reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2019

Dokładnie to samo wczoraj usłyszałam:) a po cichu mam taką nadzieję że może będzie dziewczynka zawsze chciałam mieć 1 dziewczynkę a później chłopca:) ale co będzie to w rękach Boga byle by donosić szczęśliwie i żeby dzieciątko było zdrowe :)
Wlasnie! Masz racje byle donosic szczesliwie i bylo zdrowe❤

reklama
Hej :) oby beta ładnie rosła :)
Właśnie boję się tego najbardziej o czym napisałaś że serduszko przestało bić.. Byłam w tym tygodniu na wizycie i widziałam zarodek i bijące serduszko ale boję się czy będzie biło jak pójdę na wizytę za 11 dni. Oczywiście wierzę że będzie i że wszystko będzie ok ale z tyłu głowy.. A czy wiadomo czemu przestało bić?

nie wiadomo. Generalnie to na pierwszej wizycie pani doktor powiedziala mi, że pęcherzyk jest pusty i mam się szykować na poronienie. Powiedziała, że jak w ciągu 2 tyg nic się nie zacznie dziać to mam przyjść. Przyszłam i .... okazało się że zonk ..... jednak jest bicie serduszka ....ale zbyt wolne i od razu mi mówiła, że małe nie ma szans na przeżycie. Tydzień później już nie biło.

Trzymam mocno kciuki żeby u Ciebie było wszystko w porządku ! Nic się nie bój na pewno rośnie zdrowa silna dzidzia !

Ja tez w 1 ciazy poronilam, bo w 6tyg przestalo bic serduszko.. Ale moja lekarko przepisala mi witaminy nieodpowiednie i ciaza sie nie rozwijala prawidlowo... No i wlasnie na wizycie lekarz powiedzial mi, ze 5-6tydz. I sie boje troche. Wizyta teraz 17.04 ale jak cos mam dzwonic. Probuje odgonic od siebie te wszystkie zle mysli.. Jakos sie czuje wyjatkowo w tej ciazy. :) moje rozumowanie sie zmienilo po poronieniu. Podchodze do wszystkich spraw z dystansem.

Ja tez w 1 ciazy poronilam, bo w 6tyg przestalo bic serduszko.. Ale moja lekarko przepisala mi witaminy nieodpowiednie i ciaza sie nie rozwijala prawidlowo... No i wlasnie na wizycie lekarz powiedzial mi, ze 5-6tydz. I sie boje troche. Wizyta teraz 17.04 ale jak cos mam dzwonic. Probuje odgonic od siebie te wszystkie zle mysli.. Jakos sie czuje wyjatkowo w tej ciazy. :) moje rozumowanie sie zmienilo po poronieniu. Podchodze do wszystkich spraw z dystansem.
Ja podobnie jak Ty podchodzę z wielkim dystansem ......
Byłam wczoraj na pierwszym usg 6 tydz i serduszko bije aż miałam łzy w oczach jak to usłyszałam cudno......wcześnie też poraniłam w 9tc serce wogle nie zabiło ;/.... kolejna wizyta 5.04. A jesteś bądź wybierasz się na zwolnienie? Mój lek powiedział, że jeśli było poronienie trzeba o siebie bardzo dbać i zaleca zwol. odrazu i skupić się na ciąży a nie na pracy ....ale muszę wszystko ogarnąć.Trzeba myśleć pozytywynie oby do przodu

Ja podobnie jak Ty podchodzę z wielkim dystansem ......
Byłam wczoraj na pierwszym usg 6 tydz i serduszko bije aż miałam łzy w oczach jak to usłyszałam cudno......wcześnie też poraniłam w 9tc serce wogle nie zabiło ;/.... kolejna wizyta 5.04. A jesteś bądź wybierasz się na zwolnienie? Mój lek powiedział, że jeśli było poronienie trzeba o siebie bardzo dbać i zaleca zwol. odrazu i skupić się na ciąży a nie na pracy ....ale muszę wszystko ogarnąć.Trzeba myśleć pozytywynie oby do przodu
Pracuje ale jak cos mam dzwonic do Niego.chociaz dziennie ide na 4h tylko ale pracuje w tej piekarnii. Do 17 napenwo w pracy pozniej juz raczej l4. Do konca maja mam umowe a pozniej szefowa chce mi przedluzyc do dnia porodu. Chocoaz wie, ze bede na l4

Hmm.. A ja sama sobie wymyśliłam witaminy pregna plus, nie były zaleceniem lekarza. Chyba powinnam powiedzieć o tym na kolejnej wizycie? Na NFZ to tak jest, w sumie pani doktor mnie tak tasmowo podraktowala, szybko, szybko i następna że mi to z głowy wyleciało..

Pracuje ale jak cos mam dzwonic do Niego.chociaz dziennie ide na 4h tylko ale pracuje w tej piekarnii. Do 17 napenwo w pracy pozniej juz raczej l4. Do konca maja mam umowe a pozniej szefowa chce mi przedluzyc do dnia porodu. Chocoaz wie, ze bede na l4
....no tak ja ma inny rodzaj pracy z dziećmi a wirusów dużo nie ma co ryzykować tym bardziej ze poronienie było u mnie dość niedawno ...ale bicie serduszka było cudownym przeżyciem tak się bałam ale nadal się boje żeby bylo ok

Hmm.. A ja sama sobie wymyśliłam witaminy pregna plus, nie były zaleceniem lekarza. Chyba powinnam powiedzieć o tym na kolejnej wizycie? Na NFZ to tak jest, w sumie pani doktor mnie tak tasmowo podraktowala, szybko, szybko i następna że mi to z głowy wyleciało..
Ja chodzilam prywatnie i mi przepisala wotaminy mama composita dha czy cos takiego xd i tam byla taka jedna bardzo duza rozowa tabletka i 2x tran oleisty. A tabletki oleiste bierze sie dopiero w drugim trymestrze a ja juz bralam je jak poszlam na wizyte i nawet zarodka nie bylo widac ttlko bylo endometrium powiekszone oczywiacie wizyta 200zl i prosze przyjechac za tydzien na kontrole i znowu 200zl. Na nastepnej wizycie stwierdzila, ze jest ok ale ja cos niezadowala i mamy sie zjawic za 1.5tyg przyjechalismy i dala skierowanie na lyzeczkowanie bo nie bylo bicia serca na drugi dzien pojechalam do mojego obecnego lekarza i serce bilo stqierdzil, ze chciala zabic zywe dziecko ale za 2tyg zrobilam bete i zaczla powoli spadac dalam znac lekarzowi i kazal przyjechac no i okazalo sie, ze przestalo bic. I poronienie mialam w domu te farmakologiczne. Lekarz je tez "zachwalal" bo nie musialam byc narazana na otwieranie macicui wgl. Taka byla moja historia...

Hej :) oby beta ładnie rosła :)
Właśnie boję się tego najbardziej o czym napisałaś że serduszko przestało bić.. Byłam w tym tygodniu na wizycie i widziałam zarodek i bijące serduszko ale boję się czy będzie biło jak pójdę na wizytę za 11 dni. Oczywiście wierzę że będzie i że wszystko będzie ok ale z tyłu głowy.. A czy wiadomo czemu przestało bić?
Też sie boję tego że serduszko przestanie bić, liczę dni od wizyty do wizyty

reklama
Co do witamin to ja mam brać mama dha premium + i dodatkowo suplementowac jeszcze kwas foliowy.

Nie wiedziałam, że są witaminy dla kobiet w ciąży i jeszcze mogą zaszkodzić ... strach cokolwiek jest i łykać.

Do góry