reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2019

reklama
Dziewczyny miedzy 11,A 13 robi sie prenatane .Jaka roZnica miedzy genetycznym a prenatalnym
Najlepiej prenatalna robić po skończonym 13 tygodniu bo najlepiej i najdokładniej można wszystko zbadać. No i znaleźć lekarza z certyfikatem FMF który zrobi też test ryzyka. "Dla chętnych" PAPPA który jeszcze dokładniej określi ryzyko (ale wiele sytuacji było że usg wyszło super, pappa źle, a po amnio dziecko zdrowe). Genetyczne to nie wiem zbytnio o co chodzi, ale może o testy typu NIPT?
Tutaj najlepiej jest to opisane Link do: Badania prenatalne w I trymestrze (USG, test papp-a, NIPT) - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet

U mnie wizyta 3.04 o 11
Jak tak poczytałam ile mogą mnie kosztować wszystkie badania to się włos na głowie jeży, tym bardziej że wizyty prywatnie, badania prywatnie. Teraz zęba zacisnąć pasa i uśmiechnąć się do rodziców, dobrze że coś mam odłożone na boku, zamiast nadplacac hipoteczny będę się kłuć w przychodni;)

u mnie ta sama sytuacja ! liczyliśmy na szybszą spłatę hipotecznego ale chyba trzeba będzie iść z harmonogramem :)

To tak jak ja. Ja jestem z okolic Katowic

ja też ja też :D

Wyczytalam kolejna rzecz ktora moze wskazywac na plec. Przy chlopcach bhcg jest zazwyczaj nieco nizsza w porownaniu z tym samym tc co w ciąży z plcia przciwna

powaznie ? ooo to u mnie wygląda na chłopca w takim razie ... beta przyrasta dobrze bo 133% a w drugim badaniu 138 % ale wartości niskie.

Ja właśnie czekam na wyniki o 14 bede juz cos wiedzieć

trzymam kciuki !!!! malduj się zaraz !

Ja mam wizytę 1.04 ;) o 18.00 mam nadzieję, że doktor nie zrobi mi jakiegoś psikusa haahha. Jutro za to wizyta u endokrynologa ..... drżę ....

Najlepiej prenatalna robić po skończonym 13 tygodniu bo najlepiej i najdokładniej można wszystko zbadać. No i znaleźć lekarza z certyfikatem FMF który zrobi też test ryzyka. "Dla chętnych" PAPPA który jeszcze dokładniej określi ryzyko (ale wiele sytuacji było że usg wyszło super, pappa źle, a po amnio dziecko zdrowe). Genetyczne to nie wiem zbytnio o co chodzi, ale może o testy typu NIPT?
Tutaj najlepiej jest to opisane Link do: Badania prenatalne w I trymestrze (USG, test papp-a, NIPT) - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet
Dzieki wiem iz u mnie pappa wyjdzie zle z racji wieku ,ale ponoc warto ze wzglexu na pozniej z problemiw z lozyskiem .Rodzilam puetnascie lat temu I wyobrazacie sobie mirc raz usg ?

Dzieki wiem iz u mnie pappa wyjdzie zle z racji wieku ,ale ponoc warto ze wzglexu na pozniej z problemiw z lozyskiem .Rodzilam puetnascie lat temu I wyobrazacie sobie mirc raz usg ?
Ja nie ogarniam mieć tylko 3, a co dopiero 1 [emoji33][emoji33]
Tak jak w poprzedniei ciąży będę robiła prenatalne z pappa na pewno [emoji4]

reklama
Jej, dziewczyny dwa dni tu nie zaglądałam, a tu już tyle stron, szalone jesteście :-D
Ja czekam na wizytę 1 kwietnia mam na 19:40 więc dość późno, ale na spokojnie po pracy chcę się ogarnąć no i chcemy iść razem. Lekarz chyba nie powinien mieć nic przeciwko, że wejdę z partnerem?
Biję się też z myślami odnośnie zwolnienia z pracy. U mnie jeszcze nikt nie wie nic, poza jedną koleżanką, ale ostatnio jest straszna atmosfera, niestety moja szefowa ma zadatki na mobbingującą pracowników i tak sobie myślę czy nie zaszkodzę dziecku takim ciągłym stresem :hmm: Miałam plany pracować do końca kwietnia, ale teraz to się mocno zastanawiam. Wy od kiedy jesteście na zwolnieniach? albo od kiedy planujecie?

Do góry