reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Bąbel ma temperaturę drugi wieczór z rzędu - 38,5 mierzona w odbycie. W ogóle wczoraj był dość ciepły i mierzyłam najpierw termometrem elektronicznym takim dotykanym do czoła lub ucha - wychodziło mu pomiędzy 38 na czole do 40 (sic!) w uchu. Okazało się że doodbytniczo miał 38,4, więc te termometry to chyba można sobie ... Byłam dziś u lekarza i stwierdziła że nic mu nie jest, osłuchała, obejrzała. Kazała obserwować. A tu znowu na wieczór taka niespodzianka, i od czego to? Poza tym żadnego marudzenia,kataru, nic, no może trochę bardziej śpiący jest. Przy ostatnich zębach nie było takich ekscesów, ale może to idą następne? No i zbijać taka gorączkę czy nie? Dałam dziś Pedicetamol ale cwaniak wypluł połowę bo to gorzkie...
[/QU

jeśli na noc te 38.5 to bym dała chyba że nie spisz i czuwasz a jak wiadomo w nocy temp może bardzo szybko podskoczyć . jeśli nie ma innych objawów to mozliwe że ząbki choć wtedy temp też nie skacze bardzo wysoko najczęściej bądź właśnie trzydniowka

reklama
Bąbel ma temperaturę drugi wieczór z rzędu - 38,5 mierzona w odbycie. W ogóle wczoraj był dość ciepły i mierzyłam najpierw termometrem elektronicznym takim dotykanym do czoła lub ucha - wychodziło mu pomiędzy 38 na czole do 40 (sic!) w uchu. Okazało się że doodbytniczo miał 38,4, więc te termometry to chyba można sobie ... Byłam dziś u lekarza i stwierdziła że nic mu nie jest, osłuchała, obejrzała. Kazała obserwować. A tu znowu na wieczór taka niespodzianka, i od czego to? Poza tym żadnego marudzenia,kataru, nic, no może trochę bardziej śpiący jest. Przy ostatnich zębach nie było takich ekscesów, ale może to idą następne? No i zbijać taka gorączkę czy nie? Dałam dziś Pedicetamol ale cwaniak wypluł połowę bo to gorzkie...
I jak tam, już wszystko dobrze? Tylko trzydniówka ?

U nas płacze są w nocy zanim się zęby przebiją na zewnątrz, same ich pokazanie na świecie już na spokojnie. Teraz cZekamy na górne jedynki, lada dzień powinny się uwidocznić w pełnej krasie. Późno u nas te ząbki, mała 25 skończy rok i ma tylko dolne jedynki. Moja mama się śmieje, że to po mnie, bo zęby dostałam pierwsze jak miałam 11 miesięcy czy coś koło tego.

Hej u nas wszystko ok. Teraz lekkie przeziębienie nas złapało oby szybko przeszło. Kami cycocholik budzi się w nocy bardzo często by się przytulić do cyca. Od 1,5miesiaca chodzi przy meblach ciekawe kiedy pójdzie sama? Co do 3dniowki też już mieliśmy chyba nawet pezed 6m
U nas płacze są w nocy zanim się zęby przebiją na zewnątrz, same ich pokazanie na świecie już na spokojnie. Teraz cZekamy na górne jedynki, lada dzień powinny się uwidocznić w pełnej krasie. Późno u nas te ząbki, mała 25 skończy rok i ma tylko dolne jedynki. Moja mama się śmieje, że to po mnie, bo zęby dostałam pierwsze jak miałam 11 miesięcy czy coś koło tego.
my niedługo 11miesiecy. Mamy 8zebow. zęby mogą i później wyjść aby mocno nie bolały naszych robaków

Dawno nie pisałam.
Czasami poczytam.

Michalina w poniedziałek skończyła rok. Kawał rozrabiaka z niej ;)
No i prawdopodobnie będzie miała rodzeństwo końcem czerwca... jeśli wszystko będzie dobrze ;)

Dawno nie pisałam.
Czasami poczytam.

Michalina w poniedziałek skończyła rok. Kawał rozrabiaka z niej ;)
No i prawdopodobnie będzie miała rodzeństwo końcem czerwca... jeśli wszystko będzie dobrze ;)
Gratulacje! Dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa.
Wszystkiego najlepszego również dla Michalinki, samych wspaniałości i dużo uśmiechu

reklama
Mati 9ego skończył rok.
Robiliśmy mu wróżby dla jak, wybrał kasę i długopis [emoji1787]
Screenshot_20191016_164239.jpeg
received_644731746055135.jpeg
received_689288808244909.jpeg
received_636198386905704.jpeg
IMG_20191013_150752.jpeg

Do góry