reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2019

Jej, dziewczyny dwa dni tu nie zaglądałam, a tu już tyle stron, szalone jesteście :-D
Ja czekam na wizytę 1 kwietnia mam na 19:40 więc dość późno, ale na spokojnie po pracy chcę się ogarnąć no i chcemy iść razem. Lekarz chyba nie powinien mieć nic przeciwko, że wejdę z partnerem?
Biję się też z myślami odnośnie zwolnienia z pracy. U mnie jeszcze nikt nie wie nic, poza jedną koleżanką, ale ostatnio jest straszna atmosfera, niestety moja szefowa ma zadatki na mobbingującą pracowników i tak sobie myślę czy nie zaszkodzę dziecku takim ciągłym stresem :hmm: Miałam plany pracować do końca kwietnia, ale teraz to się mocno zastanawiam. Wy od kiedy jesteście na zwolnieniach? albo od kiedy planujecie?
Na wizytach prywatnych z reguły nie ma problemu żeby wejść z partnerem, to przecież ważne dla was obu :) my razem też planujemy wejść na prywatnej 9 kwietnia na 4D :)
Jeśli chodzi o to jak długo pracować to myślę że max do końca kwietnia właśnie bo już szef wykombinowal osobę za mnie i mam uczyć za jakiś czas ale ciekawe co będzie na wizycie 2 kwietnia..

reklama
@Inezka1991 zamierzam pracować do końca kwietnia, max połowa maja. Mam pracę siedząca przy komp, ale dużo stresów niestety więc czekam tylko gdzieś do prenatalnych [emoji4]
Też myślałam, że tak mi się uda, ale byłam dzisiaj u rodzinnego poprosić o zwolnienie.

Od piątku pojawiły się bóle brzucha i wiem, że jestem przewrażliwiona, ale stwierdziłam, że jak boli to lepiej poleżeć, niż stresować się w pracy. Tym bardziej, że mam męczące dojazdy do pracy bo aż 65 km w jedną stronę, a w drodze nóg nie wyciągnę. Dostałam zwolnienie do czasu wizyty u ginekologa.

Ale się rozpisałyście :) ja w pracy siedzę. Mdli mnie okropnie. Czy macie też zawroty głowy. Ja mam niskie ciśnienie i wszystko mi dziś wiruje. Wizytę mam 10.04 o 15.40
Ja mdłości mam od po nad 2 tygodni , teraz od wczoraj ciut odpuściły na szczęście, zawroty głowy też mi się zdarzały bo też mam niskie ciśnienie ( potrafiłam zarejestrować 81/50 ) :eek:podobno małą kawka bądź troszkę coli na podniesienie ciśnienia:)

Ja będę robila NIFT Ale jeszcze nie wiem kiedy dopiero dowiem się wszystkiego na wizycie 2.04

ja się zastanawiam nad NIFT albo nad Panorama .... i sama nie wiem co wybrać .... zobaczymy co lekarz poleci.

Jej, dziewczyny dwa dni tu nie zaglądałam, a tu już tyle stron, szalone jesteście :-D
Ja czekam na wizytę 1 kwietnia mam na 19:40 więc dość późno, ale na spokojnie po pracy chcę się ogarnąć no i chcemy iść razem. Lekarz chyba nie powinien mieć nic przeciwko, że wejdę z partnerem?
Biję się też z myślami odnośnie zwolnienia z pracy. U mnie jeszcze nikt nie wie nic, poza jedną koleżanką, ale ostatnio jest straszna atmosfera, niestety moja szefowa ma zadatki na mobbingującą pracowników i tak sobie myślę czy nie zaszkodzę dziecku takim ciągłym stresem :hmm: Miałam plany pracować do końca kwietnia, ale teraz to się mocno zastanawiam. Wy od kiedy jesteście na zwolnieniach? albo od kiedy planujecie?

ja też mam wizytę 1 kwietnia ;) chwilkę przed Tobą bo o 18.00 ale jeszcze idę sama. Lekarz nie powinien mieć nic przeciwko bo i czemu. To pacjentka decyduje.

co do pracy to u mnie wszystko zależy od tego co lekarz powie. Jeżeli nie będzie przeciwwskazań to będę pracować długo.

Piszcie dziewczyny skad jestescie

jeszcze przez tydzień - dwa mieszkam w Sosnowcu a potem Wojkowice Kościelne :)
czeka mnie przeprowadzka i remont :D
zmiany lubią się dziać jednocześnie :)

Dziwczyny mam dylemat jest sens robic jutro powtorke bhcg bo udalo mi sie wcisnąć do lekarki obok domu na czwartek ale kurcze mam wizyte rano i wyniklw nie bedzie do tej pory
Wytlumacze od razu dlaczego ide znowuz do lekarza u tego u którego bylam wczoraj to byla wizyta zaplanowana od 2 miesiecy w celu ustalenia planow zaciazenia a ta lekarka do której mam isc w czwartek to lekarka ktora chciałbym miec za prowadzaca ciaze

reklama
Ja mdłości mam od po nad 2 tygodni , teraz od wczoraj ciut odpuściły na szczęście, zawroty głowy też mi się zdarzały bo też mam niskie ciśnienie ( potrafiłam zarejestrować 81/50 ) :eek:podobno małą kawka bądź troszkę coli na podniesienie ciśnienia:)
Od kawy mnie odrzuca ostatnio. Może z colą spróbuję;)

Do góry