reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Pamiętam że kiedyś któraś pisała o inhalacji jak ma to wyglądać? Jestem świeża mama która pierwszy raz boryka się z tymi sprawami
Póki co spróbuj zrobić inhalacje nad miska. Weź dzidze, miskę i nakryjcie się jakaś pieluszka. Dobrze działa też maść majerankowa do posmarowania pod noskiem i wokół nozdrzy:)

Ledwo nadrobilam forum publiczne, aż się boję wejść na zamknięte... Podczas drzemek młodego obejrzałam wszystkie odcinki 'slepnac od swiatel' i mi na forum brakło czasu... :)
Ja właśnie też nie ogarniam, bo teraz przez to że więcej w domu jestem i do tego zdominowana przez męskie towarzystwo non stop top Gear u mnie leci[emoji18]

Pamiętam że kiedyś któraś pisała o inhalacji jak ma to wyglądać? Jestem świeża mama która pierwszy raz boryka się z tymi sprawami
Ja mam inhalator microlife. Ostatni 16lat działał z tej firmy. Jeszcze w sumie działa, ale bardzo wolno dlatego kupiłam nowy.
Inhalacje robisz z soli fizjologicznej, do dozownika wlewasz 2-2,5ml soli fizjologicznej. Maseczke trzymasz obok buzi dziecka pionowo aby porządnie leciało.
Jak byś musiała dawać w inhalacji leki to wtedy trzeba maseczke na buzię założyć.
No i leci inhalacja dopóki widzisz dymek.
Potem najlepiej dzieciaczka na kolano położyć na brzuchu i delikatnie oklepać od dupki w stronę głowy.
Dobrze, żeby dziecko nie spało, żeby mu potem nie zalegało.
Jak ma duży katar to po inhalacji ściągnij wydzielinę.

Znowu akcja u nas Sandra walczy z katarem już ponad 3 tyg psikamy odciagamy i w sumie zero poprawy- dodam że to lekarka ją zarazila bo jak byliśmy na 1 wizycie to była zasmarkana i kaszlala i to ma być pediatra!! Masakra jakaś jutro zmieniam przychodnie bo już mam dość. Ona się biedna męczy zatyka ja i ogólnie straszne i zreguly kończy się płaczem:( może coś doradzicie?
Może inhalacje z soli. U nas pomogły, zaczęłam jak tylko coś się zaczynało w nosku dziać i inhalacje to rozgonily.
Edit: widzę że dziewczyny ujuz też polecily.
Ja mam inhalator aura tlokowo pneumatyczny. I gdzieś czytałam że takie są bardziej uniwersalne bo do ultradźwiękowych nie każdy lek można wlać.

Znowu akcja u nas Sandra walczy z katarem już ponad 3 tyg psikamy odciagamy i w sumie zero poprawy- dodam że to lekarka ją zarazila bo jak byliśmy na 1 wizycie to była zasmarkana i kaszlala i to ma być pediatra!! Masakra jakaś jutro zmieniam przychodnie bo już mam dość. Ona się biedna męczy zatyka ja i ogólnie straszne i zreguly kończy się płaczem:( może coś doradzicie?

Tak jak dziewczyny pisały inhalacje najlepsze [emoji5]kupiłam inhalator jak starszy miał rok i to najlepszy mój zakup gadżetowy[emoji5] ogólnie mam już drugi, bo pierwszy sie zepsuł z półtora miesiąca temu. Oprócz tego daje wit.c i ściągam katarek jak najczęściej, po inhalacjach właśnie najlepiej schodzi [emoji106]

Witam nowe mamuśki!!!!! Sporo was jest [emoji16]nie było mnie jeden dzień na ogólnym i ponad 100stron do nadrobienia??? Ledwo zamknięty nadrobiłam wieczorem [emoji85]

Jeśli chodzi o piersi, przed ciąża rozmiar 65G, ale polski rozmiar, a teraz? [emoji848] nie mam pojęcia [emoji28][emoji23] ale wydaje mi się, że aż tak sporo nie urosły .. choć małe nie są. Noszę te do karmienia, z bonprixa, dosyć wygodne, mam nadzieje, ze po skończeniu historii z karmieniem nie bedą źle wyglądały [emoji848][emoji5]

Aha, naprawdę rozmowa zeszła na kozy???[emoji85][emoji23][emoji85][emoji23] my tu naprawdę o wszystkim rozmawiamy [emoji123][emoji10]
To ja wolę koty i psy Haha s z większych zwierząt to konie, nawet przed ciąża z pierwszym trochę jeździłam [emoji5]
Moze kiedyś wrócę do tego [emoji28]

reklama
Moją core w końcu chyba przestał boleć brzuszek. Jestem szczęśliwa wcześniej często się wybudzala ,stękała ,jekala a teraz śpi w miarę spokojnie. Wystarczy że brzuszek delikatnie pomasuje a baczki wychodzą ze ho Ho. Dziś zrobiła kupę po 3 dniach wyobraźcie sobie co się działo xD

Do góry