reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2019

reklama
Mam w domu duphaston bo kiedyś go bralam Myślicie że mogę to brać tak bez konsultacji z lekarzem?
Wiem że na pewno luteina w żaden sposób nie zaszkodzi a jedynie pomoże w każdej dawce (wiadomo z umiarem). Duphastonu nigdy nie brałam ale na pewno ktoś Ci tu podpowie :)
Jeszcze kilka tyg. Wcześniej jak nie brałam luteiny to czułam mocne skurcze bo miałam mały progesteron. Ale potem zaczęłam przyjmować 3x2 i wydaje się być wszystko w porządku, pecherzyk jest, nie mam skurczy i zobaczymy co pokaże usg w przyszłym tyg. :)

A ja myślałam że tylko tutaj taka znieczulica... ehmm
Wszędzie, nawet u prywatnych lekarzy. Jak mojego byłego lekarza po dwóch poronieniach zapytałam co powinnam zrobić i na co się przebadac to powiedział że takie rzeczy się zdarzają i jak zdarzy się 3 raz to mam przyjść to zaczniemy szukać przyczyny.. I wziął za to 150 zł. Więc.. Najlepiej zadbamy same o siebie :)

Dziękuję Spróbuje iść do polskiej lekarki może ona mnie zrozumie Bo wiatraki są bez uczuc Oni uważają że jak ma się coś stać to i tak się stanie nawet jak będę brała duphaston
Wiem że na pewno luteina w żaden sposób nie zaszkodzi a jedynie pomoże w każdej dawce (wiadomo z umiarem). Duphastonu nigdy nie brałam ale na pewno ktoś Ci tu podpowie :)
Jeszcze kilka tyg. Wcześniej jak nie brałam luteiny to czułam mocne skurcze bo miałam mały progesteron. Ale potem zaczęłam przyjmować 3x2 i wydaje się być wszystko w porządku, pecherzyk jest, nie mam skurczy i zobaczymy co pokaże usg w przyszłym tyg. :)

Plamienia nie są oznaką poronienia
A nawet krwawienie,
Ja w trzeciej ciąży w jakoś 8-9 tyg dostałam ni stąd ni z owąd silnego krwawienia,a nawet krwotoku bym powiedziała,po prostu siadłam na kibelku i zaczęło lecieć,dużo dużo więcej niż przy obfitym okresie,pojechałam do szpitala pewna że po wszystkim,a lekarz po zbadaniu powiedzial-ciaza utrzymana,to krwiak,zostaje pani w szpitalu
Pomału krwawienie ustępowało ale po 14 dniach jak wychodziłam tu jeszcze plamilam na brązowo
U mnie to przez niedoczynność tarczycy,miałam kilka razy za wysokie wyniki ale mimo tego mała rozwija się bardzo dobrze

reklama
Dziewczyny na domiar złego dostałam zapalenia pęcherza.. A z tego co słyszałam w ciąży nie można furaginy. Jestem podłamana

Do góry