reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2019

Dziewczyny cieszcie się że nie macie mdłości to jest jakiś koszmar :( Nie zjem to mnie mdli znowu jak zjem to mi się odbija i zaraz zaczyna mdlic Na szczęście nie wymiotuje Może któraś ma jakis sposób na te mdłości? A tak wogole to rano budze sie z takim dziwnym smakiem w buzi jak bym dzien wcześniej popila do tego ciągle mi się pić chce

reklama
Dziewczyny cieszcie się że nie macie mdłości to jest jakiś koszmar :( Nie zjem to mnie mdli znowu jak zjem to mi się odbija i zaraz zaczyna mdlic Na szczęście nie wymiotuje Może któraś ma jakis sposób na te mdłości? A tak wogole to rano budze sie z takim dziwnym smakiem w buzi jak bym dzien wcześniej popila do tego ciągle mi się pić chce
Ja mam dokładnie to samo :( równo od 2 tygodni odkąd beta mi pokazała 4500 i z dnia na dzień coraz gorzej:( jak nie zjem to tragedia jak zjem to jeszcze gorzej ...i tak od rana do wieczora na szczęście jestem na zwolnieniu więc w krytycznych sytuacjach leżę albo śpię a to znowu nie jest też dobre dla mojego niskiego ciśnienia:) imbir mi nie pomaga wsumie to nic nie pomaga lekarz mi pozwolił trochę coli pić ( na początku pomagała trochę teraz już nawet to nie pomaga ) ...najgorzej jest przy przelykaniu tabletek :o

Wspólczuję Wam dziewczyny :( Sposobów żadnych nie znam niestety. U mnie póki co to totalny brak apetytu. Jak zjem śniadanie, to mogę potem pół dnia już nic nie jeść, a po obiedzie to już w ogóle mi się nie chce do końca dnia, ale też się obawiam mdłości, bo już mnie zemdlilo dwa razy kiedyś, a to dopiero sam początek przecież...

U mnie z objawów to zmęczenie, ból w krzyżu i czasami kłucie w macicy. To taki początek hehe ja mam według aplikacji 4+2 więc tego ten [emoji38] daleko mi do was.

Ja mam dokładnie to samo :( równo od 2 tygodni odkąd beta mi pokazała 4500 i z dnia na dzień coraz gorzej:( jak nie zjem to tragedia jak zjem to jeszcze gorzej ...i tak od rana do wieczora na szczęście jestem na zwolnieniu więc w krytycznych sytuacjach leżę albo śpię a to znowu nie jest też dobre dla mojego niskiego ciśnienia:) imbir mi nie pomaga wsumie to nic nie pomaga lekarz mi pozwolił trochę coli pić ( na początku pomagała trochę teraz już nawet to nie pomaga ) ...najgorzej jest przy przelykaniu tabletek :o
Właśnie zjadłam trochę jogurtu z orzechami i narazie jest ok Mam nadzieję że właśnie Znalazlam coś co pomaga na te cholerne mdłości. W którym jesteś tygodniu?

Właśnie zjadłam trochę jogurtu z orzechami i narazie jest ok Mam nadzieję że właśnie Znalazlam coś co pomaga na te cholerne mdłości. W którym jesteś tygodniu?
Wg ostatniej miesiączki 7.1 czyli 8 tydzien idzie jak to wszystko dobrze rozumiem w karcie ciąży mam wpisane 7.4 A wg usg 6.1 (bylam w czwartek ) więc liczę poprostu od dnia ostatniej miesiączki dokładnie 7 +1 dzień.Na usg byłam widać zarodek z bijacym serduszkiem :tak:

Cześć dziewczyny, czy można do Was jeszcze dołączyć? Ja narazie tak bardzo niepewnie, chociaż dwie grube krechy są. Dzisiaj zaczynam 5ty tydzień. Dzisiaj też mija dokładnie 3 miesiące od utraty aniołka w 9 tygodniu. Więc póki co staram się nie cieszyć i podchodzić do tego bardzo z dystansem. Ale widzę że dużo tu nas po stracie więc wierzę i mam nadzieję że dotrwamy wszystkie do listopada.
Termin mam na 30listopada więc pewnie zamykam wątek listopadówek.

@Paula919191 napisałam priv [emoji4]

Ja mam dzisiaj 5+0,objawów zbyt wiele brak, zmęczenie gdzieś w ciągu dnia, czasami głowa boli (podobno przez zmiany hormonalne), ciągnięcie w podbrzuszu ale do tego już się przyzwyczaiłam bo zawsze mocno mnie ciągnie. No i mdłości ale bardzo rzadko. Dotychczas w obu ciążach miałam potworne wieczorne mdłości, więc czekam na nie [emoji4][emoji4]

Byłam dzisiaj na becie i czekam na wynik [emoji33]

reklama
Hmm.. A ja sama sobie wymyśliłam witaminy pregna plus, nie były zaleceniem lekarza. Chyba powinnam powiedzieć o tym na kolejnej wizycie? Na NFZ to tak jest, w sumie pani doktor mnie tak tasmowo podraktowala, szybko, szybko i następna że mi to z głowy wyleciało..
Ja biorę pregne plus, mialam zadych nie brac, ale moja lekarka je poleciła

Do góry