reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Już niedługo sen bedzie rzeczywistością [emoji5] jeszcze trochę... a taki expresowy poród to marzenie hehe [emoji16]

Czyli w kazdej kolejnej ciąży coraz trudniej [emoji848][emoji33] zanotuje to sobie jak mówiłaś, żeby nie chcieć 3 ciąży!!! [emoji23]

Właśnie pomyślałam o Sarze, bo ona ma termin donoszonej na jutro [emoji5][emoji85]

Haha widzisz, tez myśle o twoim porodzie w tym albo przyszłym tygodniu [emoji28] a wody moze ci wcale nie odejdą w domu i możesz tak sobie czekać i czekać [emoji23]a będziesz miała po prostu regularne skurcze i jazda do szpitala! [emoji106][emoji5]

Ja nie mam spakowanej i długo mieć nie będę [emoji23] tylko właśnie rzeczy przygotowane, bo torby używa maz z synem na basen czy silke Haha [emoji23][emoji85]
Ale ja mam taka wizje, że zaczynam rodzic to spokojnie pajuje torbę, idę sie kapać, moze nawet zdążę obejrzeć jakoś serial albo sie zdrzemnąć Haha i dopiero przy skurczach co 8-9minut jade do szpitala[emoji106] to moze być pare albo kilka godzin i wolę je spędzić w domu a nie na porodówce. Tak miałam ostatnio. Nawet jak mi wody odejdą to myślę, ze godzinkę spokojnie mogę pózniej wyjechać...
Luz blues [emoji23]

To moze lepiej donosić do 37 tygodnia? Tydzień na wadze chyba już nie robi wielkiej różnicy? Tak jak pisałam - moje siostry twierdzą, że ostatnie tygodnie już zwalnia bardzo przyrost... Także zaciskaj nogi przez ten tydzień [emoji5][emoji106]
Nie ma co sie denerwować... wypchać - wypchasz[emoji16]i będziesz mieć córeczkę przy sobie [emoji173]️

tak , kazda ciaza inna i mimo ze czesto nastawiamy sie tak jak ylo poprzednio to sie to moze zmienic c nie jest od nas zalezne wrrr

ja mam nadzieje przed wyruszeniem do szpitala sciagnac zele z paznokci hhehe tak na wszelki wypadek ... i doprowadzic maryske do porzadku samemu w domu:p b
teraz mam z 25 min w nie godzinach szczytu do szpitala ale czas dojazdu zalezec bedzie tez od tego o ktorej h bede musiala jechac!
termin cc to na nastepnej wizycie za 2 tyg bo i tak ustalJ n 39 TYDZ, ale jak sie zacznie cos wczesniej to dzieciak moze byc normalnych rozmiarow :p akurat do sn

tez do mnie to nie dociera ze juz tak bliskooooooooooo
ja od srody tydzien i donoszona ....:biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2:

reklama
Tez właśnie mnie to strasznie ciekawi, jak przybierają dzieciaczki w ostatnich tygodniach ciazy [emoji848]

Pewnie różnie, nie ma reguły ;)
Dzisiaj miałam usg i lekarka się śmiała, że nasza Mała przybiera nadzwyczaj regularnie - przy przyjęciu miała ok. 2100, w ubiegłym tygodniu ok. 2212, a dzisiaj ma ok. 2324 ;p
112 g na tydzień ;p
Jest między gdzieś między 10 a 50 centylem - zapomniałam na którym ;p
Obiecali mi, że jutro pójdę do domu ;p
Skurczy nie ma, a jak są to sporadycznie. Szyjka bez zmian poniżej 1 cm. Lekarka mówi, że te 2 tygodnie powinna wytrzymać, a później mam przyjść rodzić. Dzisiaj stwierdziła, że jak Młoda będzie przybierać po 112 g na tydzień to akurat 2500 osiągnie - oczywiście śmiała się ;)

u nas już "chyba" mąż wybrał imię :) Będzie Tomasz :) Ale będę 100% pewna, jak już będzie zapisany w urzędzie hehehe

Jutro kończę 35 tc, i jeszcze 2 tygodnie i mija stres związany z ewentualnym wcześniactwem u Synka. Kurczę ale ten czas zapindala.
Która z Was już ma wyniki GBS?

Dzisiaj miałam usg i lekarka się śmiała, że nasza Mała przybiera nadzwyczaj regularnie - przy przyjęciu miała ok. 2100, w ubiegłym tygodniu ok. 2212, a dzisiaj ma ok. 2324 ;p
112 g na tydzień ;p
Skurczy nie ma, a jak są to sporadycznie. Szyjka bez zmian poniżej 1 cm. Lekarka mówi, że te 2 tygodnie powinna wytrzymać, a później mam przyjść rodzić. Dzisiaj stwierdziła, że jak Młoda będzie przybierać po 112 g na tydzień to akurat 2500 osiągnie - oczywiście śmiała się ;)
Dobrze by było, gdy Cię wypuścili, jeżeli wszystko już się w miarę unormowało to wydaje mi się, że lepiej czekać w domu na rozwinięcie akcji porodowej niż tak leżeć w obcym miejscu. Wiadomo-jak mus to mus. Życzę Ci, abyś wyszła do domciu i urodziła dopiera za dwa tygodnie-w bezpiecznym terminie :)

u nas już "chyba" mąż wybrał imię :) Będzie Tomasz :) Ale będę 100% pewna, jak już będzie zapisany w urzędzie hehehe

Jutro kończę 35 tc, i jeszcze 2 tygodnie i mija stres związany z ewentualnym wcześniactwem u Synka. Kurczę ale ten czas zapindala.
Która z Was już ma wyniki GBS?
No, ja w zasadzie mam, tyle że odbieram jutro.

W ogóle na poprawę humoru powiem Wam co zrobiłam... normalnie mój mózg chyba ma wolne ;p
Stwierdziłam, że moja torba do szpitala jest za mała to kupię sobie większą ;p No to zamówiłam torbę na limango, bo akurat była kampania mojej ulubionej marki :p tylko, że czas dostawy jest 17-29.10 ;p czyli kolejny powód, że Młoda musi czekać :p

Fura gotowa :-D
IMG_20181008_095608.jpg

Załączniki

• IMG_20181008_095608.jpg
    IMG_20181008_095608.jpg
    720,1 KB · Wyświetleń: 389
112 g na tydzień ;p
Super w domku odpoczniesz, i spokojnie wytrzymasz jeszcze trochę !

reklama
tak , kazda ciaza inna i mimo ze czesto nastawiamy sie tak jak ylo poprzednio to sie to moze zmienic c nie jest od nas zalezne wrrr

ja mam nadzieje przed wyruszeniem do szpitala sciagnac zele z paznokci hhehe tak na wszelki wypadek ... i doprowadzic maryske do porzadku samemu w domu:p b
teraz mam z 25 min w nie godzinach szczytu do szpitala ale czas dojazdu zalezec bedzie tez od tego o ktorej h bede musiala jechac!
termin cc to na nastepnej wizycie za 2 tyg bo i tak ustalJ n 39 TYDZ, ale jak sie zacznie cos wczesniej to dzieciak moze byc normalnych rozmiarow :p akurat do sn

tez do mnie to nie dociera ze juz tak bliskooooooooooo
ja od srody tydzien i donoszona ....:biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2:
Jejku ale Ci dobrze ja to coraz gorzej się czuje a to niby dopiero 33 tydzień... chociaż zdania są podzielone bo ten lekarz co mi robił 1i 3 prenatalne powiedział ze jak dla niego to data porodu powinna być 22 listopada co daje hmm 35? To by było super 2/3 tyg i w końcu brzuch pusty! No nic pogadam w czwartek z lekarka i mam nadzieje ze przesunie cc na wcześniej. Jakoś czuje ze max do 10 listopada zacznę rodzic sama jak nie wyjmą wcześniej.

Do góry