reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Niewiem czy nie za wczesnie ale zaczelam jiz szykowac maluszka spanko [emoji38] nie moglam sie powstrzymac zeby zobaczyc jak to bedzie wygladalo[emoji38] chyba przykryje zeby sie nie kurzylo [emoji38][emoji38] jeszcze karuzeli nie przyczepilam ale to to jiz jak maluszek ppdrosnie zeby cos widzial [emoji4][emoji4]Zobacz załącznik 910080

Piękny kącik [emoji5][emoji106]

Ja po wizycie, zapis ktg niemal płaski. Przez pierwsze 10 minut Leon się tak wiercił że co chwilę tętno gubiliśmy [emoji23] potem grzecznie spał [emoji14] mały waży 3500, więc tak jak myślałam poprzedni pomiar to była jakaś pomyłka [emoji14] zmartwiła mnie długość nogi, bo wychodzi na to że przez 4 tyg urosła tylko 1 mm, mam nadzieję że to kolejny błąd pomiaru [emoji85]jeśli chodzi o dół, to szyjka bardzo krótka ale nadal nie zgładzona. Czop raczej na miejscu, bo rozwarcie nie postępuje. Od 3 tygodni wyczuwa tylko na opuszek palca :/ w piątek mam na ktg podejść, we wtorek/środę skierowanie do szpitala. Masażu szyjki mój doktorek nie praktykuje... Dziecko wyśle sygnały do organizmu gdy będzie gotowe do wyjścia, to tyle....

Urodzi sie kiedy będzie gotów wyjsć [emoji106] a to ze teraz nic sie nie dzieje wcale nie oznacza, ze będziesz długo czekać... nie znasz dnia ani godziny [emoji16] ja w pierwszej ciazy nie miałam żadnych objawów i twarda, długa szyjkę... a w dzień porodu wszystko poszło [emoji16][emoji23]

@Koka27 nasz materac trochę fabryka śmierdzial i wyjelismy go wcześniej, żeby się wietrzyl
@Dzidzi bobo też torbę spakowalam dużo wcześniej (chyba w 34 tc) i mam tylko kartkę na wierzchu co jeszcze dopakować w ostatniej chwili. Jeść nie woła, niech sobie stoi.

Tak teraz czytam o tych smoczkach co piszecie. U mnie w szpitalu normalnie na liście jest 'butelka, smoczek - wyparzone'. U nas młody i tak max do końca roku będzie na cycu, ale chciałabym chociaż go te 1,5 mc pokarmic... Jak dadzą smoczka to już po kp? Z drugiej strony jakby wszystko było ok, to będzie przy mnie chyba cały czas to ja będę decydowała czy dać czy nie...? Jak to jest? Dzieci są cały czas przy matce?

U nas dzieci przy mamie, w takich wanienkach- łóżeczkach [emoji5] zabierają tylko na jakieś usg, bo nawet szczepią i waza wszystko przy nas [emoji5]

Właśnie byłam w łazience, mam biegunkę od kilku dni. Czop wypadł :) Praktycznie na papier. Teraz trochę że mnie leci czegoś brązowego (przepraszam za takie opisy, mam nadzieję że nikogo przy obiedzie nie zlapalam!). Zadzwoniłam do szpitala, położna przepytala mnie i powiedziała że super, znaczy że wszystko się szykuje do porodu. Bolą mnie dolne partie pleców, wszystkie kości mnie bolą, ciągnie w pachwinach. Pani powiedziała żeby czekać na skurcze regularne, albo odejście wód. Dać znać jakby coś innego się ze mnie saczylo.
Dziewczyny, czy Wam ten czop wypadł już? Albo w poprzednich ciazach, czy jak wypadł to długo czekalyscie na poród?
Już trochę się denerwuje :) Pani kazała przejść ten dzień jak normalnie i się nie denerwować bo wszystko jest ksiazkowo. Napisałam tatusiowi maila co się stało, on to już by do domu jechał z biura bo się boi że za chwilę urodze :D

Rożnie to bywa z czopem. Mi dwa razy odszedł bezpośrednio przed akcja porodowa, w te dni rodziłam [emoji5] a niektóre kobiety łażą bez tego czopa dniami i tygodniami [emoji85][emoji33]u ciebie chyba już bole krzyżowe sie zaczynaja także ten... chyba rodzisz [emoji28][emoji106] będzie dobrze [emoji106]

Mnie jak wczoraj wypadł to jeszcze dzisiaj wylatuje mi taka gęstsza wydzielina, ale jest bardziej mleczna, nie brązowa :D no i u mnie to rozwarcie na 2cm jest, ale skurczy nawet w nocy żadnych nie było :D Też się zastanawiam ile jeszcze pochodzę w ciąży teraz :D jutro od 18.47 jest Pełnia, więc może coś się ruszy :D

Ja już mam wszystko oprócz wózka, który moi rodzice kupią po porodzie. Mama dostała wózek od swojego taty jak mnie urodziła i teraz też chce tak zrobić ona :)

Jeszcze wczoraj byliśmy z Moim po szafkę, bo mamy kołdry nasze i poduszki i małej kołderkę, której na razie nie będzie miała no i stwierdziłam, że zamiast tak brzydko leżeć we workach to pochowam to do szafy :) zamówiłam worki próżniowe i na razie będzie to leżeć w szafie :D
Oczywiście nie obeszło się bez sprzeczki z Moim, bo ja swoje racje musiałam wtrącić, on się denerwował, bo nie mógł przykręcić drzwiczek :D ale potem się pogodziliśmy :p

W ogóle Dziewczyny jak to jest. Przy rozwarciu i bez czopa można uprawiać seks??? Wczoraj się wystraszyłam i stwierdzilam, że nie można, ale czytałam w necie i raczej wszędzie pisano, że jak najbardziej można, bo to naturalny przyspieszacz porodu. Jakie Wy macie informacje na ten temat?

Zależy, jak cały odpadł to nie wiem... co z infekcjami? Mój gin by mi pewnie mie pozwolił, ale inny pewnie tak[emoji28]

Jestem w szpitalu mam 3 cm rozwarcia skurcze nieregularne ale bolą
Brzuch twardy ciekawe czy dziś urodze
Poszłam na wizytę u swojego ginekologa sprawdził rozwarcie i wysłał mnie do góry na porodowke ciśnienie mi trochę wzroslo odezwę się później

Powodzenia!! Szybkiego porodu życzę [emoji8]

reklama
Hej dziewczyny, ja mimo ze po cichu to staram się czytać wszystko na bieżąco [emoji4] teraz każde wejście na forum jest pełne ekscytacji: co tam u już rozpakowanych i u kogo już się zaczęło [emoji16] my czekamy na planowe cc 8 listopada bo mała uparcie tkwi w ułożeniu pośladkowym. Na szczęście na razie nie zapowiada się żeby chciała wyjść wcześniej i mam nadzieję że doczekamy terminu na spokojnie. Liczyłam na poród sn ale jak widać dziecko już wprowadza swoje zasady [emoji6] strasznie fajnie że jest tu takie wsparcie jeśli chodzi o przeróżne problemy, mnie to napawa nadzieją, że w razie co ktoś pomoże i da kilka słów otuchy.
@Weronikakrz trzymam kciuki!

Mam dość. Leżę na sali 5 osobowej. Tylko jedna babeczka ciężarna. Reszta na operację i laparoskopie. Jest im zimno i nie pozwalają otwierać okna. Kaloryfery gorące. Mimo skręcania grzeje cały czas tak samo.
Robili mi pół godziny temu ktg. Myślałam, że umrę podczas niego. Kręgosłup mnie boli. Zgaga pali niemiłosiernie A za mnie się lał pot.
Mam ochotę te baby powyszczelac. Mialalam za to satysfakcje bo one jeść nie mogą więc z wielką radością bardzo wolno "delektowalam się". Teraz siedzę na korytarzu bo tu jest przynajmniej czym oddychać. A te mimozy w pokoju nawet się nie odzywają, tylko każda sobą zajęta.
Martwi mnie to ktg bo znowu skurcze do 99%. Tętno kilka razy powyżej 170. Koleś który robił mówi że ok. No ale przecież mnie przez to tętno min tu zesłali.
Nie wiem jak ja tu wytrzymam nerwowo i psychicznie.

Mam dość. Leżę na sali 5 osobowej. Tylko jedna babeczka ciężarna. Reszta na operację i laparoskopie. Jest im zimno i nie pozwalają otwierać okna. Kaloryfery gorące. Mimo skręcania grzeje cały czas tak samo.
Robili mi pół godziny temu ktg. Myślałam, że umrę podczas niego. Kręgosłup mnie boli. Zgaga pali niemiłosiernie A za mnie się lał pot.
Mam ochotę te baby powyszczelac. Mialalam za to satysfakcje bo one jeść nie mogą więc z wielką radością bardzo wolno "delektowalam się". Teraz siedzę na korytarzu bo tu jest przynajmniej czym oddychać. A te mimozy w pokoju nawet się nie odzywają, tylko każda sobą zajęta.
Martwi mnie to ktg bo znowu skurcze do 99%. Tętno kilka razy powyżej 170. Koleś który robił mówi że ok. No ale przecież mnie przez to tętno min tu zesłali.
Nie wiem jak ja tu wytrzymam nerwowo i psychicznie.
Ech powodzenia... :/ A te skurcze są regularne widoczne na ktg są regularne ?? Pewnie nie i temu mówi że jest ok, a sprawdzali Ci rozwarcie ? Jak tak to o której i czy mają zamiar patrzeć co jakiś czas ?

Ech powodzenia... :/ A te skurcze są regularne widoczne na ktg są regularne ?? Pewnie nie i temu mówi że jest ok, a sprawdzali Ci rozwarcie ? Jak tak to o której i czy mają zamiar patrzeć co jakiś czas ?
Nie są regularne. Nikt mnie tu już nie badał. Tylko to ktg robią. Usg mam mieć w czwartek. Na razie mam leżeć, czekać i zgłaszać jak coś poczuje nie tak. Wczoraj szyjką była długa i zamknięta. Główką wysoko.

Nie są regularne. Nikt mnie tu już nie badał. Tylko to ktg robią. Usg mam mieć w czwartek. Na razie mam leżeć, czekać i zgłaszać jak coś poczuje nie tak. Wczoraj szyjką była długa i zamknięta. Główką wysoko.
Ja też miałam skurcze do 80-100 i mowi ze jest ok (i nie rodzilam) bo nie były regularne i też ich nie czułam, a raz miałam skurcze 60 regularne co 2 minuty i też szyjka zamknieta i też nie czułam nic. Ale te które zaczynały rozwierac mi szyjke, jak wywoływali poród, to na ktg 80-100-120 i uwierz w to że je to czułam i to kure**** za przeproszeniem... Nie wiem od czego to zależy :(

@MangoWawa ja mam emilientów sporo w domu, ale to w ostateczności jak już nic więcej nie będzie działało.
Dziś ma ładną skórę Mati.

@Kredka_na_baterie ja po czasie jestem mądra i mam riposte, a w danym momencie nie potrafię zareagować.

@maksimas trzymam kciuki, aby się dziecko odwróciło.
Daj znać co i jak?

@anet88 u nas dzieci cały czas przy matce (wyjątek mamy wcześniaków) i mówili żeby smoczkiem nie zaburzać odruchu ssania. Zwłaszcza pierwsze dwa dni. Potem jak np brały na badania, monitoring lub naświetlanie pytały o smoczek, aby dziecko było spokojne.

@Weronika00 seks jest dobry na wszystko. Można bez problemu się seksić.

@Weronikakrz trzymam kciuki za szybki i bezproblemowy poród.
Daj znać w wolnej chwili jak akcja.

Ojej, ale się dzieje [emoji16] @Weronikakrz powodzenia, trzymam kciuki![emoji4]

U nas z dnia na dzień to samo, skurczy jakby więcej tylko, ale też takie bardzo nieregularne... dziś mimo wszystko czuję się okropnie. Ciągnie mnie w pachwinach, w ogóle tam mnie coś naciska na krocze [emoji55] dziś po raz pierwszy za to zanotowałam mocny ból krzyża i taki jak na miesiączkę... I tak sobie będę czekać, bo mi nie pozostało chyba nic innego, wszystko już przygotowane, bo do ptp 10 dni :)

reklama
Do góry