reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

A czytałyscie właśnie o tym żeby wspomoc laktacje i pić herbatę laktacyjna od 34tc?
Ja pod koniec ciąży mleka miałam full ale córka po cc nie chciała ssać. Miałam po porodzie doradcę laktacyjne go który tak mi dociskał mała do piersi że każde przystawienie kończyło się zanoszacym płaczem.. W domu mała też robiła się sina od płaczu i położna zaleciła żeby jej nie męczyć zwłaszcza, że i pokarm zaczął mi zanikać i na nic były laktatory i herbatki... Teraz chciałabym o to powalczyć i zastanawiam się czy właśnie nie zacząć pić od 34tc takiej herbatki..

reklama
Byłam dzisiaj prywatnie na USG 3 trymestru. I tutaj pomiar wskazuje na ok.1,5kg kobitki😊 także ten z wtorku troszkę zawyżony, ale wiadomo zależy od sprzętu. Sam lekarz mówił, że właśnie w dobre usg mają najlepszy sprzęt w Krk. Nie byko latwo, bo mala sie zakrywała, ale w końcu się pokazała😊
Super ujęcie! Ja 31+1 i ide dobreusg jutro 🥰 tez się nie mogę doczekać choć wczoraj miałam w luxmed wiec jestem spokojna ze wszystko ok tylko chce widzieć więcej! :))

A czytałyscie właśnie o tym żeby wspomoc laktacje i pić herbatę laktacyjna od 34tc?
Ja pod koniec ciąży mleka miałam full ale córka po cc nie chciała ssać. Miałam po porodzie doradcę laktacyjne go który tak mi dociskał mała do piersi że każde przystawienie kończyło się zanoszacym płaczem.. W domu mała też robiła się sina od płaczu i położna zaleciła żeby jej nie męczyć zwłaszcza, że i pokarm zaczął mi zanikać i na nic były laktatory i herbatki... Teraz chciałabym o to powalczyć i zastanawiam się czy właśnie nie zacząć pić od 34tc takiej herbatki..
Dopiero przy tej ciąży mi wpadła taka informacja i może zaczne jakos pod koniec. Ja przy moich chłopcach zwłaszcza drugim używałam nakładek na początku bo ciężko było mu złapać (co ja się nasłuchałam od doradczyn odnośnie kształtu moich brodawek 😂). Przy drugiej już wiedziałam ze to jedyna szansa żeby mnie dziecko nie zjadło wiec używałam bez ociągania. Pomogło tez wyciąganie brodawki przy pomocy strzykawki (strzykawka przecięta na pół) przed karmieniem. Ciekawa jestem jak teraz pójdzie :)

Super ujęcie! Ja 31+1 i ide dobreusg jutro 🥰 tez się nie mogę doczekać choć wczoraj miałam w luxmed wiec jestem spokojna ze wszystko ok tylko chce widzieć więcej! :))
Mam jeszcze drugie zdjęcie, gdzie mała próbuje zakryć się rączką. Taka słodka backa😊 uwielbiam te zdjęcia, nie mogę się napatrzeć😜

Masakra. Co się dziwić, że dziecko zanosi się płaczem jak się je dociska. Prawidłowe złapanie brodawki nie polega na dociskaniu, bo trzeba ją dziecku jeszcze prawidłowo podać. Ja mam dwie inne i z jedną nie było problemu, a druga zawsze musiałam inaczej ułożyć w palcach, pokombinować by dziecko złapało. Dużo właśnie kobiet chwali sobie nakładki, które wyciągają brodawki.

U mnie te herbatki to nic nie dają. Jedyny dobry produkt, który mi się sprawdził to **********. Po tym rzeczywiście więcej pokarmu napływało i było to smaczne.

reklama
Dziewczyny ostatecznie dokupilam używane łóżeczko i teraz jestem spokojna wszystko już czeka pranie zrobione wyprasowane wizytę mam 13 września bo lekarz na urlopie:(
No a za 3 tyg będę się pakować powoli bo przy moim szczęściu to nic nie wiadomo 😂 Zaraz zacznę 33 tydzien

Załączniki

• 0F2610BE-1534-48C0-917D-458EF28D52CF.jpeg
    0F2610BE-1534-48C0-917D-458EF28D52CF.jpeg
    1,9 MB · Wyświetleń: 136
  • ADF61208-7BE2-4C8F-826F-E573CD31D9DA.jpeg
    ADF61208-7BE2-4C8F-826F-E573CD31D9DA.jpeg
    2,1 MB · Wyświetleń: 131
Do góry