reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Witam😀
Ja dopiero jestem przed badaniem krzywej cukrowej,trochę się boję o wynik ale mam nadzieję że będzie ok🐵
Jak Tam się czujecie dzisiaj?
Mi już sporo brzuszek się powiększył.Teraz zaczął się 24tc. A zaczęły się Wam skurcze BH ? U mnie już są brzuch twardnieje kilka razy na dzień.
Oooo ja idę w piątek na krzywa 25 zaczęłam . A skurczów nie mam jeszcze

reklama
Ja tez mam cukrzyce od początku jestem na diecie i 1h po posiłku mam Max 130 mam nadzieje ze to sie nie pogorszy. A czy Wy też czujecie jak rosnie Wam cukier? Ja czuje jak podnosi mi sie puls wtedy wiem ze jest już blisko 140 a jak powyżej to już źle się czuje

Oooo ja idę w piątek na krzywa 25 zaczęłam . A skurczów nie mam jeszcze
Tez w ciągu dwóch tygodni będę robić krzywa. W poprzednich ciążach nie miałam wiec chyba bym z krzesła spadła jakby coś miało wyjść teraz. Zdrowiej bym jeść nie umiała :/

@Szczęśliwakobieta - ja już 3 tygodnie po szczepieniu (druga dawka moderny) i jestem dużo spokojniejsza po tym jak zrobiłam. Wszyscy wokół mnie zaczepieni, mąż będzie normalnie do szpitala wejść no i ryzyko złapania choroby jest dużo mniejsze. Bardzo odetchnęłam :)

Ja mam nadzieję, że krzywa będzie okej, raczej będę się starać ją zrobić najpóźniej jak mogę czyli jakoś w 26 tygodniu. Jedna już miałam wyszła okej. U mnie dosłownie o 1 lub 2 może się wykrzaczyć glukoza na czczo. Klika lat temu ten wynik był okej, ale zmieniły się normy dla ciężarnych. 🙈

Tez w ciągu dwóch tygodni będę robić krzywa. W poprzednich ciążach nie miałam wiec chyba bym z krzesła spadła jakby coś miało wyjść teraz. Zdrowiej bym jeść nie umiała :/

@Szczęśliwakobieta - ja już 3 tygodnie po szczepieniu (druga dawka moderny) i jestem dużo spokojniejsza po tym jak zrobiłam. Wszyscy wokół mnie zaczepieni, mąż będzie normalnie do szpitala wejść no i ryzyko złapania choroby jest dużo mniejsze. Bardzo odetchnęłam :)
Oooo i jak miałaś jakieś objawy po? Boże ja się tak boje ale muszę iść mój lekarz wręcz każe i koniec . Mówi ze za dużo ryzyko..

Ja tez mam cukrzyce od początku jestem na diecie i 1h po posiłku mam Max 130 mam nadzieje ze to sie nie pogorszy. A czy Wy też czujecie jak rosnie Wam cukier? Ja czuje jak podnosi mi sie puls wtedy wiem ze jest już blisko 140 a jak powyżej to już źle się czuje
Ja jak narazie nie wiem kiedy i po czym mi się podnosi ...dopiero początek krzywa niedawno zrobiona i buuum cukrzyca ... tak wogole to ja mam kilka tygodni wczesniej zrobiona krzywa bo w 19tyg+5 ... za kilka dni idę do ginekologa i da mi skierowanie do diabetologa wiec się zacznie
A ty masz fajny cukier po jedzeniu wszystko w normie ...ciekawe jak to u mnie będzie wyglądało teraz to mam wrażenie ze cokolwiek zjadam jest nieodpowiednie

Oooo i jak miałaś jakieś objawy po? Boże ja się tak boje ale muszę iść mój lekarz wręcz każe i koniec . Mówi ze za dużo ryzyko..
Pierwsza dawka tylko ból ręki ok 3 dni. Druga dawka jeden dzień takiej przyspieszonej grypy. Wzięłam wolne cały dzień leżałam i czułam się mega kiepsko. Gorączka 38 wiec nie taka najgorsza. Wieczorem już zaczęło przechodzić i od dnia następnego normalnie wróciłam do pracy i do życia. A teraz jestem bardzo spokojna i czuje się bezpieczniej.

A ja dziś jestem 20+5 i pierwszy raz poczułam pod ręką ruchy malucha. Czułam je już wcześniej, ale były to raczej kopniaki na pęcherz, wręcz czułam to między nogami.. A dziś po przyłożeniu ręki do brzucha poczułam dwa silne kopniaczki, aż się wzruszyłam ❤️🙂
Jeszcze 2 tygodnie i wchodzimy w 6 miesiąc 🎉🎊
Również za niecałe 2 tygodnie wizyta u mojego prowadzącego i kolejne 4 tygodnie czekania na następną wizytę - czyli to czego nie lubię najbardziej.

Z ogólnego samopoczucie koniecznie muszę zrobić ten mocz bo strasznie podsikuje co kawałek. Wezmę łyka wody i zaraz muszę iść do toalety, jest mi też nie dobrze nadal przez ten katar i zdarzają mi się poranne wymioty flegma, ale ogólnie czuje się dobrze. Męczy mnie też sapka, dlatego spacery jak niegdyś w moim przypadku odpadają.. Jestem zmęczona wyjściem na plac zabaw, gdzie większość czasu spędzam stojąc i pilnujac albo siedząc i pilnujac. Ogólnie najchętniej to bym leżała 😂
Na szczęście mimo mojego domowego lenistwa rodzina wspiera.. Więc w tygodniu gdy ich niema mogę się chociaż trochę poświęcić błogiemu odpoczywaniu.

Co do wyprawki wpadłam do salonu Bobo wózki ( jest w wielu miastach w Polsce) i dowiedziałam się, że na wózek można czekać 2, 3 dni bądź jeśli to popularna firma i oblegany kolor od 4 do 6ciu tygodni.. Więc myślę, że na przełomie 7/8 miesiąca warto zrobić rekonesans co się podoba wczesniej żeby na spokojnie sobie później już tylko zamówić i czekać na przesyłkę. Podobnie myślę, może być z łóżeczkami czy mebelkami. Warto się dowiedzieć bo ja tj pisałam w 2017 na łóżeczko czekałam 8 tygodni 🤦‍♀️

reklama
Pierwsza dawka tylko ból ręki ok 3 dni. Druga dawka jeden dzień takiej przyspieszonej grypy. Wzięłam wolne cały dzień leżałam i czułam się mega kiepsko. Gorączka 38 wiec nie taka najgorsza. Wieczorem już zaczęło przechodzić i od dnia następnego normalnie wróciłam do pracy i do życia. A teraz jestem bardzo spokojna i czuje się bezpieczniej.
A nie panikowalas jak ta gorączka przyszła ? Zbijalas paracetamolem??

Do góry