reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
No
@agn92 dopiero zobaczyłam zdjecie ,mała śliczna ale jak na moje oko to mała ...albo ja się przyzwyczaiłam do wielkich dzieci ;)
No jest mała i drobna, ale uwierz jakbyś zobaczyła mnie i męża to by ten fakt nie wzbudził żadnych wątpliwości... To nas zmyliło.

Akcja masa idzie dobrze. Je bardzo dużo z piersi, zawsze proponuje jej butle po jedzeniu ale dziś wypila łącznie 50 ml. Jestem dobrej myśli. Oby w poniedziałek waga wskazała więcej :)

To ja bym Ci pokazała moją kruszynkę ,to dopiero mały wróbelek, uśmiechnięty, dobrze się rozwija, badania ok.tak to już chyba jest,że są większe dzieciaczki i małe kurczaczki
Właśnie każde dziecko jest inne, byle zdrowe było, a siatki centylowe są orientacyjne. Przecież jak rodzice są drobno, to maluch gigantem nie będzie

Właśnie każde dziecko jest inne, byle zdrowe było, a siatki centylowe są orientacyjne. Przecież jak rodzice są drobno, to maluch gigantem nie będzie
Dokładnie, ja chcę jedynie żeby w ogóle Ada wskoczyła w siatkę centylowa bo spadła poniżej 3 :/ ale zmieniłam styl karmienia, często zmieniam pozycję i ostro pracuje nad laktacja (odciąganie metoda 735) bo chce finalnie "dokarmiać" swoim mlekiem. Chociaż mała i tak najwięcej zjadła 45 ml mm i z polowe z tego ulala :p trzymajcie kciuki jutro wyniki i ważenie :)

Dziewczyny czy wasze maluchy też mają blade czasem aż sine dłonie? Pomijam fakt,że zimne bo wiem, że to normalne, ale mój ma często aż sine jak wcale nie są takie zimne....

Dokładnie, ja chcę jedynie żeby w ogóle Ada wskoczyła w siatkę centylowa bo spadła poniżej 3 :/ ale zmieniłam styl karmienia, często zmieniam pozycję i ostro pracuje nad laktacja (odciąganie metoda 735) bo chce finalnie "dokarmiać" swoim mlekiem. Chociaż mała i tak najwięcej zjadła 45 ml mm i z polowe z tego ulala :p trzymajcie kciuki jutro wyniki i ważenie :)
Trzymam kciuki

Mała przez 3 dni przybrała 200 g :O z czego zdecydowana większość z mojego mleka bo mm wypiła może z 200 ml :) wyniki wzorcowe. Teoria lekarza jest taka że Adusia ma malutki żołądek i nasycala się mlekiem pierwszej fazy dlatego nie wołała że jest głodna. A wiadomo najbardziej kaloryczna jest druga faza i jak zaczęłam ją futrować dwa razy dłużej niż jadła to ruszyło i stopniowo żołądek się rozciagnie i będzie git. Rozkręcam na maksa laktację i za tydzień jak waga będzie ok to odstawiamy mm :)

reklama
Mała przez 3 dni przybrała 200 g :O z czego zdecydowana większość z mojego mleka bo mm wypiła może z 200 ml :) wyniki wzorcowe. Teoria lekarza jest taka że Adusia ma malutki żołądek i nasycala się mlekiem pierwszej fazy dlatego nie wołała że jest głodna. A wiadomo najbardziej kaloryczna jest druga faza i jak zaczęłam ją futrować dwa razy dłużej niż jadła to ruszyło i stopniowo żołądek się rozciagnie i będzie git. Rozkręcam na maksa laktację i za tydzień jak waga będzie ok to odstawiamy mm :)
To super, trzymajcie tak dalej. I pomyśleć, że my dorosłe kobietki to wręcz marzymy o malutkich żołądkach, a u takie maluszka to trzeba się nagimnastykować by go powiększyć odrobinę. Najważniejsze, że wszystko idzie ku lepszemu. Powiem ci, że szacun za wytrwałość w kp.

Do góry