszkodzi i przynajmniej będziesz wiedziała, czy bez żadnych ingerencji w miejscach intymych ginexid nie zrobi Ci "problemów", bo to jest ogólnie chyba kwestia później np. rany po porodzie, szycia, itp że chyba ten mentol bardzo podrażnia to- tak mi się wydaje

No właśnie ja i bez porodu jak użyję przypadkiem coś z mentolem, to potem nie jest mi z tym dobrze... a po porodzie efekt na pewno będzie jeszcze większy, więc trochę obawiam się tej pianki.
Myślę, że w takim wypadku lepiej z niej zrezygnować ale oczywiście to Twoja decyzja. Ja osobiście nie kupiłam jej, kiedyś jak skończył mi się żel do mycia to skorzystałam z męża który miał w składzie mentol, był taki "ochładzający", mył się nim w upały, to myślałam, że mi pipkę wymrozi 😂😂

Najlepiej po porodzie używać tego samego mydła co używało się w ciąży. Tantum Rosa używałam, ponieważ szwy mi się rozeszły tydzień po porodzie i gojenie było gorsze. Położna poleciła mi wtedy rivanol w maści. Żółte, brudzące wszystko, (bieliznę, palce, recznik) ale lekko piekło i dawało ulgę. Ale to tylko dlatego, że miałam to rozejście rany.
Po cc, używałam tylko mydło i nie było potrzeby użytkowania niczego dopochwowo.

Ja już spakowana.
Muszę sobie tylko wrzucić jeszcze butelke z Dziubkiem, talerz, kubek i sztućce i "pantofle", obecnie 35+5.
Pisze listę co spakowałam może komuś się przyda.

HIGIENA mama:
3 paczki podkładów na łóżko
1 paczka wkładek poporodowych
1 paczka wkładek laktacyjnych
3 pary majtek siateczkowych
Miniaturki kosmetyków
Ręcznik
2 rolki papieru toaletowego
1 rolka papieru kuchennego

UBRANIA mama:
2 koszule do karmienia
3 staniki do karmienia
Klapki pod prysznic
Klapki po oddziale
Szlafrok

HIGIENA dzidziuś:
1 paczka pampersów
Pieluchy tetrowe
Krem pod pieluszkę
Octenisept
Chusteczki nawilżane

UBRANIA dzidziuś:
Pajace 50/56 3 sztuki
Pajace 56/62 2 sztuki
Skarpetki
Czapeczki

DODATKOWO :
Rożek
Kocyk
Talerz, kubek, sztućce
Butelka z dzióbkiem
Woda butelkowana 4l
Butelka dla dzidziusia
Smoczek x2
Krem do brodawek
Nakładki na toaletę
Płyn dezynfekcyjny
Paczka maseczek
Dokumenty

Mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałam. Dajcie znać co wy pakujecie. 😘
O dziękuję 😊 muszę dołożyć maseczki i płyn do dezynfekcji. Zupełnie o tym nie pomyślałam

Czekając na wypis wciąż…. Już niedługo będziecie miały wasze cudeńka do wachania głaskania i całowania 🥰 ja czuje właśnie ze pójdzie mi nawał w ciągu 12 godzin i się przygotowuje mentalnie na to. Mała już prawie wyłącznie na piersi.🤱🏻

Załączniki

• 11B6BC19-C915-437A-A06B-29F97916D9F2.jpeg
    11B6BC19-C915-437A-A06B-29F97916D9F2.jpeg
    1,9 MB · Wyświetleń: 183
Myślę, że w takim wypadku lepiej z niej zrezygnować ale oczywiście to Twoja decyzja. Ja osobiście nie kupiłam jej, kiedyś jak skończył mi się żel do mycia to skorzystałam z męża który miał w składzie mentol, był taki "ochładzający", mył się nim w upały, to myślałam, że mi pipkę wymrozi 😂😂
Ja kiedyś kupiłam jakieś wkładki z paskiem ziołowym ...niby super ale też tak chłodziło, że nie dałam rady ich używać 😅

Czekając na wypis wciąż…. Już niedługo będziecie miały wasze cudeńka do wachania głaskania i całowania 🥰 ja czuje właśnie ze pójdzie mi nawał w ciągu 12 godzin i się przygotowuje mentalnie na to. Mała już prawie wyłącznie na piersi.🤱🏻
Aż się wzruszyłam, masz już swoją malutką po drugiej stronie brzuszka 😊 Śliczna jest i jakie ma ładne włoski 😍 mojemu coś nie jest śpieszno opuścić brzuch. Muszę mieć jeszcze trochę cierpliwości ale to już naprawdę nie długo bo jeśli nie urodzę do 8.11 to muszę stawić się do szpitala - choć trochę liczę że uda się szybciej, ale co ma być to będzie

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry