Anusiak1990
Fanka BB :)
Ja właśnie czekam na wyniki o 14 bede juz cos wiedzieć
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Trzymam kciuki [emoji110][emoji110][emoji110]Ja właśnie czekam na wyniki o 14 bede juz cos wiedzieć
Najlepiej prenatalna robić po skończonym 13 tygodniu bo najlepiej i najdokładniej można wszystko zbadać. No i znaleźć lekarza z certyfikatem FMF który zrobi też test ryzyka. "Dla chętnych" PAPPA który jeszcze dokładniej określi ryzyko (ale wiele sytuacji było że usg wyszło super, pappa źle, a po amnio dziecko zdrowe). Genetyczne to nie wiem zbytnio o co chodzi, ale może o testy typu NIPT?Dziewczyny miedzy 11,A 13 robi sie prenatane .Jaka roZnica miedzy genetycznym a prenatalnym
U mnie wizyta 3.04 o 11
Jak tak poczytałam ile mogą mnie kosztować wszystkie badania to się włos na głowie jeży, tym bardziej że wizyty prywatnie, badania prywatnie. Teraz zęba zacisnąć pasa i uśmiechnąć się do rodziców, dobrze że coś mam odłożone na boku, zamiast nadplacac hipoteczny będę się kłuć w przychodni
To tak jak ja. Ja jestem z okolic Katowic
Wyczytalam kolejna rzecz ktora moze wskazywac na plec. Przy chlopcach bhcg jest zazwyczaj nieco nizsza w porownaniu z tym samym tc co w ciąży z plcia przciwna
Ja właśnie czekam na wyniki o 14 bede juz cos wiedzieć
Dzieki wiem iz u mnie pappa wyjdzie zle z racji wieku ,ale ponoc warto ze wzglexu na pozniej z problemiw z lozyskiem .Rodzilam puetnascie lat temu I wyobrazacie sobie mirc raz usg ?Najlepiej prenatalna robić po skończonym 13 tygodniu bo najlepiej i najdokładniej można wszystko zbadać. No i znaleźć lekarza z certyfikatem FMF który zrobi też test ryzyka. "Dla chętnych" PAPPA który jeszcze dokładniej określi ryzyko (ale wiele sytuacji było że usg wyszło super, pappa źle, a po amnio dziecko zdrowe). Genetyczne to nie wiem zbytnio o co chodzi, ale może o testy typu NIPT?
Tutaj najlepiej jest to opisane Link do: Badania prenatalne w I trymestrze (USG, test papp-a, NIPT) - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet
Zrobiłam nowy wątek, piszcie mi kogo tam i na kiedy wpisać [emoji4][emoji4]
Ja nie ogarniam mieć tylko 3, a co dopiero 1 [emoji33][emoji33]Dzieki wiem iz u mnie pappa wyjdzie zle z racji wieku ,ale ponoc warto ze wzglexu na pozniej z problemiw z lozyskiem .Rodzilam puetnascie lat temu I wyobrazacie sobie mirc raz usg ?