reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Wiem, że dzieci są różne, ale moja jak szarpie się przy persi i łapie i puszcza sutek, to znak, żeby odbeknąć. U mnie działa w 100% nie wiem na ile pomaga samo odbekniecie a na ile zmiana pozycji i chwilowe uspokojenie się. No ale może komuś się przyda ta wiedza ;)

dziś była powtórka z rozrywki. Wszystko jak w zegarku- 1:30 nagle płacz ustąpił i bobas zasnął. Może to jednak kolka...

reklama
My dzisiaj mielismy fajną noc - tfu tfu żeby nie zapeszyć. Mały wstał dwa razy na jedzonko i zaraz po szedl spać w lozeczku bez bujania itp i spi do tej pory. Zaraz pewno sie obudzi, bo jego pora juz sie zbliża. Za to starszs mi przyszla kolo 4 do lozka, ale że moj na nocce to jej nie wyganialam ;) wczoraj straciła pierwszego ząbka. Jak to zlecialo, a pamiatem jak dopiero co jej wychodziły :)

Dziewczyny, jak to z tą witaminą D? Jak młoda mi szalała kilka nocy to zamiast dawać jej wieczorem D to zaczęłam rano i teraz nocki super ale dzień marudzi (może to przypadek oczywiście ale narazie to mi do głowy przychodzi). Bierzemy Bio aron - może jej nie pasować? Lekarz mówił że D to D i nie robi różnicy. Ja jednak mam wątpliwość. Miłego dnia dla wszystkich [emoji4][emoji9] jutro mamy położna i ważenie i mierzenie a w środę już bioderka [emoji16][emoji123]

Dzień dobry ☹️ Ja mam za sobą całkowicie nieprzespaną noc przez to przeziębienie... w dzień było jako tako, a w nocy totalne apogeum.... nie wyobrażam sobie jakby ta cesarka miała być dzisiaj. Jeszcze aż tydzień i tylko tydzień. Rozważam pójście do lekarza, choć nie wiem na ile to pomoże, bo przecież w ciąży nic nie wolno...

Dzień dobry [emoji3525] Ja mam za sobą całkowicie nieprzespaną noc przez to przeziębienie... w dzień było jako tako, a w nocy totalne apogeum.... nie wyobrażam sobie jakby ta cesarka miała być dzisiaj. Jeszcze aż tydzień i tylko tydzień. Rozważam pójście do lekarza, choć nie wiem na ile to pomoże, bo przecież w ciąży nic nie wolno...
Właśnie dużo rzeczy wolno tylko trzeba iść do lekarza, tak jak dziewczyny piszą ważne żebyś się przed cc wykurowała[emoji4] Zdrówka
[emoji847]

Miłego dnia koleżanki [emoji8]

Oj znam to.. moja Zosia tez była takim śpiochem. Rozbierałam do samego pampka i próbowałam ale tez pociumkala pare razy i spała. Nawet położne się dziwiły ze się nie obudzi jak one próbowały podnosić do góry, łaskotać. U nas to się skończyło podaniem mm już w szpitalu.
Trzymam kciuki aby Twój śpioszek wybudził się wreszcie i possał ładnie!
Kochana od wczoraj się rozbrykal może więcej śpi ale zaczął ssać [emoji16][emoji16] i puki co budzi się na jedzonko i trochę popatrzeć na świat i pampers także wszystko wraca do normy [emoji16][emoji16]

Witam mam na imię Krystianek i ważne 3780 [emoji7][emoji7][emoji7][emoji173][emoji173][emoji173]
20181210_051052.jpeg

Załączniki

• 20181210_051052.jpeg
    20181210_051052.jpeg
    35,1 KB · Wyświetleń: 485
Dzień dobry ☹️ Ja mam za sobą całkowicie nieprzespaną noc przez to przeziębienie... w dzień było jako tako, a w nocy totalne apogeum.... nie wyobrażam sobie jakby ta cesarka miała być dzisiaj. Jeszcze aż tydzień i tylko tydzień. Rozważam pójście do lekarza, choć nie wiem na ile to pomoże, bo przecież w ciąży nic nie wolno...

Dokładnie ja bedac w ciazy mialam poteorna angine ropna. Poszlam do dobrego ginekologa zbadal mnie obejzal i wypisal odpowiednie leki powiedzial ze jesli nie bede tego leczyc to bedzie to gorsze dla dziecka niż leki. Wypisalodpowiedni antybiotyk syropy na kaszel i tabsy na gardlo. Bralam leki i leżałampo 4 dniach bylo o niebo lepiej. I serio nie bagatelizuj tego bo jakci sie rozchula infekcja to potem po pierwsze ciezej bedzie ci dojsc do siebie po cc no i zajac sie dzieckiem. I nie dsjbog zarazisz takie maleństwo i bedzie klops. Zaniast szybkiego wyjscia bedzie dlugi pobyt w szpitalu i nie potrzebne katowanie dziecka lekami.

Wiem, że dzieci są różne, ale moja jak szarpie się przy persi i łapie i puszcza sutek, to znak, żeby odbeknąć. U mnie działa w 100% nie wiem na ile pomaga samo odbekniecie a na ile zmiana pozycji i chwilowe uspokojenie się. No ale może komuś się przyda ta wiedza ;)

dziś była powtórka z rozrywki. Wszystko jak w zegarku- 1:30 nagle płacz ustąpił i bobas zasnął. Może to jednak kolka...

U nas jest bardzo podobnie jesli chodzi o szarpanie przy piersi. Tez czesto gesto potrzebuje mlody odbicia i chwili w pionie zeby sie ulozylo, zwlaszcza jak mam pelne cyce i duze cisnienie. Po chwili domaga sie kontynuacji szamanka ;)

U nas chyba skok rozwojowy. Mlody wieczorem wczoraj nie mogl zasnac, dopiero jak go wzielam na siebie to spal. Chcialam odlozyc, ale nie dalo sie. Takze zeby i siebie i jego nie meczyc podjelam decyzje, ze spimy przytuleni - Teo na mnie. Dzieki temu noc bardzo spokojnie nam minela, w zasadzie od 22:30 do 3 spalismy, wiec super. Tyle tylko, ze nie do konca mi bylo wygodnie bedac materacem ;)

Teraz tez najedzony i spal w lozeczku, ale zaczal sie wybudzac, wiec tulasy i spi dalej na mnie :) No takie mamy dni, coz poradzic :)

Dziewczyny, jak to z tą witaminą D? Jak młoda mi szalała kilka nocy to zamiast dawać jej wieczorem D to zaczęłam rano i teraz nocki super ale dzień marudzi (może to przypadek oczywiście ale narazie to mi do głowy przychodzi). Bierzemy Bio aron - może jej nie pasować? Lekarz mówił że D to D i nie robi różnicy. Ja jednak mam wątpliwość. Miłego dnia dla wszystkich [emoji4][emoji9] jutro mamy położna i ważenie i mierzenie a w środę już bioderka [emoji16][emoji123]

Olu, pisalysmy o tym wczoraj z Karolina. U naszych chlopakow tez ewidentnie problemy powodowala wit D. Ja mojemu odstawilam i sama biore te krople, plus witaminy dla kobiet karmiacych. Wroce do podawania malemu jak skonczy 3 miesiace. Najlepiej skonsultowac to z polozna lub lekarzem.

Zdecydowanie do lekarza. @azamamew to Ty pislalas, ze Michasia miala zapalenie pluc po urodzeniu przez Twoja infekcje w ciazy, czy ja cos pokrecilam ??

reklama
A było już
Witam mam na imię Krystianek i ważne 3780 [emoji7][emoji7][emoji7][emoji173][emoji173][emoji173]Zobacz załącznik 923645
Gratuluję :)

U nas jest bardzo podobnie jesli chodzi o szarpanie przy piersi. Tez czesto gesto potrzebuje mlody odbicia i chwili w pionie zeby sie ulozylo, zwlaszcza jak mam pelne cyce i duze cisnienie. Po chwili domaga sie kontynuacji szamanka ;)

U nas chyba skok rozwojowy. Mlody wieczorem wczoraj nie mogl zasnac, dopiero jak go wzielam na siebie to spal. Chcialam odlozyc, ale nie dalo sie. Takze zeby i siebie i jego nie meczyc podjelam decyzje, ze spimy przytuleni - Teo na mnie. Dzieki temu noc bardzo spokojnie nam minela, w zasadzie od 22:30 do 3 spalismy, wiec super. Tyle tylko, ze nie do konca mi bylo wygodnie bedac materacem ;)

Teraz tez najedzony i spal w lozeczku, ale zaczal sie wybudzac, wiec tulasy i spi dalej na mnie :) No takie mamy dni, coz poradzic :)

Olu, pisalysmy o tym wczoraj z Karolina. U naszych chlopakow tez ewidentnie problemy powodowala wit D. Ja mojemu odstawilam i sama biore te krople, plus witaminy dla kobiet karmiacych. Wroce do podawania malemu jak skonczy 3 miesiace. Najlepiej skonsultowac to z polozna lub lekarzem.

Zdecydowanie do lekarza. @azamamew to Ty pislalas, ze Michasia miala zapalenie pluc po urodzeniu przez Twoja infekcje w ciazy, czy ja cos pokrecilam ??

No tak mówili, z pierwszą córką tez miałam ciągle infekcje, miała zapalenie płuc w 3 tygodniu życia, ale mówili, że to już mogło być po porodzie.

Do góry