Witajcie ☺ czytam Was z ukrycia. Mam pytanie ile godzin snu macie w nocy ? Po odliczeniu karmienia?pytam się bo js już nie wiem czy się pieszcze nad sobą czy rzeczywiście to mało...wychodzi mi około 5-6 w ratach oczywiście z przerwami na jedzenie i przebieranie...czuję sie jak zoomby i tak też wyglądam.
reklama
Energylandie polecam [emoji4] Byłam tam w 2017 tylko nie pamiętam czy to były wakacje czy już wrzesień ale byliśmy w środku tygodnia i przyjechaliśmy chwile przed otwarciem aby nie było kolejek. Do południa było mniej osób a później faktycznie kolejki się wydłużały. Atrakcji jest tam mnóstwo, zarówno dla maluchów jak i starszych dzieci i dorosłych [emoji4] Jest kilka atrakcji wodnych więc jest się trochę mokrym [emoji4] Dodatkowo jest też niewielki basenik na powietrzu i mini plaża więc polecam też zabrać kostium kąpielowy [emoji4]też się stałam zakupoholiczka internetowa i aż się boje tego bo jednak będąc w sklepie zastanowiłam się 2 razy przed kupnem czegod a teraz ..o fajne i do koszyka hahaha muszę się ogarnąć bo moja oszczędna natura gdzieś zaginęła po drodze a listonosz nie wyrabia i zobacz jak dziecię uczy kompromisu haha
od rana dziś wszystko na raty robiłam i jeszcze jest parę rzeczy które muszę ogarnąć wywalić . 3 worki ciuchów naszych idzie na oddanie . mam dość trzymania bo dobre i się jeszcze założy ...oO bo przy okazji sypialni rozwleklam temat i na inne pokoje ( to nie był dobry pomysl haha) temu jeszcze jutro będę się z tym bujać ale już większość ogarnięte a w sypialni muszę dokupić 2 szafeczki nocne i lampki jakieś .. jutro pstrykne fotkę tego samego wyczynu ale my z Mezem to jak pomyslimy tak zaraz zakąsamy rękawy i do roboty raz dwa .
w ogóle najśmieszniejsze jest to że chciałam jaśniejszy odcień szarości tym razem a w domu się okazało że kupiliśmy ten sam odcień hahaha no nic
karmimy się i ja już labe miałam od 18 (Mąż też odsypial)
także spokojny wieczór bo mały zasnął a ja mogłam sobie w wannie poleżeć
.teraz muszę głowę dosuszyc a rano dokończyć
i poniedziałek
czy ktoś z Was był w energylandi czy jak to tam się pisze? planujemy się tam wybrać w lipcu kiedy będziemy w Pl ale podobnież dużo się traci w środku na kolejkach choć może na tygodniu nie będzie tak źle hm
My byliśmy zadowoleni
Bilet urodzinowy jest do kupienia za 1zl ale obejmuje tylko dzieci do 18 rż (18naste urodziny już się nie liczą) i obejmuje tylko to dziecko, trzeba mieć jakiś dowód że dziecko jest urodzone tego dnia, np. legitymacja szkolnaMój chłop pochodzi z okolic Energylandii i z tego co jego siostra mówiła to w tyg luźniej jest, ale my nie byliśmy osobiście bo ja cykor jestem i na nic i tak bym nie weszła i szkoda hajsu na bilet ale ponoć w dniu urodzin ma się wejście za free czy za złotówkę a ja żem z sierpnia to może kiedyś pojedziemy w moje urodziny
W parku miniatur w inwałdzie też byłam ale to było już chyba z 10 lat temu. Moi rodzice z rodzeństwem byli w tym roku w październiku (ja ze względu na ciążę nie miałam siły z nimi jechac mimo że mam tylko 60km). Mówili że bardzo dużo się zmieniło i jest dużo lepiej niż było kiedy, są dodatkowe atrakcje dla dzieci itp. bilet obowiązuje dwa dniO Inwaldzie też właśnie słyszałam i musimy się w końcu tam wybrać jak będziemy w rodzinnych stronach mojego Tomka.
A to widzisz nie wiedziałam nawet. To. Nie jadę ja się nawet cykalam jak z młodą weszłam na jakąś atrakcje więc wiecie cykus straszny żem jestEnergylandie polecam [emoji4] Byłam tam w 2017 tylko nie pamiętam czy to były wakacje czy już wrzesień ale byliśmy w środku tygodnia i przyjechaliśmy chwile przed otwarciem aby nie było kolejek. Do południa było mniej osób a później faktycznie kolejki się wydłużały. Atrakcji jest tam mnóstwo, zarówno dla maluchów jak i starszych dzieci i dorosłych [emoji4] Jest kilka atrakcji wodnych więc jest się trochę mokrym [emoji4] Dodatkowo jest też niewielki basenik na powietrzu i mini plaża więc polecam też zabrać kostium kąpielowy [emoji4]
My byliśmy zadowoleni Bilet urodzinowy jest do kupienia za 1zl ale obejmuje tylko dzieci do 18 rż (18naste urodziny już się nie liczą) i obejmuje tylko to dziecko, trzeba mieć jakiś dowód że dziecko jest urodzone tego dnia, np. legitymacja szkolna
O to super, czyli tak jak w Zatorlandzie właśnie sprawdzałam i od tesciowki mamy 11 km do Inwaldu to spoko, że można na dwa dni bilet kupićW parku miniatur w inwałdzie też byłam ale to było już chyba z 10 lat temu. Moi rodzice z rodzeństwem byli w tym roku w październiku (ja ze względu na ciążę nie miałam siły z nimi jechac mimo że mam tylko 60km). Mówili że bardzo dużo się zmieniło i jest dużo lepiej niż było kiedy, są dodatkowe atrakcje dla dzieci itp. bilet obowiązuje dwa dni
Mirakulum
Fanka BB :)
kurde jak mi się przypomni bo mi powiadomienia z prywatnego nie przychodzą wrrrrrrr
Dusia94
Dziewczyny polecicie jakieś zabawki grzechotki gryzaki itd coś czym wasze pociechy już się interesują [emoji4]my w tym temacie leżymy nie mamy prawie nic a te nasze dzieci już tak patrzą i się interesują wszystkim . W smyku dodałam do koszyka książeczkę kontrastowa i gryzaczki bo Lili strasznie pcha rączki do buzi [emoji87]
iveo
U mnie bardzo się sprawdzaja maty edukacyjne z fisher price jedna rain forest co jak mały rusza zabawkami to uruchamia muzyczkę a druga taka z pianinkiem że jak w nie kopie to gra ta druga potrafi się bawić sam przez prawie godzine
Dziewczyny polecicie jakieś zabawki grzechotki gryzaki itd coś czym wasze pociechy już się interesują [emoji4]my w tym temacie leżymy nie mamy prawie nic a te nasze dzieci już tak patrzą i się interesują wszystkim . W smyku dodałam do koszyka książeczkę kontrastowa i gryzaczki bo Lili strasznie pcha rączki do buzi [emoji87]
@majacyr u mnie z facetem też nie jest kolorowo.
Nie zapeszając 8 godzin snu.Witajcie ☺ czytam Was z ukrycia. Mam pytanie ile godzin snu macie w nocy ? Po odliczeniu karmienia?pytam się bo js już nie wiem czy się pieszcze nad sobą czy rzeczywiście to mało...wychodzi mi około 5-6 w ratach oczywiście z przerwami na jedzenie i przebieranie...czuję sie jak zoomby i tak też wyglądam.
reklama
FiLi88
Witajcie ☺ czytam Was z ukrycia. Mam pytanie ile godzin snu macie w nocy ? Po odliczeniu karmienia?pytam się bo js już nie wiem czy się pieszcze nad sobą czy rzeczywiście to mało...wychodzi mi około 5-6 w ratach oczywiście z przerwami na jedzenie i przebieranie...czuję sie jak zoomby i tak też wyglądam.
W zasadzie, to zalezy jak lezy hehehe. Jesli sie poloze wczesniej to moze z 7 sie uzbiera, ale to rzadko sie zdarza, wiec zazwyczaj ok 5-6h snu mam. Staram sie w dzien na godzinke przysnac, ale niekiedy sie nie da. Juz chyba sie przyzwyczailam. Oczywiscie bywaja tez lepsze noce, ale to jednorazowe epizody, bo ja mam zarlacza i on te dwa trzy razy musi zjec, plus kupe wysadzic miedzy 5, a 6 rano
Z tym pchaniem raczek do buzi to nic zlego, dzieci tak „poznaja swiat”. Podejrzewam ze teraz wiekszosc z nas ma w domu takiego piachowego zjadacza. Za moment bedzie co do raczki to do buzi, to tez przygotowanie do samodzielnego jedzenia. Nie martw sie tym i zaufaj dzidzi, wie co robi. Koordynacje musi opanowac, coby sobie jabluszka w oko nie wsadzic
Ja oprocz maty i karuzeli tez niczego jeszcze nie mam, bo Teo do raczek jeszcze nie bierze nic, wiec na spokojnie.