reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Specjalnie kazałam mężowi kupić extrasensitive, no i się nie sprawdziły. Z pierwszym synem jechałam na chusteczkach z pampersa, nie zagłebiajac się w skład i w ogóle nie było problemu[emoji848], za to ten egzemplarz ma pupcie extra ultra max wrażliwą [emoji18]
My używamy właśnie tych zielonych extrasensitive z Rossmann i odpukac nic się nie dzieje i jesteśmy z nich zadowoleni [emoji4] Gorzej bo Mikołaj czyli teściowa przyniosła Emilce m.in. chusteczki nawilżane tylko że są z Pampersa i w dodatku aż 6 opakowań i nie wiem co mam z tym zrobić. Najlepsze, że przyszła i się mówi żeby jej jeszcze kupiła chusteczki bo jedzie do Rossmann i jeszcze nawet pokazałam jej jakich używamy to i tak kupiła inne, pewnie zasugerowala się znaną marką.

reklama
My używamy właśnie tych zielonych extrasensitive z Rossmann i odpukac nic się nie dzieje i jesteśmy z nich zadowoleni [emoji4] Gorzej bo Mikołaj czyli teściowa przyniosła Emilce m.in. chusteczki nawilżane tylko że są z Pampersa i w dodatku aż 6 opakowań i nie wiem co mam z tym zrobić. Najlepsze, że przyszła i się mówi żeby jej jeszcze kupiła chusteczki bo jedzie do Rossmann i jeszcze nawet pokazałam jej jakich używamy to i tak kupiła inne, pewnie zasugerowala się znaną marką.
Każde dziecko inne i pupcie tez[emoji6] Na szczęście mój kupił 1 opakowanie, a że już otwarte to będę nimi kurz wycierac[emoji4] 6 opakowań to trochę tego jest, skład maja średni ale z pierwszym synem nam się sprawdziły, żadnych dupnych problemów nie było i też wybrałam je wtedy ze względu na markę[emoji846]

Wygląda na to, że tylko ja jestem jeszcze w dwupaku. Za tydzień mam cc. Super, że tak szybko doszłaś do siebie [emoji6]
Naprawdę nie ma co sie martwić, byle szybko sie ruszać ,nozkami i duzo robi nastawienie i samozaparcie;)
Ja np zniosslam dobrze a dziewczyna obok wstala dopiero wtedy kiedy ja wychodziłam ale jednak trzymam kciuki ze dobrze pójdzie !:)

Mozesz wykorzystac do wycierania kurzy ;)

No jak tam laski 13 godzina
Jak u was dzien mija ja ugotowalampyszna dyniową zupke z pieczonym jabłkiem świerzymimbirem i sokiem z pomarańczki istny zimowy rarytasik. Pachnie w calym domku.
Ogarnieta chata po weekendzie pranie jedno zrobione drugie pochowane teraz ogarne prasowanko potem druga kawka i po starszaka do przedszkola. Dziś mamy na 18 trening piłki . wiec z malutkim bedzie juz 3 spacer dziś. Mogloby chociaz przestsc padac

Dzień dobry ☹️ Ja mam za sobą całkowicie nieprzespaną noc przez to przeziębienie... w dzień było jako tako, a w nocy totalne apogeum.... nie wyobrażam sobie jakby ta cesarka miała być dzisiaj. Jeszcze aż tydzień i tylko tydzień. Rozważam pójście do lekarza, choć nie wiem na ile to pomoże, bo przecież w ciąży nic nie wolno...
dokładnie jak pisze @Balonsbalons można nawet antybiotyk, choć jest masa innych leków na kaszel i przeziębienie, które można stosować w ciąży tylko trzeba iść do lekarza. Tylko LEKÓW a nie suplementów, ktorych działanie oparte jest chyba na samym cukrze. Może mają za zadanie poprawić humor choremu ;-) ;)Właśnie lepiej czosnek i sok z malin wypić, w tych specyfikach są ich śladowe ilości. Myślę, że lekarz to najlepsza opcja, przyjmą Cię w ciąży bez kolejki a kaszel minie po lekach po 4-5 dniach, a przynajmniej osłabnie na tyle, żeby nie drażnić rany:)

reklama
Do góry