reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Mi jeden ginekolog w szpitalu powiedział, że nospa to tylko pomaga na bóle brzucha i twardnienia, skurczom nie zapobiegnie.
Z kolei moja ginekolog zaleciła mi branie magnezu i nospy tak profilaktycznie przeciwko skurczom.

To niedobrze, że wychodzisz od ginekologa w jeszcze większej niewiedzy. Weź zawsze dopytuj o wszystko co Cię trapi, on od tego jest, żeby rozwiać wszystkie Twoje wątpliwosci :)

Mam to samo... Mielismy ostatnio mały remont w kuchni, trzeba było wszystko powyciągać z szafek i potem powkładac. Mąż nie pozwolił mi układać, sam się za to zabrał i nagle zaczął twierdzić, że nic się w tych szafkach nie mieści... Jak zobaczyłam jak on to wszystko poukładał to się załamałam... I sama się za to zabrałam :D Co prawda robiłam to cały dzień, na raty - 5min roboty na godzinę leżenia, ale przynajmniej jest porządek :D

Podejrzewasz, że odszedł Ci czop śluzowy?
Mi odszedł częściowo w 30tc i jeszcze nie urodziłam, a minął już prawie miesiąc :D

Dzisiaj mam wizyte o 19;15... Zobaczymy czy Mała chociaż troszkę się obróciła i jak tam się trzyma moja szyjka ;)

Kto jeszcze dzisiaj wizytuje? :)
Szara20 ja właśnie mam to samo i nie chodzi tu o jakąś złośliwość, że co to nie ja, tylko że jak faceci się za coś zabiorą (w moim przypadku) to potem jest większy bałagan i podwójna robota. Potem jeszcze pytania a gdzie to jest, jak sami pochowają i nie wiedzą... a tak to wiem co i gdzie w środku nocy obudzona mogę podać lokalizację :)

reklama
Wy wszystkie o tym zaciskaniu nóg, ale wiecie, że ja naprawdę jak stoje to instyktownie je zaciskam? :D
To nie jest metafora? Też tam macie?

Hehe nie zwróciłam uwagi [emoji23]ale całkiem możliwe [emoji106]

Dzisiaj jak wracałam z synkiem z zerowki, to młody tak mocno i wysoko mnie kopnął, ze aż stanęłam z wrażenia... Nawet poczułam jak ta stopka wystaje przez jakiś czas [emoji5] chyba był głodny.. bo ja tez. Teraz jesteśmy szczęśliwi po jedzeniu [emoji486] [emoji16]

dziś dziewczyny z kadr przesłały mi dokumenty odnośnie macierzyńskiego i rodzicielskiego.
Nawet nie wiedziałam, że idąc na macierzyński wystarczy pracodawcy akt urodzenia dziecka, tylko w celu wykorzystania rodzicielskiego wypisuję wniosek.
Ile teraz jest macierzyńskiego?ile rodzicielskiego? łącznie to około roku wychodzi. Później jeszcze zaległy urlop (mam nadzieję, że prawo pracy w tym przypadku się nie zmieni) i dalej wychowawczy (przynajmniej u mnie )

Hehe nie zwróciłam uwagi [emoji23]ale całkiem możliwe [emoji106]

Dzisiaj jak wracałam z synkiem z zerowki, to młody tak mocno i wysoko mnie kopnął, ze aż stanęłam z wrażenia... Nawet poczułam jak ta stopka wystaje przez jakiś czas [emoji5] chyba był głodny.. bo ja tez. Teraz jesteśmy szczęśliwi po jedzeniu [emoji486] [emoji16]

To i tak jesteś dzielna, że tylko stanęłaś, ja dziś krzyknęłam ała wchodząc do papierniczego ze starszym synem, mina sprzedawczyni bezcenna, chyba pomyślała, że to może już.

[emoji21][emoji21][emoji21][emoji21] ratujcie. Caly dzien mnie dzisiaj boli glowa i kreci mi sie w niej od dwuch dni nie bralam asmagu dzisiaj wezme dopiero... to możliwe ze od tego ? Zastanawialam sie czy nie wziasc 2 tabletek bo fatalnie sie czuje nawet mi apap nie pomogl. [emoji21][emoji21][emoji21]

dziś dziewczyny z kadr przesłały mi dokumenty odnośnie macierzyńskiego i rodzicielskiego.
Nawet nie wiedziałam, że idąc na macierzyński wystarczy pracodawcy akt urodzenia dziecka, tylko w celu wykorzystania rodzicielskiego wypisuję wniosek.
Ile teraz jest macierzyńskiego?ile rodzicielskiego? łącznie to około roku wychodzi. Później jeszcze zaległy urlop (mam nadzieję, że prawo pracy w tym przypadku się nie zmieni) i dalej wychowawczy (przynajmniej u mnie )

Sama też jestem ciekawa jak to jest... przyjaciółka rodziła 14.08 i ma urlopy macierzyński i rodzicielski do 12.08 to w sumie rok wychodzi. Łącznie są 52 tygodnie.

Jak już czytam o tych Waszych dolegliwościach to mi się słabo robi [emoji15] dla mnie na szczęście jest dość łaskawa ta ciąża, prócz tej dziadowskiej cukrzycy ciążowej [emoji23] mały się wierci to fakt i czasem dość boleśnie, ale cieszę się każdą chwilą we dwoje [emoji4][emoji4][emoji4]

@Mama Zuzi i Antosia może to już czop Tobie odchodzi??

@Kelyana fajnie, że dziewczynki równo ważą [emoji16] oby się ta tendencja utrzymała [emoji4]

reklama
Do góry