reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja tez dziś mam wizytę, maja sprawdzić czy moj szczupak trochę w talii nabrał i czy zastawka w serduszku się domknela. No i oczywiście wody bo mam od 7-25, przepływy itd. U mnie dopiero zaczął się 37 tydzień i żadnych oznak zbliżającego się porodu. W pierwszej ciazy coś się działo wcześniej i 33+4 odeszły wody.
Gratuluje @Weronikakrz !

reklama
Mój jutro idzie ostatni dzień do pracy i urlop ;) Ale mnie nie stresuje, że go nie ma, bo wiem że jak zadzwonię że coś się dzieje, to przyjedzie :)
Mój niestety nie, bo pracuje około 80km od domu i jeździ autobusem pracowniczym. A żeby tego było mało, nie może mieć przy sobie telefonu hehehe
Ale z zawiezieniem mnie na porodówke nie ma problemu, bo bratowa czuwa nad tym by brat nawet łyka alkoholu nie wziął do ust gdy mój mąż jest w pracy hehehe

Dziewczyny ja już tule swoją Malwinke poród ekspresowy

Jak wiecie miałam nieregularne skurcze po parę sekund o 21 poszłam spać godzinę później obudziłam się całą we krwi poszłam do toalety jak chlusnelo krwią odrazu na szpital skurcze były ale nieregularne o 1 rano przebili mi pęcherz plodowy a o 1.28 mała była ż nami

Malwina Stefania ur. 30.10.2018
3375 48 cm
Gratulacje :) cieszę się, że w końcu się udało:)))

@LassHa trzymam kciuki :)

Gratulacje Dziewczyny :)
@FiLi88 zazdroszczę! Chciałabym wierzyć, że pierwszy poród też tak może wyglądać :yes:
Ja nie mam kompletnie żadnych objawów, chociaż sapię jak parowóz :-p
@ONAONAONA też mam (miałam?) nietolerancję laktozy. Zauważyłam, że w ciąży coś się zmieniło. Póki co nie próbowałam pić mleka (po czystym mleku mam największe problemy), ale co jakiś czas zjem jakiś nabiał i .. nic :) Napisałaś, że po ciąży tak Ci zostało - daje mi to nadzieję :) Oby tak zostało.
Odnośnie przepuszczania w kolejkach to całą ciążę byłam niezauważalna, aż do teraz. Przez tydzień zdarzyło mi się spotkać z pozytywnym podejściem. Wczoraj Pani w Lidlu przesunęła wszystkie swoje zakupy na taśmie i zawołała mnie, uświadamiając przy okazji, że to kasa z pierwszeństwem. Nie zauważyłam wcześniej tych tabliczek nad kasą.
Przypomniał mi się też tekst Mamyginekolog o Tomku, nie wiem czy czytałyście.
Link do: Mamaginekolog

Ja mam podobnie jak Góraleczka. Cos tam zaczynam odczuwać. Wczoraj nawet sporo tego było, od kręgosłupa jakby takie cmienie. Ale ja nawet nie wiem jak wyglądają skurcze bo w pierwszej ciąży do nich nie dopuścili. Mały od dwóch dni jakby bardziej leniwy, przeciąga się ale jakoś inaczej. I też jutro wizyta i ktg więc nie mogę się doczekac. Jak by nie było to najpóźniej 9.11 się z Małym zobaczymy :)

A teraz właśnie zjadłam śniadanko, rano w drodze z przedszkola zajechala do labu na pobranie krwi, odebrałam wynik gbs (dodatni niestety) i zbieram się do pracy bo moja pracownica dziś ma coś do załatwienia więc muszę tam na kilka godzin pojechać.

Dobrego dnia i szybkich dzisiejszych porodów :)

Gratulacje Dziewczyny :)
@FiLi88 zazdroszczę! Chciałabym wierzyć, że pierwszy poród też tak może wyglądać :yes:
Ja nie mam kompletnie żadnych objawów, chociaż sapię jak parowóz :-p
@ONAONAONA też mam (miałam?) nietolerancję laktozy. Zauważyłam, że w ciąży coś się zmieniło. Póki co nie próbowałam pić mleka (po czystym mleku mam największe problemy), ale co jakiś czas zjem jakiś nabiał i .. nic :) Napisałaś, że po ciąży tak Ci zostało - daje mi to nadzieję :) Oby tak zostało.
Odnośnie przepuszczania w kolejkach to całą ciążę byłam niezauważalna, aż do teraz. Przez tydzień zdarzyło mi się spotkać z pozytywnym podejściem. Wczoraj Pani w Lidlu przesunęła wszystkie swoje zakupy na taśmie i zawołała mnie, uświadamiając przy okazji, że to kasa z pierwszeństwem. Nie zauważyłam wcześniej tych tabliczek nad kasą.
Przypomniał mi się też tekst Mamyginekolog o Tomku, nie wiem czy czytałyście.
Link do: Mamaginekolog
Wydaje mi się, że nawet lepiej jak nie czujesz żadnych objawów. Bo tak jak niektóre z nas ciągle coś a w rezultacie NIC. Tylko ból, nerwy, zmęczenie.
A jak złapie z zaskoczenia to ciach bach i po wszystkim, bez zastanawiania się co i jak.
Do TP zostało mi równo 2 tygodnie, kiedyś w końcu urodze [emoji4]

Kochane byłam na KTG, skurcze wyszły regularne, główkę czuć nisko i rozwarcie 1 cm. Dostałam skierowanie do szpitala z rozpoczynająca się akcją porodową. Ból jak na okres.. wracam do domu po rzeczy, wcinam i jadę! Trzymajcie kciuki oby to nie fałszywy alarm [emoji3]

Kochane byłam na KTG, skurcze wyszły regularne, główkę czuć nisko i rozwarcie 1 cm. Dostałam skierowanie do szpitala z rozpoczynająca się akcją porodową. Ból jak na okres.. wracam do domu po rzeczy, wcinam i jadę! Trzymajcie kciuki oby to nie fałszywy alarm [emoji3]
Trzymam kciuki żeby to było to :) i oby poszło sprawnie i bez komplikacji :)

Super! Oby poszło raz dwa! Trzymamy kciuki i czekamy na wieści![emoji4][emoji9]

reklama
Kciuki!

Ja się wylezalam na ktg, jakieś małe skurcze się pisały, teraz czekam do lekarza. Rodzinka mi się powiększy [emoji23] Siostrę męża tu spotkałam i jej córka na dzień dobry mi powiedziała, że MAMA TEŻ MA W BRZUCHU DZIDZIUSIA [emoji23][emoji7]

Do góry