No to petarda! [emoji123] super waży [emoji16] u nas też była położna i mała waży 3550. W tydzień 300 więc chyba też całkiem nieźle [emoji6]Gratulacje!
Położna była, mały koks Leon waży już 4,3 [emoji123]
reklama
Szara20
Fanka BB :)
Ja używam bepanthen właściwie przy każdej zmianie pieluszki (tylko w nocy nie). Łatwiej się wtedy pupę myje, wszystko schodzi łatwiej
A wieczorem tez na paszki i pachwiny.
Dziś wyrzuciłam kilkanaście torebek mojego mleka zamrożonego brak mi już miejsca w zamrażarce, a w razie czego wole podać małemu świeższe... i na razie w sumie nie mamy takiej potrzeby, a nadal mrożę.
Bolało serce.
Mogłaś rozmrażać stopniowo i używać do kąpieli. chociaż nie wiem jak to jest z rozmrożonym mlekiem, ale chyba tez się nadaje
Pauliska757
Hej dziewczyny.. Mam kryzys. Mam wrazenie ze mały się nie najada a ja mam mało mleka. Cyce nie są bardzo nabrzmiałe a mały po jedzeniu spi godzine i znów się budzi na jedzenie. Chciałam spróbować troche odciągnąć, bo w poniedziałek musze go na chwile zostawić z babcią a odciągłam tylko 15ml... Kazałam mężowi kupić lactosan, macie inne sposoby na rozkręcenie laktacji?
Mirakulum
Spróbować możesz różnych firmkażda pupcia inna, każda mama poleca inne, a wiadomo, że dzieci są różne i trzeba zobaczyć jak dane dziecko zareaguje na różne marki
Tak, wiem ze mąka ziemniaczana dobra na pupkęale pisałam o starszym moim, młodszy na razie pupa jak marzenie, fałdki ok
A ząb już wyleczony?
I takie dni sie zdarzająjutro będzie lepiejrozumiem cie doskonale.. ale wiesz jak jest..uroki macierzyństwa
Nie wyrodna tylko ludzka!!! To normalne i sie nie obwiniaj sie.. ty jeszcze masz niemowlaka razy dwa- tylko cię podziwiać
Czyżby coś się działo?trzymam kciuki, żeby to było to i szybko poszło
Ciekawe co u @piorunem, dawno się nie odzywała... i @Lovegirl zamilkła...
haha to Zle zrozumiałam . myślałam że pisałaś o.odparzeniach przez siki u młodszego
Gratulacje Marcelka!! piękne imieNiestety odeszły mi wody, było już 6-7cm ale lekarka zapytała czy wyrażam zgodę na cesarke bo akcja serca płodu jest niestabilna i mówiła, że jest możliwość, że owinal się pepowina bo jest jej bardzo dużo. Nie miałam wyboru, musiałam się na nią zdecydować, ale chociaż spróbowałam. O 4:27 urodził się Marcelek 3530g i 56cm Jak się cieszę, że już po wszystkim.
Po każdej kąpieli obsypujesz? Czy po przewijaniu?
za każdym razem kiedy myje pupke przy przewijaniu . wpierw osuszam
a linomagiem to kremuje na noc szczególnie w rowku i wokół bo jak młody pospi dłużej i nie daj Boże zrobi kupke po cichaczu to może mu się zaczerwienic tam jak ostatnio kiedy musiałam po takiej nocy zmieniac pampki jak opętana plus wietrzenie
@Szara20 chyba musisz częściej niż zwykle pieluszkę teraz zmieniać..myć i osuszac delikatnie przed posmarowaniem tym bepanthenem chociazby ale nie jakaś grubą warstwę by pampka też nie zapychac . plus wietrzyć
@Pauliska757 on może budzić się co h . wpierw powiedz Ile ma tyg?
nie wszystkie dzieci budzą się co równe 3h ..
i moj potrafi sie w dzien co 1h budzic..na piersi bywa inaczej jak na mm I rożnie
musisz wszystko przeanalizowac. kupki siuski czy jest spokojny i jak przybiera zanim wysuniesz taki wniosek... a z tym laktatorem to już tyle kochana było pisane że to naprawdę zależy i nie jest to wyzNacznik tego jak dużo twoj organizm mleczka wyprodukuje... u mnie młody nie raz jak je to łykać nie zadaza a jak mam ściągnąć to jak nie przygotuje się ..okłady ciepłe .. czy małego wpierw nie przystawie to 30ml ściągnę a tak dużo więcej ..i np. wczoraj po południu miałam jakby znów nawał lekki .. złapałam za laktator i wykorzystałam sytuację by sciagnac na dziś bo byłam w pracy 2h ..ściągnelam 70 ml i dziś 30 ml ale ja dłużej jak 15min nie ściągam
już doczytałam Szymus ma2tyg.
co do laktacji duzO pij .zawsze cos..odciągaj jeszcze po karmieniu i przy odciąganiu miej malca przy sobie ..możesz odciągać w czasie kiedy małego z drugiej karmisz .. zawsze cos
młody mi dziś obudził się o 5 zrobił 3 kupki zawsze jak już usypiał LOL i tak nie spaliśmy do 6.50 gadając sobie hehe .... nie mówię że musiałam wstać o 7.30 haha ..
@springflower a jaki smak ma twoje mleczko po rozmrożeniu. też gorzki? młody to pije ? mój się krzywil okropnie podobniez haha
szkoda że musiałaś wyrzucić
ja już nie mroze a odciagam dzień wcześniej następny ranek ..myślałam że sobie zapasy zrobię ale to bez sensu bo i skład mleka się zmienia i też aż tyle nie potrzebuje przecież i mogę właśnie dzień wcześniej odciągać
a co do mojego zęba to dawno temu był leczony .. a ostatnio przy myciu między ząbkami poczułam że jest wrażliwy ..bo tak to mnie nie bolał..dentysta zrobił prześwietlenie i stwierdził że trzeba kanałowe zrobić .. i zrobił także spoko
Ostatnia edycja:
Szara20
haha to Zle zrozumiałam . myślałam że pisałaś o.odparzeniach przez siki u młodszego
Gratulacje Marcelka!! piękne imie
za każdym razem kiedy myje pupke przy przewijaniu . wpierw osuszam
a linomagiem to kremuje na noc szczególnie w rowku i wokół bo jak młody pospi dłużej i nie daj Boże zrobi kupke po cichaczu to może mu się zaczerwienic tam jak ostatnio kiedy musiałam po takiej nocy zmieniac pampki jak opętana plus wietrzenie
@Szara20 chyba musisz częściej niż zwykle pieluszkę teraz zmieniać..myć i osuszac delikatnie przed posmarowaniem tym bepanthenem chociazby ale nie jakaś grubą warstwę by pampka też nie zapychac . plus wietrzyć
@Pauliska757 on może budzić się co h . wpierw powiedz Ile ma tyg?
nie wszystkie dzieci budzą się co równe 3h ..
i moj potrafi sie w dzien co 1h budzic..na piersi bywa inaczej jak na mm I rożnie
musisz wszystko przeanalizowac. kupki siuski czy jest spokojny i jak przybiera zanim wysuniesz taki wniosek... a z tym laktatorem to już tyle kochana było pisane że to naprawdę zależy i nie jest to wyzNacznik tego jak dużo twoj organizm mleczka wyprodukuje... u mnie młody nie raz jak je to łykać nie zadaza a jak mam ściągnąć to jak nie przygotuje się ..okłady ciepłe .. czy małego wpierw nie przystawie to 30ml ściągnę a tak dużo więcej ..i np. wczoraj po południu miałam jakby znów nawał lekki .. złapałam za laktator i wykorzystałam sytuację by sciagnac na dziś bo byłam w pracy 2h ..ściągnelam 70 ml i dziś 30 ml ale ja dłużej jak 15min nie ściągam
już doczytałam Szymus ma2tyg.
co do laktacji duzO pij .zawsze cos..odciągaj jeszcze po karmieniu i przy odciąganiu miej malca przy sobie ..możesz odciągać w czasie kiedy małego z drugiej karmisz .. zawsze cos
młody mi dziś obudził się o 5 zrobił 3 kupki zawsze jak już usypiał LOL i tak nie spaliśmy do 6.50 gadając sobie hehe .... nie mówię że musiałam wstać o 7.30 haha ..
@springflower a jaki smak ma twoje mleczko po rozmrożeniu. też gorzki? młody to pije ? mój się krzywil okropnie podobniez haha
szkoda że musiałaś wyrzucić
ja już nie mroze a odciagam dzień wcześniej następny ranek ..myślałam że sobie zapasy zrobię ale to bez sensu bo i skład mleka się zmienia i też aż tyle nie potrzebuje przecież i mogę właśnie dzień wcześniej odciągać
a co do mojego zęba to dawno temu był leczony .. a ostatnio przy myciu między ząbkami poczułam że jest wrażliwy ..bo tak to mnie nie bolał..dentysta zrobił prześwietlenie i stwierdził że trzeba kanałowe zrobić .. i zrobił także spoko
Ty to jesteś skarbnicą wiedzy
Wietrze teraz namiętnie po każdej zmianie pieluszki, od rana już zmieniłam 6 razy, za każdym razem udało mi się usłyszeć kiedy robi kupkę i od razu przewijalam (nawet jak spała) i próbuje maki ziemniaczanej.
Zamówiłam w aptece linomag i momme krem kojący na pupę polecany tutaj wyżej. Mam nadzieje, ze będą jeszcze dzisiaj wieczorem do odbioru, a jak nie to na pewno będą jutro rano. Dzisiaj wieczorem zrobimy jeszcze długi maraton wietrzenia
Przepraezam, że się nie odnisoe, ale średnio ogarniam..
@SlodkaM gratulacje!
Ja też miałam dzisiaj cesarkę, o 9:35 urodziła się Alicja, 3630 g, 54 cm, 10 pkt. Jest cudowna.
Miałam cesarke,bo cały czas krwawiłam i nie wiadomo skąd było krwawienie,szyjka wysoko, zamknieta, w ogóle nie przygotowana do porodu. Cesarkę zniosłam średnio,pierwsze godziny po też masakra... Teraz jestem na morfinie.
@SlodkaM gratulacje!
Ja też miałam dzisiaj cesarkę, o 9:35 urodziła się Alicja, 3630 g, 54 cm, 10 pkt. Jest cudowna.
Miałam cesarke,bo cały czas krwawiłam i nie wiadomo skąd było krwawienie,szyjka wysoko, zamknieta, w ogóle nie przygotowana do porodu. Cesarkę zniosłam średnio,pierwsze godziny po też masakra... Teraz jestem na morfinie.
Gratulacje! Trzymaj się dzielnie![emoji9] jeszcze chwila i zapomnisz o całym tym bólu [emoji4]Przepraezam, że się nie odnisoe, ale średnio ogarniam..
@SlodkaM gratulacje!
azamamew
GratulujePrzepraezam, że się nie odnisoe, ale średnio ogarniam..
@SlodkaM gratulacje!
Ewelina140690
Przepraezam, że się nie odnisoe, ale średnio ogarniam..
@SlodkaM gratulacje!
Gratulacje kochana [emoji6] odpoczywajcie [emoji8]
reklama
Mama Zuzi i Antosia
Miałam to samo tylko w 3 tygodniu życia. Nawet już.zakupiłam mm, które stoi w szafce nie otwarte.Hej dziewczyny.. Mam kryzys. Mam wrazenie ze mały się nie najada a ja mam mało mleka. Cyce nie są bardzo nabrzmiałe a mały po jedzeniu spi godzine i znów się budzi na jedzenie. Chciałam spróbować troche odciągnąć, bo w poniedziałek musze go na chwile zostawić z babcią a odciągłam tylko 15ml... Kazałam mężowi kupić lactosan, macie inne sposoby na rozkręcenie laktacji?
Pij melise, rumianek. Ja popijam piwa 0,00% ze slodem jeczmiennym. No i przede.wszystkim pozwolić.dziecku doic tyle ile chce. Męczące ale warto. Jestem w siódmym niebie, że mleczko jest i Tomuś się najada. Ale tak jak Ty miałam kryzys i ryczałam mężowi, że Tomek jest taki malutki a ja nie mam mleczka dla niego.
Gratulacje!Przepraezam, że się nie odnisoe, ale średnio ogarniam..
@SlodkaM gratulacje!