reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2019

ja nagotowałam wczoraj ogórkowej, bo miałam ochotę, wszystko super. Dzisiaj zagotowałam, chce jeść i klops - mdłości :( wciskam w siebie jedzenie na leżąco, wtedy jakoś wchodzi i nie lecę od razu do WC.
Ja tak miałam z takim deserkiem stracciatella. Chciało mi się przedwczoraj, więc polazłam po śmietanę 30%, ale trzeba ją było dobrze schłodzić, potem cały deserek znowu do lodówki. Narobiłam się pół dnia a następnego dnia, jak to wzięłam to się okazało, że już mi przeszło. I to mocno przeszło.. :/

reklama
Część dziewczyny! [emoji182]

Podczytuje was praktycznie od początku, bo w planach miałam dołączyć. Teraz chyba nieśmiało mogę się witać. Beta ładnie przyrasta. Choć pewnie bliżej będę mieć do grudniówek, bo wcześniej ciążę przenosiłam. Tak gdzieś na 28.11. termin mi z miesiączki wypada.

Pewnie będę gasić światło [emoji87][emoji13]
Heej świetnie że dołączyłas :) czekamy zatem na wieści z wizyt :) jak się czujesz? :)

Objawił się u Ciebie jakoś pusty pęcherzyk? Poroniłaś samoistnie czy zabieg? Pytam, bo sama się tego obawiam w obecnej ciąży..
Wiem że to pytanie nie jest do mnie ale sama przechodziła przez to W tamtym roku okazało się że jest pusty pęcherzyki Nie miałam żadnych objawow ciazy oprócz ciągnięcia podbrzusza. Beta nie rosła a w 6t6d zaczekam bardzo delikatnie plamic na brązowo.W kolejnych dniach już była krew.

Wiem że to pytanie nie jest do mnie ale sama przechodziła przez to W tamtym roku okazało się że jest pusty pęcherzyki Nie miałam żadnych objawow ciazy oprócz ciągnięcia podbrzusza. Beta nie rosła a w 6t6d zaczekam bardzo delikatnie plamic na brązowo.W kolejnych dniach już była krew.

Jaki miałaś najwyższy odczyt bety? Ja nawet nie wiem w którym jestem tygodniu bo owu się przesunela i lekarz we wtorek napisał 5/6 myślę że koniec 6.. Ostatnia beta z tydzień temu prawie 9 tyś ale na usg nadal tylko pęcherzyk.

Heej świetnie że dołączyłas :) czekamy zatem na wieści z wizyt :) jak się czujesz? :)
Szczęśliwa [emoji2] trochę mnie w krzyżu pobolewa, a tak to chyba nic. To początek. Dziś beta 114 także, nie mam akcji z zapachami.

Wcześniej ciąża bezobjawowa tylko brzuch rósł, także może i tym razem tak będzie.

Jaki miałaś najwyższy odczyt bety? Ja nawet nie wiem w którym jestem tygodniu bo owu się przesunela i lekarz we wtorek napisał 5/6 myślę że koniec 6.. Ostatnia beta z tydzień temu prawie 9 tyś ale na usg nadal tylko pęcherzyk.
Niestety ale nie pamietam Wiem że jeszcze robiłam ten test clearblue co pokazuje tygodnie po zapolodniniu i zamiast zwiększać się to cały czas mi pokwazywal że jestem w 1-2tyg po zapolodniniu i tak naprawdę po tym się zorientowałam że jest coś nie tak. Trzeba myśleć pozytywnie Zobaczysz będzie dobrze A kiedy masz wizytę?

Niestety ale nie pamietam Wiem że jeszcze robiłam ten test clearblue co pokazuje tygodnie po zapolodniniu i zamiast zwiększać się to cały czas mi pokwazywal że jestem w 1-2tyg po zapolodniniu i tak naprawdę po tym się zorientowałam że jest coś nie tak. Trzeba myśleć pozytywnie Zobaczysz będzie dobrze A kiedy masz wizytę?

2 kwietnia. Jeszcze dużo czasu.. Oby nie było do tego czasu żadnych krwawień, bo chyba umrę że strachu.

Objawił się u Ciebie jakoś pusty pęcherzyk? Poroniłaś samoistnie czy zabieg? Pytam, bo sama się tego obawiam w obecnej ciąży..

Poszlam na pierwsze usg jakoś w 7+2 i był pusty pęcherzyk. Żadnych objawów, krwawienia czy bólu. Lekarka dała nam jeszcze tydzień czasu w razie gdyby się coś pojawiło. Po tygodniu kolejna wizyta i potwierdziło się , ze nie ma zarodka. Miałam wybór, albo łyżeczkowanie albo poronienie farmakologiczne i wybrałam to drugie.

Rozumiem, ze teraz masz pusty pęcherzyk, ale w którym tyg jesteś? Masz regularne cykle?

Ostatnia edycja:
reklama
Szczęśliwa [emoji2] trochę mnie w krzyżu pobolewa, a tak to chyba nic. To początek. Dziś beta 114 także, nie mam akcji z zapachami.

Wcześniej ciąża bezobjawowa tylko brzuch rósł, także może i tym razem tak będzie.
U mnie mdłości zaczęły się jak beta pokazała ok.4500 i trzymają do dzisiaj :( najchętniej to bym całymi dniami z łóżka nie wychodziła:)

Do góry