A ja dziś jestem 20+5 i pierwszy raz poczułam pod ręką ruchy malucha. Czułam je już wcześniej, ale były to raczej kopniaki na pęcherz, wręcz czułam to między nogami.. A dziś po przyłożeniu ręki do brzucha poczułam dwa silne kopniaczki, aż się wzruszyłam
Jeszcze 2 tygodnie i wchodzimy w 6 miesiąc
Również za niecałe 2 tygodnie wizyta u mojego prowadzącego i kolejne 4 tygodnie czekania na następną wizytę - czyli to czego nie lubię najbardziej.
Z ogólnego samopoczucie koniecznie muszę zrobić ten mocz bo strasznie podsikuje co kawałek. Wezmę łyka wody i zaraz muszę iść do toalety, jest mi też nie dobrze nadal przez ten katar i zdarzają mi się poranne wymioty flegma, ale ogólnie czuje się dobrze. Męczy mnie też sapka, dlatego spacery jak niegdyś w moim przypadku odpadają.. Jestem zmęczona wyjściem na plac zabaw, gdzie większość czasu spędzam stojąc i pilnujac albo siedząc i pilnujac. Ogólnie najchętniej to bym leżała
Na szczęście mimo mojego domowego lenistwa rodzina wspiera.. Więc w tygodniu gdy ich niema mogę się chociaż trochę poświęcić błogiemu odpoczywaniu.
Co do wyprawki wpadłam do salonu Bobo wózki ( jest w wielu miastach w Polsce) i dowiedziałam się, że na wózek można czekać 2, 3 dni bądź jeśli to popularna firma i oblegany kolor od 4 do 6ciu tygodni.. Więc myślę, że na przełomie 7/8 miesiąca warto zrobić rekonesans co się podoba wczesniej żeby na spokojnie sobie później już tylko zamówić i czekać na przesyłkę. Podobnie myślę, może być z łóżeczkami czy mebelkami. Warto się dowiedzieć bo ja tj pisałam w 2017 na łóżeczko czekałam 8 tygodni