reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2019

Takie pytanie z innej beczki? Jak zrobiliście test to cieszyłyście się od razu? Bo np. ja pomimo że od jakiegoś czasu myśleliśmy o drugim dziecku, w maju będę miała 32 lata, od roku mieszkamy we własnym domu, sytuacja w pracy niby ustabilizowana to tak mam, że za każdym razem najpierw się boje jak ja sobie poradzę. Przy pierwszej ciąży to pomimo że staraliśmy się 3 mc to jak zobaczylam dwie kreski to czułam się jak wystraszona małolata która wpadła.
Ja mam 36 lat i też się czułam podobnie do Ciebie ;) o pierwsze dziecko staraliśmy się 6 lat a teraz w pierwszym cyklu i dlatego takie uczucia ;)

reklama
Takie pytanie z innej beczki? Jak zrobiliście test to cieszyłyście się od razu? Bo np. ja pomimo że od jakiegoś czasu myśleliśmy o drugim dziecku, w maju będę miała 32 lata, od roku mieszkamy we własnym domu, sytuacja w pracy niby ustabilizowana to tak mam, że za każdym razem najpierw się boje jak ja sobie poradzę. Przy pierwszej ciąży to pomimo że staraliśmy się 3 mc to jak zobaczylam dwie kreski to czułam się jak wystraszona małolata która wpadła.
Ja się rozryczalam. I nie z radości jak przy 1 dziecku ;) z przerażenia. Jak tam rade. Maz duzo pracuje, przeprowadzka, urządzanie mieszkania, na mojej głowie bedzie dwójką dzieci... także ryczalam ze strachu i przerażenia. Cała noc nie spałem. Na drugi dzień zaczęło do mnie docierac i pomalu zaczelam się cieszyć. Ale pierwsza reakcja szok bo zaskoczyło w 2 cyklu

już po :) zaczynamy z maleństwem 9 tydzień [emoji7] nie wierzę że to juz tyle:) serduszko bije, malenstwo rusza się i wszystko jest ok :) dostałam skierowanie na resztę badań, znów będę sprawdzać tsh, dostałam też zaświadczenie do pracy :)
W przyszłym tygodniu będe miała wizytę prywatna to będę miała zdjęcie z usg 4d, poznam dokładne wymiary i tętno bicia jego serduszka :)
Przeszczesliwa dziś jestem [emoji64][emoji7] życzę wam równiez udanych wizyt dziś i w całym tygodniu :)
Cudownie. Gratulacje.

Zaświadczenie potrzebne jest do becikowego do 10 tygodnia wystawione do zakładu pracy więc jeśli lekarz nie wystawia to trzeba się mu przypomnieć [emoji6]
A ja myślałam , że do becikowego to karta ciąży do 10 tego tygodnia musi być założona, a o wystawieniu zaświadczenia do pracy to nie słyszałam , że to musi być żeby było becikowe
(tak jest w wypadki kiedy nie idziesz na L4)??

Ja się rozryczalam. I nie z radości jak przy 1 dziecku ;) z przerażenia. Jak tam rade. Maz duzo pracuje, przeprowadzka, urządzanie mieszkania, na mojej głowie bedzie dwójką dzieci... także ryczalam ze strachu i przerażenia. Cała noc nie spałem. Na drugi dzień zaczęło do mnie docierac i pomalu zaczelam się cieszyć. Ale pierwsza reakcja szok bo zaskoczyło w 2 cyklu
My planowaliśmy się starać po wakacjach, ale jedna sytuacja w której wqurzyl mnie szef, kieliszek wina i popłynęliśmy. Więc byłam w szoku że się udalo w sumie bez starania. Potem ten strach czy będzie ok. Od wczoraj się cieszę jak zobaczyłam bijące serce.

reklama
Do becikowego po porodzie i wiadomo do 10 tc ciążą potwierdzona. A to zaświadczenie to niektórzy pracodawcy wymagają zeby znać przewidywany termon porodu. Tu chyba p macierzyńskie chodzi.

Do góry