Mi się zdarzylo kilka razy zapomnieć wziąć witaminy. Myślę że się nic nie stanie tak jak piszesz to tylko witaminyPomocy!
Skończyły mi się witaminy pregna plus i zapomniałam kupić w aptece, ale mam w szafce jeszcze jedno opakowanie mama dha. Powiedzcie mi czy mogę dzisiaj wyjątkowo wziąć ta jedna tabletkę mama dha? W sumie to są tylko witaminy..
reklama
mamakochajaca
Fanka BB :)
Chyba w medeli da się. Ale myśle ze warto sprawdzić czy da się tez w innychA nie jest tak ze w używanym można wymienić te elementy które faktycznie maja kontakt ze skóra/mlekiem a jedynie nie przepłacać za mechanizm?
Ja karmiłam dwukrotnie 11 miesięcy i tym razem tez planuje. Laktator mam bo liczę ze pomoże mi w początkach - u mnie uruchomienie laktacji nie przebiega łagodnie . Kupiłam ręczny Lansinoh - ok 150 złotych wraz z butelka w komplecie. Wszystkie około karmieniowe rzeczy kupiłam z tej firmy.
mamakochajaca
Ja nie biorę witaminow. W poprzedniej ciąży brałam ale pózniej się zorientowałam ze mi nasilają mdłości. I przestałam gdzieś w połowie, już nie pamietam. Za to ja jem bardzo dużo warzyw i owoców. Tak dużo więcej niż większość moich znajomych i nie jem mięsa. Obecnie suplementuje tylko żelazo. I jest dobrze. Czuje się dobrze. Dziecko rozwija się prawidłowo.Mi się zdarzylo kilka razy zapomnieć wziąć witaminy. Myślę że się nic nie stanie tak jak piszesz to tylko witaminy
Cena zachęcająca, chyba też zakupie. DziękujęMoja położna bardzo poleca elektryczne, jeżeli ktoś już się decyduje, zrobiłam rekonesans u koleżanek i większość poleca Esperanza, więc taki też kupiłam[emoji6].
Też chyba skorzystamCena zachęcająca, chyba też zakupie. Dziękuję
Ja.mama
Czy którąś z Was zaczęły znowu mrowić piersi?
Aktualnie jestem na końcówce 29 tygodnia i od kilku dni mrowią mnie jak na początku ciąży... siara zaczęła mi wyciekać już ponad 2 miesiące temu ale ostatnio jest jej zdecydowanie mniej niż było.
Zastanawiam się czy to normalne...
Aktualnie jestem na końcówce 29 tygodnia i od kilku dni mrowią mnie jak na początku ciąży... siara zaczęła mi wyciekać już ponad 2 miesiące temu ale ostatnio jest jej zdecydowanie mniej niż było.
To normalne, ja też tak mam. Takie uczucie jest powtarzalne w czasie laktacji jak napływa dużo mleka. Teraz rozszerzają nam się kanaliki. Ja mam tylko drobne kropki od mleka na biustonoszu, a wyciek miałam raz w 13 tyg. Z synem prawie wogole nie miałam wycieku siary, a karmiłam. Takim właściwym momentem kiedy organizm, wie że mleko ma lecieć jest naturalne wydalenie łożyska. No i nasza głowa, czyli kobieta musi w 100 % wiedzieć że chcę karmić. Aspekt psychologiczny w karmieniu piersią ma ogromne znaczenie.Czy którąś z Was zaczęły znowu mrowić piersi?
Ja.mama
DziękiTo normalne, ja też tak mam. Takie uczucie jest powtarzalne w czasie laktacji jak napływa dużo mleka. Teraz rozszerzają nam się kanaliki. Ja mam tylko drobne kropki od mleka na biustonoszu, a wyciek miałam raz w 13 tyg. Z synem prawie wogole nie miałam wycieku siary, a karmiłam. Takim właściwym momentem kiedy organizm, wie że mleko ma lecieć jest naturalne wydalenie łożyska. No i nasza głowa, czyli kobieta musi w 100 % wiedzieć że chcę karmić. Aspekt psychologiczny w karmieniu piersią ma ogromne znaczenie.
To moja pierwsza ciąża i trochę nie wiem czego się spodziewać... zastanawiam się też jak to będzie z laktacją po cesarce (bo wygląda na to, że tak będę musiała rodzić).
mamakochajaca
Ja miałam cc ale nie planowe, rodziłam długo aż w końcu mi zrobili cc i miałam mleko. Czytałam, słuchałam, ponoć się po prostu przystawia dziecko cały czas i to mleko się pojawia wcześniej czy pózniejDzięki
To moja pierwsza ciąża i trochę nie wiem czego się spodziewać... zastanawiam się też jak to będzie z laktacją po cesarce (bo wygląda na to, że tak będę musiała rodzić).
reklama
Unficzka
A ja ani razu nie miałam wycieku siary, na początku piersi mnie bolały i były tkliwe, teraz nic nie boli, nie mrowi, nic się nie dzieje... To normalne?To normalne, ja też tak mam. Takie uczucie jest powtarzalne w czasie laktacji jak napływa dużo mleka. Teraz rozszerzają nam się kanaliki. Ja mam tylko drobne kropki od mleka na biustonoszu, a wyciek miałam raz w 13 tyg. Z synem prawie wogole nie miałam wycieku siary, a karmiłam. Takim właściwym momentem kiedy organizm, wie że mleko ma lecieć jest naturalne wydalenie łożyska. No i nasza głowa, czyli kobieta musi w 100 % wiedzieć że chcę karmić. Aspekt psychologiczny w karmieniu piersią ma ogromne znaczenie.