haha to Zle zrozumiałam . myślałam że pisałaś o.odparzeniach przez siki u młodszego
Gratulacje Marcelka!! piękne imie
za każdym razem kiedy myje pupke przy przewijaniu . wpierw osuszam
a linomagiem to kremuje na noc szczególnie w rowku i wokół bo jak młody pospi dłużej i nie daj Boże zrobi kupke po cichaczu to może mu się zaczerwienic tam jak ostatnio kiedy musiałam po takiej nocy zmieniac pampki jak opętana plus wietrzenie
@Szara20 chyba musisz częściej niż zwykle pieluszkę teraz zmieniać..myć i osuszac delikatnie przed posmarowaniem tym bepanthenem chociazby ale nie jakaś grubą warstwę by pampka też nie zapychac . plus wietrzyć
@Pauliska757 on może budzić się co h . wpierw powiedz Ile ma tyg?
nie wszystkie dzieci budzą się co równe 3h ..
i moj potrafi sie w dzien co 1h budzic..na piersi bywa inaczej jak na mm I rożnie
musisz wszystko przeanalizowac. kupki siuski czy jest spokojny i jak przybiera zanim wysuniesz taki wniosek... a z tym laktatorem to już tyle kochana było pisane że to naprawdę zależy i nie jest to wyzNacznik tego jak dużo twoj organizm mleczka wyprodukuje... u mnie młody nie raz jak je to łykać nie zadaza a jak mam ściągnąć to jak nie przygotuje się ..okłady ciepłe .. czy małego wpierw nie przystawie to 30ml ściągnę a tak dużo więcej ..i np. wczoraj po południu miałam jakby znów nawał lekki .. złapałam za laktator i wykorzystałam sytuację by sciagnac na dziś bo byłam w pracy 2h ..ściągnelam 70 ml i dziś 30 ml ale ja dłużej jak 15min nie ściągam
już doczytałam Szymus ma2tyg.
co do laktacji duzO pij .zawsze cos..odciągaj jeszcze po karmieniu i przy odciąganiu miej malca przy sobie ..możesz odciągać w czasie kiedy małego z drugiej karmisz .. zawsze cos
młody mi dziś obudził się o 5 zrobił 3 kupki zawsze jak już usypiał LOL i tak nie spaliśmy do 6.50 gadając sobie hehe .... nie mówię że musiałam wstać o 7.30 haha ..
@springflower a jaki smak ma twoje mleczko po rozmrożeniu. też gorzki? młody to pije ? mój się krzywil okropnie podobniez haha
szkoda że musiałaś wyrzucić
ja już nie mroze a odciagam dzień wcześniej następny ranek ..myślałam że sobie zapasy zrobię ale to bez sensu bo i skład mleka się zmienia i też aż tyle nie potrzebuje przecież i mogę właśnie dzień wcześniej odciągać
a co do mojego zęba to dawno temu był leczony .. a ostatnio przy myciu międzyy ząbkami poczułam że jest wrażliwy ..bo tak to mnie nie bolał..dentysta zrobił prześwietlenie i stwierdził że trzeba kanałowe zrobić .. i zrobił także spoko