reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Hej,

U nas dzis rowno 35t i pierwsze planowe KTG. Z Frankiem wszystko ok, chociaz serduszko skakalo jak tylko sie zaczynal wiercic, natomiast skurczy macicy nie bylo zadnych.
Teraz kontrola znowu za tydzien :)
Lekarz powiedzial mi, ze u nich w szpitalu porod wywoluja przy cukrzycy ciazowej dopiero w 39 t a wiec tydzien pozniej niz mowila moja ginekolog. Bardzo mnie to ucieszylo, bo moze jednak cos uda sie wczesniej :)

Weronika, trzymam kciuki! Powodzenia :)

reklama
Hahaha :D Ja co prawda w nocy się kilka razy budziłam i bolał mnie brzuch, ale poza tym cisza ;)

@Mama Zuzi i Antosia Radom to moje rodzinne miasto ;)

@majacyr jesteś bardzo dzielna kobitka. A tej pielęgniarce należałaby się bura.
Mój mąż to by jej pewnie tak nagadał, że by z podziwu nie wyszła. Bo ja znając życie to bym była w szoku i jedyne czego byłabym w stanie dokonać to się poryczeć, a dopiero w domu sypać ciętymi ripostami :D
Wiem, załapałam jak pisałaś o serku homogenizowanym:)

Dziewczyny pewnie już Was kiedyś pytałam ale wiem jestem taka aktywna i może nie każdy czyta moje wypociny:-p
Jesteście przygotowane i idziecie do szpitala ze swoją położną czy tak z marszu ?

Ja nie mam położnej,do szpitala zawiezie mnie mąż lub mój brat-ewentualnie bratowa.

Ja po wizycie, zapis ktg niemal płaski. Przez pierwsze 10 minut Leon się tak wiercił że co chwilę tętno gubiliśmy [emoji23] potem grzecznie spał [emoji14] mały waży 3500, więc tak jak myślałam poprzedni pomiar to była jakaś pomyłka [emoji14] zmartwiła mnie długość nogi, bo wychodzi na to że przez 4 tyg urosła tylko 1 mm, mam nadzieję że to kolejny błąd pomiaru [emoji85]jeśli chodzi o dół, to szyjka bardzo krótka ale nadal nie zgładzona. Czop raczej na miejscu, bo rozwarcie nie postępuje. Od 3 tygodni wyczuwa tylko na opuszek palca :/ w piątek mam na ktg podejść, we wtorek/środę skierowanie do szpitala. Masażu szyjki mój doktorek nie praktykuje... Dziecko wyśle sygnały do organizmu gdy będzie gotowe do wyjścia, to tyle....

No cóż pozostaje cierpliwie czekać :) Przyjdzie czas to dzieciątko wyjdzie z brzucha i to pewnie w najmniej spodziewanym momencie :)

Dzien dobry dziewczyny, kto dzis wizytuje? Ja mam na 17 i nie moge sie doczekac. Polozna dala mi kilka rad by zmusic dziecko do zmiany pozycji i mam nadzieje, ze dzisiaj zamiast posladkiem to bedzie glowka do dolu. Juz od 3 dni tak sie wierci...
Dzidzi bobo super to lozeczko, ja juz tez bede sie szykowac, ale termin na koniec listopada wiec mam jeszcze chwile czasu
Korkowa u mnie w szpitalu tez nie pozwalaja brac ze soba smoczkow. Polozne bardzo naciskaja na kp. Na szkole rodzenia jedna z nich powiedziala, ze jak znajda to wyrzuca,hehehe Do szpitala bedzie wiozla mnie siostra. Mialam sobie zalatwic polozna, ale przyznam sie szczerze, ze nie za bardzo mnie teraz stac. Mam nadzieje, ze natrafie na jakas fajna. Zreszta zobaczymy po dzisiejszej wizycie, bo na ta chwile szykuje mi sie cc

Daj znać powizycie,życzę Ci aby dzieciątko przekręciło się główką w dół :)

Ja po wizycie. Robiła mi tylko usg, to jej wychodziło około 3300g, no ale twierdzi, że raczej te wagi w szpitalu wychodzą większe. No i ze jeśli posiedzi jeszcze z 2 tygodnie to może z pół kilo przytyć. Ja łącznie przytyłam 8kg, ale i tak ważę pół kilo mniej niż ze starszą córką. No i teraz w razie czego to mam do 6 dni po terminie, żeby się zgłosić do szpitala jeśli nie urodze.
Szkoda, że nie sprawdziła Ci szyjki i rozwarcia. Mniej więcej wiedziałabyś czego się spodziewać. Chociaż z drugiej strony wiele kobiet chodzi jeszcze długo z rozwarciem i krótką szyjką, więc nie ma reguły.

Właśnie byłam w łazience, mam biegunkę od kilku dni. Czop wypadł :) Praktycznie na papier. Teraz trochę że mnie leci czegoś brązowego (przepraszam za takie opisy, mam nadzieję że nikogo przy obiedzie nie zlapalam!). Zadzwoniłam do szpitala, położna przepytala mnie i powiedziała że super, znaczy że wszystko się szykuje do porodu. Bolą mnie dolne partie pleców, wszystkie kości mnie bolą, ciągnie w pachwinach. Pani powiedziała żeby czekać na skurcze regularne, albo odejście wód. Dać znać jakby coś innego się ze mnie saczylo.
Dziewczyny, czy Wam ten czop wypadł już? Albo w poprzednich ciazach, czy jak wypadł to długo czekalyscie na poród?
Już trochę się denerwuje :) Pani kazała przejść ten dzień jak normalnie i się nie denerwować bo wszystko jest ksiazkowo. Napisałam tatusiowi maila co się stało, on to już by do domu jechał z biura bo się boi że za chwilę urodze :D
O kurcze może to będzie już :) Informuj nas na bieżąco :) Życzę powodzenia, aby było szybko i bezboleśnie :D

Jestem w szpitalu mam 3 cm rozwarcia skurcze nieregularne ale bolą
Brzuch twardy ciekawe czy dziś urodze
Poszłam na wizytę u swojego ginekologa sprawdził rozwarcie i wysłał mnie do góry na porodowke ciśnienie mi trochę wzroslo odezwę się później

Trzymam kciuki, żebyś dziś urodziła, bo już wystarczy Ci tych męczarni przepowiadających.
Daj znać co i jak :)
A sala porodowa the best :)

Czy któraś z mam która już urodziła ma problem z odrzywianiem się po porodzie? Nic mi nie wchodzi i prawie nic nie jjem.... prócz bułki czy batona na dzień... Nie wiem od czego to.. Ale dużo płynów pije, soki z owoców, herbatę i wodę ..
Ewela może jest związane ze stresem,w końcu masz teraz w sobie mnóstwo emocji i zmartwień o Waszą córeczkę. Staraj się jeść małymi porcjami pożywne rzeczy. Musisz dostarczać organizmowi energii, masz dla kogo. A baton i bułka sucha to żadne jedzenie.

Czy któraś z mam która już urodziła ma problem z odrzywianiem się po porodzie? Nic mi nie wchodzi i prawie nic nie jjem.... prócz bułki czy batona na dzień... Nie wiem od czego to.. Ale dużo płynów pije, soki z owoców, herbatę i wodę ..

Apetyt ogromny, natomiast nie za bardzo wiem często na co ... wiec jem co pod ręką.. banany, pieczywo z żółtym serem i pomidorem i obiady, owoce, mleko, kakao, No wszystko [emoji848] chociaż z większym bądź mniejszym apetytem. Najlepiej wchodzi świeże pieczywko [emoji16][emoji28]

Ja dzis razem z Toba :)
My wczoraj skrecilismy lozeczko jak ogarnelismy to przemeblowanie w sypialni, ale jeszcze nie zakladam prześcieradelka ani nic. Nawet matersc lezy w streczu jeszcze zeby sie nie kurzyl.
Ja materac wyjełam już z folii co radzę też innym. Zapach nowego materaca jest bardzo intensywny i średnio przyjemny. Także mój teraz się wietrzy. Ale też mnie już kusi żeby przygotować wszystko ;)

Wlasnie wrocilam z wizyty i niestety moja gwiazda sie nie przekrecila. Twardo siedzi na posladkach,hehehe. Moj ginekolog powiedzial, ze jest jeszcze sporo wod plodowych i jest szansa, ze sie przekreci. Wizyta za 2 tyg wiec pozostaje mi czekac. A tak to wszystko ok, szykja daleko, Emma wazy juz 2700 i skopala Pana doktora przy badaniu troszeczka, heheh
Zaczynam troche puchnac i co tydzien mam robic badanie moczu by wykluczyc zatrucie ciazowe. Troche sie boje bo zaczynam dosc szybko przybierac na wadze

Dziewczyny z cukrzyca ciążowa- jak Wasze cukry? Czy któraś z Was jest na insulinie? Ja biorę 7j dlugodzialajacej, mimo to cukry zaczęły mi trochę skakać. No i jak macie ustalony porod?

Ja jak urodziłam syna i potem kp miałam bardzo duży apetyt, ciągle byłam głodna. Szczególną ochotę miałam na drożdżówki z serem białym :)

reklama
Mam 4 cm rozwarcia i mogę iść do domu skurcze się wyciszyly szyjka do końca nie zgładzona cieszę się że idę do domu
Pewnie za kilka godzin Cię dopadnie.
Może jutro w tą wyczekiwaną pełnie [emoji16][emoji16][emoji16]
Szczerze mówiąc byłam pewna, że wyjdziesz już z dzieckiem na rękach a nie w brzuchu [emoji4]

Do góry