reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Pomocy! 🙈
Skończyły mi się witaminy pregna plus i zapomniałam kupić w aptece, ale mam w szafce jeszcze jedno opakowanie mama dha. Powiedzcie mi czy mogę dzisiaj wyjątkowo wziąć ta jedna tabletkę mama dha? W sumie to są tylko witaminy..
Mi się zdarzylo kilka razy zapomnieć wziąć witaminy. Myślę że się nic nie stanie :) tak jak piszesz to tylko witaminy :)

reklama
A nie jest tak ze w używanym można wymienić te elementy które faktycznie maja kontakt ze skóra/mlekiem a jedynie nie przepłacać za mechanizm?
Ja karmiłam dwukrotnie 11 miesięcy i tym razem tez planuje. Laktator mam bo liczę ze pomoże mi w początkach - u mnie uruchomienie laktacji nie przebiega łagodnie 😒. Kupiłam ręczny Lansinoh - ok 150 złotych wraz z butelka w komplecie. Wszystkie około karmieniowe rzeczy kupiłam z tej firmy.
Chyba w medeli da się. Ale myśle ze warto sprawdzić czy da się tez w innych

Mi się zdarzylo kilka razy zapomnieć wziąć witaminy. Myślę że się nic nie stanie :) tak jak piszesz to tylko witaminy :)
Ja nie biorę witaminow. W poprzedniej ciąży brałam ale pózniej się zorientowałam ze mi nasilają mdłości. I przestałam gdzieś w połowie, już nie pamietam. Za to ja jem bardzo dużo warzyw i owoców. Tak dużo więcej niż większość moich znajomych i nie jem mięsa. Obecnie suplementuje tylko żelazo. I jest dobrze. Czuje się dobrze. Dziecko rozwija się prawidłowo.

Czy którąś z Was zaczęły znowu mrowić piersi?
Aktualnie jestem na końcówce 29 tygodnia i od kilku dni mrowią mnie jak na początku ciąży... siara zaczęła mi wyciekać już ponad 2 miesiące temu ale ostatnio jest jej zdecydowanie mniej niż było.
Zastanawiam się czy to normalne...

Czy którąś z Was zaczęły znowu mrowić piersi?
Aktualnie jestem na końcówce 29 tygodnia i od kilku dni mrowią mnie jak na początku ciąży... siara zaczęła mi wyciekać już ponad 2 miesiące temu ale ostatnio jest jej zdecydowanie mniej niż było.
Zastanawiam się czy to normalne...
To normalne, ja też tak mam. Takie uczucie jest powtarzalne w czasie laktacji jak napływa dużo mleka. Teraz rozszerzają nam się kanaliki. Ja mam tylko drobne kropki od mleka na biustonoszu, a wyciek miałam raz w 13 tyg. Z synem prawie wogole nie miałam wycieku siary, a karmiłam. Takim właściwym momentem kiedy organizm, wie że mleko ma lecieć jest naturalne wydalenie łożyska. No i nasza głowa, czyli kobieta musi w 100 % wiedzieć że chcę karmić. Aspekt psychologiczny w karmieniu piersią ma ogromne znaczenie.

To normalne, ja też tak mam. Takie uczucie jest powtarzalne w czasie laktacji jak napływa dużo mleka. Teraz rozszerzają nam się kanaliki. Ja mam tylko drobne kropki od mleka na biustonoszu, a wyciek miałam raz w 13 tyg. Z synem prawie wogole nie miałam wycieku siary, a karmiłam. Takim właściwym momentem kiedy organizm, wie że mleko ma lecieć jest naturalne wydalenie łożyska. No i nasza głowa, czyli kobieta musi w 100 % wiedzieć że chcę karmić. Aspekt psychologiczny w karmieniu piersią ma ogromne znaczenie.
Dzięki 😘
To moja pierwsza ciąża i trochę nie wiem czego się spodziewać... zastanawiam się też jak to będzie z laktacją po cesarce (bo wygląda na to, że tak będę musiała rodzić).

Dzięki 😘
To moja pierwsza ciąża i trochę nie wiem czego się spodziewać... zastanawiam się też jak to będzie z laktacją po cesarce (bo wygląda na to, że tak będę musiała rodzić).
Ja miałam cc ale nie planowe, rodziłam długo aż w końcu mi zrobili cc i miałam mleko. Czytałam, słuchałam, ponoć się po prostu przystawia dziecko cały czas i to mleko się pojawia wcześniej czy pózniej

reklama
A ja ani razu nie miałam wycieku siary, na początku piersi mnie bolały i były tkliwe, teraz nic nie boli, nie mrowi, nic się nie dzieje... To normalne? :(

Do góry