reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja się zastanawiam czy z moim małym jest wszystko ok... Piszecie że drzemki 20-30 min a u nas to on tyle jest aktywny... Mógłby ciągle spać. Max godzinę wytrzymuje na zabawach po czym już musi iść spać. Jak jesteśmy na dworze albo w międzyczasie np u mnie w pracy to ostatnio spał nawet 4.5 godziny i nie przeszkadza mu przekładanie z fotelika do wózka... Później trochę gorzej jest z zasypianiem na noc bo jak Wykąpię go ok 19 to zazwyczaj zaraz po zasypia i budzi się ok 21 no i potrafi nie spać do 24. Jak zaśnie o 24 jak wczoraj tak śpi do teraz z przerwami co 3 h na jedzenie i może 40 min aktywności jak szykuje córkę do przedszkola... może jeszcze odsypia chorobę? Moja mama mówi że byłam taka sama. :)

I ja też lubię nasze forum i myślę jak Fili o czymś bardziej prywatnym a moze raczej personalnym... To chyba jedynie fb wchodzi w grę.

Mnie się wydaje, ze to normalne. To jeszcze maluszki, mogą tyle spać. A ze inne wola trochę mniej to trudno. Ciesz się Mamusia, ze Ci synio daje coś porobić [emoji846]

@FiLi88 ja jestem za [emoji846]
Tez się cieszę, ze mamy to forum i ze trafiłam tutaj już w marcu [emoji3]

reklama
Ja się zastanawiam czy z moim małym jest wszystko ok... Piszecie że drzemki 20-30 min a u nas to on tyle jest aktywny... Mógłby ciągle spać. Max godzinę wytrzymuje na zabawach po czym już musi iść spać. Jak jesteśmy na dworze albo w międzyczasie np u mnie w pracy to ostatnio spał nawet 4.5 godziny i nie przeszkadza mu przekładanie z fotelika do wózka... Później trochę gorzej jest z zasypianiem na noc bo jak Wykąpię go ok 19 to zazwyczaj zaraz po zasypia i budzi się ok 21 no i potrafi nie spać do 24. Jak zaśnie o 24 jak wczoraj tak śpi do teraz z przerwami co 3 h na jedzenie i może 40 min aktywności jak szykuje córkę do przedszkola... może jeszcze odsypia chorobę? Moja mama mówi że byłam taka sama. :)

I ja też lubię nasze forum i myślę jak Fili o czymś bardziej prywatnym a moze raczej personalnym... To chyba jedynie fb wchodzi w grę.

Mysle, ze taki jego urok :) lubi pospac. Zazdroszcze ;) Teo w ciagu dnia jak godzinke spi ciagiem to zastanawiam sie co mu :) hehehe zazwyczaj 30-40 min i heja do wstawania.

Na FB mozna zrobic grupe tajna i tam pisac, ale nie wiem czy wszystkie laski maja, a tutaj mamy preciez prywatny watek, wiec mozemy na nim sie wymienic danymi i pododawac na fb. Tak jak na insta, z reszta na fb tez juz mam kilka z Was.

Jak ktorejs nie ma na prywatnym to mize jeszcze Dita zalatwi wstep, a jesli ktoras linka zgubila to pisac.

Naprawde jestes lekarzem?? A co polecasz na hemoroidy? zmalaly mi ale sie nie wchlonely a to juz 7 tyg od porodu. 3 tyg temu bylam u lekarza a on kazal czekac i kazal kupic czopki.
Ja się leczyłam Procto-Glyvenolem. Przy zaparciach polecam też dodatkowo lactulosę 3x dziennie. Gdybym nie karmiła piersią, to użyłabym Posterisan H, ale na niego musiałabyś mieć receptę.
Powiem Ci tak... Ja też czekam z nadzieją, że zniknie... Podleczyłam się i już było super, ale u mnie problemem są też zaparcia (odkąd zaczęłam karmić piersią... A pije dużo płynów) i znowu mam dolegliwości z tym związane od kilku dni...

Ja jestem za tym żeby całkowicie przenieść się na prywatny dział.

Ja uważam, że każde dziecko śpi tyle ile potrzebuje. Przecież Twój Nikodem dobrze się rozwija więc nie masz się czym martwić [emoji4] Ja nawet Ci trochę zazdroszczę, bo ja dla siebie mam czas tylko podczas karmienia kiedy coś poczytam na internecie bo tak to wkoło noszenie i zabawianie, bo się szybko nudzi. Żeby coś w domu zrobić to muszę biegiem kiedy mala zalicza krótką drzemkę [emoji6]
Ja niestety byłam taka sama jak moja córka, to mi mama od zawsze mówiła że spałam po 15 minut [emoji6]

I też cieszę się że tutaj jestem [emoji4] Mimo że rzadko coś pisze to zawsze czytam i wyciągam wnioski dla siebie, zawsze można na was dziewczyny liczyć wsparciem i dobrym słowem [emoji4] Też uważam że warto przejść na coś prywatnego [emoji4]

U nas noce wyglądają tak ,że mała budzi się co minimum 2 h na cyca czasem 3h przy nim zazwyczaj zasypia albo kilka min ją lulam i odkładam niestety czasem po kilku min od odłożenia albo od razu się kręci i wybudza no to znów na ręce lulanie i tak do godziny potrafimy się lulać i odkładać wtedy noc zaliczam do ciężkich. Najfajniej jest jak zaśnie przy cycku i nie trzeba jej lulać do wstawania co 2h szczerze mówiąc już się przyzwyczaiłam ale od 2 dni śpi dłużej i nie powiem prawie 4h snu ciągiem to straszna różnica i luksus. Może jej tak zostanie już[emoji848]fajnie by było [emoji86]

@FiLi88 ja myślę, że to dobry pomysł, żeby przenieść się na prywatny wątek i tam wymienić np linkami do fb, jeśli ktoś ma, żeby się lepiej poznać. Bo forum na fb to chyba zły pomysł, tu jest wszystko bardziej intuicyjne i przejrzyste, tak mi się wydaje, a zresztą już polubiłam taką formę komunikacji z Wami, ot, przyzwyczajenie ;)

moja Zosia po szczepieniu poniedziałkowym wczoraj nie spała 12h i była rozdrazniona a dziś śpi cały dzień, budzi się z płaczem, trochę poje, ale niedużo i jakąś markotna jest ;( a przez sen robi taką podkówkę jakby miała się rozplakac ;( nie ma temperatury i niby wszystko ok ale jak na nią patrzę, to mi strasznie przykro...
Dziewczyny, jak wygląda skok rozwojowy? Bo Zosia jest w 9 tygodniu a urodziła się tydzień wcześniej, więc tak, jakby była w 8 tygodniu rozwojowo. A od kilku dni nie chce w ogóle podnosić głowy, chociaż wcześniej podnosiła baaardzo wysoko i to na pół minuty nawet (jeszcze tydzień temu). Tylko leży i ssie piastke jak ją połoze na brzuszek. A na pleckach jest ok, śmieje się, tracą zabawki ręką (czego wcześniej nie robiła), guga sobie. Już nie wiem co o tym podnoszeniu głowy myśleć... Jak ją połoze na sobie to na chwilę podnosi główkę ale zaraz opuszcza i też leży.

reklama
@FiLi88 ja myślę, że to dobry pomysł, żeby przenieść się na prywatny wątek i tam wymienić np linkami do fb, jeśli ktoś ma, żeby się lepiej poznać. Bo forum na fb to chyba zły pomysł, tu jest wszystko bardziej intuicyjne i przejrzyste, tak mi się wydaje, a zresztą już polubiłam taką formę komunikacji z Wami, ot, przyzwyczajenie ;)

moja Zosia po szczepieniu poniedziałkowym wczoraj nie spała 12h i była rozdrazniona a dziś śpi cały dzień, budzi się z płaczem, trochę poje, ale niedużo i jakąś markotna jest ;( a przez sen robi taką podkówkę jakby miała się rozplakac ;( nie ma temperatury i niby wszystko ok ale jak na nią patrzę, to mi strasznie przykro...
Dziewczyny, jak wygląda skok rozwojowy? Bo Zosia jest w 9 tygodniu a urodziła się tydzień wcześniej, więc tak, jakby była w 8 tygodniu rozwojowo. A od kilku dni nie chce w ogóle podnosić głowy, chociaż wcześniej podnosiła baaardzo wysoko i to na pół minuty nawet (jeszcze tydzień temu). Tylko leży i ssie piastke jak ją połoze na brzuszek. A na pleckach jest ok, śmieje się, tracą zabawki ręką (czego wcześniej nie robiła), guga sobie. Już nie wiem co o tym podnoszeniu głowy myśleć... Jak ją połoze na sobie to na chwilę podnosi główkę ale zaraz opuszcza i też leży.
pytam, jak wygląda skok, bo ja mam wrażenie, że ona ma ciągle jakiś skok rozwojowy. Czy jest np taka wyraźna granica: dziecki kilka dni jest markotne a potem nagle nabywa nowe umiejętności i jest pogodne? Bo ja jakoś pierwszego skoku też "wyraźnie" nie zauważyłam, tym bardziej, że Zosia większość z nowych rzeczy robiła już wczesniej. Tylko martwi mnie to niepodnoszenie głowy. Czy to nie coś z napięciem? Czy to skok i to, co opisują, że dziecko zapomina, co umiało wcześniej a uczy się nowych rzeczy? Jak to u Was wyglądało?

Do góry