reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Pomocy! 🙈
Skończyły mi się witaminy pregna plus i zapomniałam kupić w aptece, ale mam w szafce jeszcze jedno opakowanie mama dha. Powiedzcie mi czy mogę dzisiaj wyjątkowo wziąć ta jedna tabletkę mama dha? W sumie to są tylko witaminy..
Mi się zdarzylo kilka razy zapomnieć wziąć witaminy. Myślę że się nic nie stanie :) tak jak piszesz to tylko witaminy :)

reklama
A nie jest tak ze w używanym można wymienić te elementy które faktycznie maja kontakt ze skóra/mlekiem a jedynie nie przepłacać za mechanizm?
Ja karmiłam dwukrotnie 11 miesięcy i tym razem tez planuje. Laktator mam bo liczę ze pomoże mi w początkach - u mnie uruchomienie laktacji nie przebiega łagodnie 😒. Kupiłam ręczny Lansinoh - ok 150 złotych wraz z butelka w komplecie. Wszystkie około karmieniowe rzeczy kupiłam z tej firmy.
Chyba w medeli da się. Ale myśle ze warto sprawdzić czy da się tez w innych

Mi się zdarzylo kilka razy zapomnieć wziąć witaminy. Myślę że się nic nie stanie :) tak jak piszesz to tylko witaminy :)
Ja nie biorę witaminow. W poprzedniej ciąży brałam ale pózniej się zorientowałam ze mi nasilają mdłości. I przestałam gdzieś w połowie, już nie pamietam. Za to ja jem bardzo dużo warzyw i owoców. Tak dużo więcej niż większość moich znajomych i nie jem mięsa. Obecnie suplementuje tylko żelazo. I jest dobrze. Czuje się dobrze. Dziecko rozwija się prawidłowo.

Czy którąś z Was zaczęły znowu mrowić piersi?
Aktualnie jestem na końcówce 29 tygodnia i od kilku dni mrowią mnie jak na początku ciąży... siara zaczęła mi wyciekać już ponad 2 miesiące temu ale ostatnio jest jej zdecydowanie mniej niż było.
Zastanawiam się czy to normalne...

Czy którąś z Was zaczęły znowu mrowić piersi?
Aktualnie jestem na końcówce 29 tygodnia i od kilku dni mrowią mnie jak na początku ciąży... siara zaczęła mi wyciekać już ponad 2 miesiące temu ale ostatnio jest jej zdecydowanie mniej niż było.
Zastanawiam się czy to normalne...
To normalne, ja też tak mam. Takie uczucie jest powtarzalne w czasie laktacji jak napływa dużo mleka. Teraz rozszerzają nam się kanaliki. Ja mam tylko drobne kropki od mleka na biustonoszu, a wyciek miałam raz w 13 tyg. Z synem prawie wogole nie miałam wycieku siary, a karmiłam. Takim właściwym momentem kiedy organizm, wie że mleko ma lecieć jest naturalne wydalenie łożyska. No i nasza głowa, czyli kobieta musi w 100 % wiedzieć że chcę karmić. Aspekt psychologiczny w karmieniu piersią ma ogromne znaczenie.

To normalne, ja też tak mam. Takie uczucie jest powtarzalne w czasie laktacji jak napływa dużo mleka. Teraz rozszerzają nam się kanaliki. Ja mam tylko drobne kropki od mleka na biustonoszu, a wyciek miałam raz w 13 tyg. Z synem prawie wogole nie miałam wycieku siary, a karmiłam. Takim właściwym momentem kiedy organizm, wie że mleko ma lecieć jest naturalne wydalenie łożyska. No i nasza głowa, czyli kobieta musi w 100 % wiedzieć że chcę karmić. Aspekt psychologiczny w karmieniu piersią ma ogromne znaczenie.
Dzięki 😘
To moja pierwsza ciąża i trochę nie wiem czego się spodziewać... zastanawiam się też jak to będzie z laktacją po cesarce (bo wygląda na to, że tak będę musiała rodzić).

Dzięki 😘
To moja pierwsza ciąża i trochę nie wiem czego się spodziewać... zastanawiam się też jak to będzie z laktacją po cesarce (bo wygląda na to, że tak będę musiała rodzić).
Ja miałam cc ale nie planowe, rodziłam długo aż w końcu mi zrobili cc i miałam mleko. Czytałam, słuchałam, ponoć się po prostu przystawia dziecko cały czas i to mleko się pojawia wcześniej czy pózniej

reklama
A ja ani razu nie miałam wycieku siary, na początku piersi mnie bolały i były tkliwe, teraz nic nie boli, nie mrowi, nic się nie dzieje... To normalne? :(

Do góry