reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
U nas jest bardzo podobnie jesli chodzi o szarpanie przy piersi. Tez czesto gesto potrzebuje mlody odbicia i chwili w pionie zeby sie ulozylo, zwlaszcza jak mam pelne cyce i duze cisnienie. Po chwili domaga sie kontynuacji szamanka ;)

U nas chyba skok rozwojowy. Mlody wieczorem wczoraj nie mogl zasnac, dopiero jak go wzielam na siebie to spal. Chcialam odlozyc, ale nie dalo sie. Takze zeby i siebie i jego nie meczyc podjelam decyzje, ze spimy przytuleni - Teo na mnie. Dzieki temu noc bardzo spokojnie nam minela, w zasadzie od 22:30 do 3 spalismy, wiec super. Tyle tylko, ze nie do konca mi bylo wygodnie bedac materacem ;)

Teraz tez najedzony i spal w lozeczku, ale zaczal sie wybudzac, wiec tulasy i spi dalej na mnie :) No takie mamy dni, coz poradzic :)

Olu, pisalysmy o tym wczoraj z Karolina. U naszych chlopakow tez ewidentnie problemy powodowala wit D. Ja mojemu odstawilam i sama biore te krople, plus witaminy dla kobiet karmiacych. Wroce do podawania malemu jak skonczy 3 miesiace. Najlepiej skonsultowac to z polozna lub lekarzem.

Zdecydowanie do lekarza. @azamamew to Ty pislalas, ze Michasia miala zapalenie pluc po urodzeniu przez Twoja infekcje w ciazy, czy ja cos pokrecilam ??
U nas chyba tez skok 5 tygodnia... jedna od 3 dni jak w zegarku zaczyna fochy po 23 dziś to było apogeum do 2/3 w nocy tylko spanie na mnie. Dobrze ze druga jak aniołek spala 23-3 bo bym wysiadła psychicznie.

Chce im zacząć wprowadzać rytuał spania bo mnie meczy to czekanie do 22/23 na ostanie karmienie, które z wojnami trwa do 1 nie raz. Mam zamiar o 19 zacząć je usypiać dać butle i cyca żeby unikać wiecornej dwu godzinnej wojny o ssanie i położyć je w ciemności na noc. Jeśli pośpią to sobie spokojnie laktatorem popracuje i postymuluje. Później koło 23 szybkie karmienie na śpiocha i nawet jak wstaną o tej 3 i później 6 to chyba będzie lepiej już żebym się męczyła bez spania do 1/2 w nocy.

to ja dziś też noc jak u was . młody od 22 trudno miał zasnąć tak marudził i w sumie nie spałam z nim do 1.15 ..
chciałam go dokarmić przed wyjściem no ale mocno śpi !!!! Ha cwaniak
także wlasnie sciągam bo 3 h mnie nie będzie i minęło 10min a ja mam 90ml zajebiście (działa ta opcja szybsza ale bolesna dla mnie wrr z deczka)
teraz druga pierś a on sie ocknal leceeeee

AAA to było 110 mój rekord !!

Ostatnia edycja:
IMG_0020.JPG

Znajoma farmaceutka poleciła.

Załączniki

• IMG_0020.JPG
    IMG_0020.JPG
    264,6 KB · Wyświetleń: 468
Hej kobitki :)
U nas noc spokojna, Szymuś spał ciągiem 4.5h więc nawet wstałam wyspana :)
Jak to u Was jest z krwawieniem w połogu?
Ja już jechałam od tygodnia na wkładkach bo nieznaczne plamienie mialam a dzis duzo krwi i powrot do podpasek.. A juz sie cieszylam ze juz koncowka :(
A ile jesteś już po porodzie? Tobiasz dziś kończy miesiąc, też już jechałam na wkladkach bo NIC nie leciało, a jak się przedwczoraj zaczęło lac... Może to okres? Albo osłabienie ogólne bo się przeziebilam...

Hey dziewczynki nie pisze bo dziecko mnie pochlonelo:)
Po cc piekne szycie nic nie boli 2 tygodnie po a ja juz od tygodnia plamie leciutko na brązowo:) latam biegam od pierwszego dnia po cc tzn od 20 a cc mialam o 14:) takze cc bajka i nie ma mowy ze kiedykolwiek zdecyduję sie na naturalny bo po pierwszym dniu wszystko robilam nic nie bolało ani nie ciagło ,wszystko wrocilo do normy jakbym w ciąży nie byla na dodatek juz z mezem sie tulimy ledwo tydzień co minal;) a blizna cieniutka :) ja jestem mega pozytywnie zaskoczona bo bylam pozytywnie nastawiona ale ze az tak to śmiało mogę isc drugi raz:)
Malutka rosnie juz 3,5 kg odzyskala swoja masę i tyle miłości;)
Ogolnie spi , je rosnie nie płacze :) karmie mm i jestem zadowolona, nadrabiam właśnie forum:) a ile zostalo kobietek w 2 paku:)

Ps remont ukończony ,pokoj również Lilianki dokończony zostal przed urodzinami :)
Na zdj tygodniowa i 2 tygodniowa dziecina:)

Załączniki

• 20181208_140751.jpg
    20181208_140751.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 144
  • 20181205_134737.jpg
    20181205_134737.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 157
  • 20181130_141914.jpg
    20181130_141914.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 157
  • 20181128_211204.jpg
    20181128_211204.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 161
  • 20181128_104524.jpg
    20181128_104524.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 137
Ostatnia edycja:
reklama
Hey dziewczynki nie pisze bo dziecko mnie pochlonelo:)
Po cc piekne szycie nic nie boli 2 tygodnie po a ja juz od tygodnia plamie leciutko na brązowo:) latam biegam od pierwszego dnia po cc tzn od 20 a cc mialam o 14:) takze cc bajka i nie ma mowy ze kiedykolwiek zdecyduję sie na naturalny bo po tygodniu wzystko robilam nic nie bolało ani nie ciągllo ,wzystko wrocilo do normy jakbym w ciąży nie byla na dodatek juz z mezem sie tulimy ledwo tydzień co minal;) a blizna cieniutka :) ja jestem mega pozytywnie zaskoczona bo bylam pozytywnie nastawiona ale ze az tak to śmiało mogę isc drugi raz:)
Malutka rosnie juz 3,5 kg odzyskala swoja masę i tyle miłości;)
Ogolnie spi , je rosnie nie płacze :) karmie mm i jestem zadowolona, nadrabiam właśnie forum:) a ile zostalo kobietek w 2 paku:)

Wygląda na to, że tylko ja jestem jeszcze w dwupaku. Za tydzień mam cc. Super, że tak szybko doszłaś do siebie [emoji6]

Do góry