reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja jeszcze w szpitalu
Biorę ciepły prysznic raz do dwuch dziennie z masażem brzuchola chodzę po schodach zamiast windy czop mi jeszcze nie odszedł a w sobotę termin. Już robię co mogę żeby skurcze były. Brzuch mi twardnieje i czasem skurcz się w dole pojawi [emoji21][emoji21] jutro mają sprawdzić ile jest rozwarcia czy od poniedziałku coś ruszyło.
Dołącz pod prysznicem masaż brodawek:) a schody sobie odpuść, nie pomoże, ewentualnie winda na górę i schodzenie, albo chodzenie po plaskim:)

reklama
Moja córka dzisiaj taką kupę zrobiła, że aż miała caluteńkie plecy brudne po samą szyję. Nie wiem, może pampersa za słabo zapiełam, albo może już rozmiar 1 jest za mały, miałam zmieniać na większy rozmiar jak skończymy tą paczkę. W każdym razie dziecko było wystrojone w sukieneczkę i rajstopy bo tata ma dzisiaj urodziny i nawet zdjęcia nie zdążyłam małej zrobić w tym ubranku, bo gdy ją ubrałam zaczęłyśmy się karmić a później poszła ta wielka niespodzianka. Cóż nie będzie wystrojona bo inne rajstopki na nią nie pasują [emoji6]
Po drugie mała od ponad dwóch godzin teraz nie spała, trochę ją podnosiłam bo marudziła i odniosłam do łóżeczka. Patrzyła się na książeczkę kontrastową i grzecznie leżała, poopowiadalam jej różne rzeczy aż w końcu zaczęła płakać ze zmęczenia. Noszenia nie pomagało więc przystawiłam ją do piersi. Tak zaczęła krzyczeć jakbym ją ze skóry obdzierała. Buzia cała w mleku, z piersi leci ciurkiem a Emilka tylko chciała pociumkać i iść spać. Jejciu, aż dałam jej w końcu smoczka pomimo tego że nie chciałam jej smoczka dawać, lecz nie było już innego wyjścia bo tak płakała. Z tym cumlem zaraz zasnęła i śpi już bez niego. Mam nadzieję, że za bardzo się nie przyzwyczai i na co dzień nie będzie go chciała.

u Mnie w rodzinie są Labki ale typy leniwców hahahah
kocham te psy ... nie dość że są mądre i można je wiele nauczyć to są idealne właśnie dla rodzin z dziećmi ..
minus dla Mnie to sierść:( wrrr
eh i tak trafiłam na maltanczyka :)
ja swoja biorę codzien z Nami na spacer chyba że wiem ..że sklepy muszę zaliczyć i będę sama to wtedy nie a
jak nas deszcz zastaje to Lili siedzi w koszyku od wózka i się wozi cwaniara :-D ....
ona tylko zobaczy że wyciągam chociażby fotelik to się do niego pakuje i wyjść nie chce... mówi.. weź i mnie weź i mnie haha

@springflower a weź spróbuj ogarnąć wyjście z psem ..a nóż się nauczy spacerować koło wózka z Toba grzecznie .. :) może na początek weź męża ale w wersji asekuracyjnej;)

Chodzimy we 4 i jest coraz lepiej, bo ma początku to był szał podekscytowania ;) i tak ogólnie jest ok, boje się tylko sytuacji ze zobaczy kota lub ptaka ;) ale na wiosnę na pewno się ogarniemy

Dziewczyny co może oznaczać zielona kupa jeśli karmie małego piersią? Od kilku dni ma taka co któryś pampers, poza tym zero dolelgliowsci

reklama
U mnie znowu bojowa noc. Mała się obudziła o 6ej i spać nie chciała, nic ja nie bolało ale i nic nie pasowało, bujanie, leżenie, szum, muzyka, światełka, noszenie, no nic wszystkim po 5 minutach się nudzila i tak do 9:30 teraz znów od 14nastej ten sam problem do teraz.... może coś polecicie ???? Bo zwariuje!!

Do góry