reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2019

Dziewczyny A jak to jest z tym usg na NFZ. Wiem ze sa refundowane 4 począwszy 9d 11-13 tc. A jeśli ide teraz i mam skierowanie od lekarza to płacę czy nie ? Bo jeśli tak to wolę iść prywatnie do enel medu do lekarza, który zawsze robił mi usg...

reklama
Dziewczyny A jak to jest z tym usg na NFZ. Wiem ze sa refundowane 4 począwszy 9d 11-13 tc. A jeśli ide teraz i mam skierowanie od lekarza to płacę czy nie ? Bo jeśli tak to wolę iść prywatnie do enel medu do lekarza, który zawsze robił mi usg...
Wydaje mi sie że jesli masz skierowanie od prywatnego lekarza to placisz tak jak z badaniami jesli masz z nfz i lekarz który robi usg ma umowe z NFZ to masz za darmo

Jeśli pytasz o USG to prenatalne między 11 a 13 tygodniem, to jeśli dostałaś skierowanie od lekarza i masz wskazania to jest na NFZ i to niezależnie czy prywatny gabinet czy nie. No chyba, że pytasz o inne usg to nie wiem. Ja pracuję w przychodni gdzie są robione prenaty i osoby po poronieniach mają takie badania na NFZ tylko musi być wypis ze szpitala (jako podkładka, że faktycznie poronienie nastąpiło).

Witajcie dziewczynki :) i ja zapytam czy można dołączyć??? Kreseczki już widziałam... 3 testy pokazały to samo na dzień przed @.a dziś już 3 dzień i okres nie przyszedł. Więc to będzie moja 3 ciąża w dodatku nieplanowana ale i tak się zdarza. A może wkoncu będzie córka bo dwóch rozbujnikow już w domu. jeszcze nie byłam u lekarza wybieram się w środę.... Według obliczeń termin będzie na 28 listopada.

Witajcie dziewczynki :) i ja zapytam czy można dołączyć??? Kreseczki już widziałam... 3 testy pokazały to samo na dzień przed @.a dziś już 3 dzień i okres nie przyszedł. Więc to będzie moja 3 ciąża w dodatku nieplanowana ale i tak się zdarza. A może wkoncu będzie córka bo dwóch rozbujnikow już w domu. jeszcze nie byłam u lekarza wybieram się w środę.... Według obliczeń termin będzie na 28 listopada.
Witamy :) ile lat mają Synkowie?

Jeśli pytasz o USG to prenatalne między 11 a 13 tygodniem, to jeśli dostałaś skierowanie od lekarza i masz wskazania to jest na NFZ i to niezależnie czy prywatny gabinet czy nie. No chyba, że pytasz o inne usg to nie wiem. Ja pracuję w przychodni gdzie są robione prenaty i osoby po poronieniach mają takie badania na NFZ tylko musi być wypis ze szpitala (jako podkładka, że faktycznie poronienie nastąpiło).
Pytam o to pierwsze serduszkowe :) tamte wiem, ze sa refundowane. Nie wiem jak to:)

reklama
Do góry