reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2019

Dokładnie to samo wczoraj usłyszałam:) a po cichu mam taką nadzieję że może będzie dziewczynka zawsze chciałam mieć 1 dziewczynkę a później chłopca:) ale co będzie to w rękach Boga byle by donosić szczęśliwie i żeby dzieciątko było zdrowe :)
Wlasnie! Masz racje byle donosic szczesliwie i bylo zdrowe❤

reklama
Hej :) oby beta ładnie rosła :)
Właśnie boję się tego najbardziej o czym napisałaś że serduszko przestało bić.. Byłam w tym tygodniu na wizycie i widziałam zarodek i bijące serduszko ale boję się czy będzie biło jak pójdę na wizytę za 11 dni. Oczywiście wierzę że będzie i że wszystko będzie ok ale z tyłu głowy.. A czy wiadomo czemu przestało bić?

nie wiadomo. Generalnie to na pierwszej wizycie pani doktor powiedziala mi, że pęcherzyk jest pusty i mam się szykować na poronienie. Powiedziała, że jak w ciągu 2 tyg nic się nie zacznie dziać to mam przyjść. Przyszłam i .... okazało się że zonk ..... jednak jest bicie serduszka ....ale zbyt wolne i od razu mi mówiła, że małe nie ma szans na przeżycie. Tydzień później już nie biło.

Trzymam mocno kciuki żeby u Ciebie było wszystko w porządku ! Nic się nie bój na pewno rośnie zdrowa silna dzidzia !

Ja tez w 1 ciazy poronilam, bo w 6tyg przestalo bic serduszko.. Ale moja lekarko przepisala mi witaminy nieodpowiednie i ciaza sie nie rozwijala prawidlowo... No i wlasnie na wizycie lekarz powiedzial mi, ze 5-6tydz. I sie boje troche. Wizyta teraz 17.04 ale jak cos mam dzwonic. Probuje odgonic od siebie te wszystkie zle mysli.. Jakos sie czuje wyjatkowo w tej ciazy. :) moje rozumowanie sie zmienilo po poronieniu. Podchodze do wszystkich spraw z dystansem.

Ja tez w 1 ciazy poronilam, bo w 6tyg przestalo bic serduszko.. Ale moja lekarko przepisala mi witaminy nieodpowiednie i ciaza sie nie rozwijala prawidlowo... No i wlasnie na wizycie lekarz powiedzial mi, ze 5-6tydz. I sie boje troche. Wizyta teraz 17.04 ale jak cos mam dzwonic. Probuje odgonic od siebie te wszystkie zle mysli.. Jakos sie czuje wyjatkowo w tej ciazy. :) moje rozumowanie sie zmienilo po poronieniu. Podchodze do wszystkich spraw z dystansem.
Ja podobnie jak Ty podchodzę z wielkim dystansem ......
Byłam wczoraj na pierwszym usg 6 tydz i serduszko bije aż miałam łzy w oczach jak to usłyszałam cudno......wcześnie też poraniłam w 9tc serce wogle nie zabiło ;/.... kolejna wizyta 5.04. A jesteś bądź wybierasz się na zwolnienie? Mój lek powiedział, że jeśli było poronienie trzeba o siebie bardzo dbać i zaleca zwol. odrazu i skupić się na ciąży a nie na pracy ....ale muszę wszystko ogarnąć.Trzeba myśleć pozytywynie oby do przodu

Ja podobnie jak Ty podchodzę z wielkim dystansem ......
Byłam wczoraj na pierwszym usg 6 tydz i serduszko bije aż miałam łzy w oczach jak to usłyszałam cudno......wcześnie też poraniłam w 9tc serce wogle nie zabiło ;/.... kolejna wizyta 5.04. A jesteś bądź wybierasz się na zwolnienie? Mój lek powiedział, że jeśli było poronienie trzeba o siebie bardzo dbać i zaleca zwol. odrazu i skupić się na ciąży a nie na pracy ....ale muszę wszystko ogarnąć.Trzeba myśleć pozytywynie oby do przodu
Pracuje ale jak cos mam dzwonic do Niego.chociaz dziennie ide na 4h tylko ale pracuje w tej piekarnii. Do 17 napenwo w pracy pozniej juz raczej l4. Do konca maja mam umowe a pozniej szefowa chce mi przedluzyc do dnia porodu. Chocoaz wie, ze bede na l4

Hmm.. A ja sama sobie wymyśliłam witaminy pregna plus, nie były zaleceniem lekarza. Chyba powinnam powiedzieć o tym na kolejnej wizycie? Na NFZ to tak jest, w sumie pani doktor mnie tak tasmowo podraktowala, szybko, szybko i następna że mi to z głowy wyleciało..

Pracuje ale jak cos mam dzwonic do Niego.chociaz dziennie ide na 4h tylko ale pracuje w tej piekarnii. Do 17 napenwo w pracy pozniej juz raczej l4. Do konca maja mam umowe a pozniej szefowa chce mi przedluzyc do dnia porodu. Chocoaz wie, ze bede na l4
....no tak ja ma inny rodzaj pracy z dziećmi a wirusów dużo nie ma co ryzykować tym bardziej ze poronienie było u mnie dość niedawno ...ale bicie serduszka było cudownym przeżyciem tak się bałam ale nadal się boje żeby bylo ok

Hmm.. A ja sama sobie wymyśliłam witaminy pregna plus, nie były zaleceniem lekarza. Chyba powinnam powiedzieć o tym na kolejnej wizycie? Na NFZ to tak jest, w sumie pani doktor mnie tak tasmowo podraktowala, szybko, szybko i następna że mi to z głowy wyleciało..
Ja chodzilam prywatnie i mi przepisala wotaminy mama composita dha czy cos takiego xd i tam byla taka jedna bardzo duza rozowa tabletka i 2x tran oleisty. A tabletki oleiste bierze sie dopiero w drugim trymestrze a ja juz bralam je jak poszlam na wizyte i nawet zarodka nie bylo widac ttlko bylo endometrium powiekszone oczywiacie wizyta 200zl i prosze przyjechac za tydzien na kontrole i znowu 200zl. Na nastepnej wizycie stwierdzila, ze jest ok ale ja cos niezadowala i mamy sie zjawic za 1.5tyg przyjechalismy i dala skierowanie na lyzeczkowanie bo nie bylo bicia serca na drugi dzien pojechalam do mojego obecnego lekarza i serce bilo stqierdzil, ze chciala zabic zywe dziecko ale za 2tyg zrobilam bete i zaczla powoli spadac dalam znac lekarzowi i kazal przyjechac no i okazalo sie, ze przestalo bic. I poronienie mialam w domu te farmakologiczne. Lekarz je tez "zachwalal" bo nie musialam byc narazana na otwieranie macicui wgl. Taka byla moja historia...

Hej :) oby beta ładnie rosła :)
Właśnie boję się tego najbardziej o czym napisałaś że serduszko przestało bić.. Byłam w tym tygodniu na wizycie i widziałam zarodek i bijące serduszko ale boję się czy będzie biło jak pójdę na wizytę za 11 dni. Oczywiście wierzę że będzie i że wszystko będzie ok ale z tyłu głowy.. A czy wiadomo czemu przestało bić?
Też sie boję tego że serduszko przestanie bić, liczę dni od wizyty do wizyty

reklama
Co do witamin to ja mam brać mama dha premium + i dodatkowo suplementowac jeszcze kwas foliowy.

Nie wiedziałam, że są witaminy dla kobiet w ciąży i jeszcze mogą zaszkodzić ... strach cokolwiek jest i łykać.

Do góry