reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
@ONAONAONA ja się trochę przestraszyłam ostatnimi 2 dniami dziwnych akcji i bóli, dlatego zaczęłam z praniem.

A prasować to ja chce sama sama.
Ale tak jak mówisz na spokojnie bez spiny.
Ja jedynie skarpet nie prasuję.
Po porodzie wiem, że też da się poprasować, ale chcę na 56 i 62 poprasować przed porodem, bo i tak będę co dzień prała i prasowała tetrę.

A co do okien to mąż właśnie umył u nas w pokoju.
Jemu to całkiem fajnie wychodzi.

@Paulaaa25 nie szaleję, nie mam siły.
Napierniczają mnie pachwiny.
A córki słuchajcie hitu: " nie mają czasu" koniec cytatu [emoji12]
Kombinezonów nie prasuję ani koca, więc luzik.
Jutro jak wyschnie to będę miała 5 koszulek do wyprasowania.
no to dobrze :) a mąż się zreflektował i chwała mu za to:)

@Edytka bo to tak jest ... jedna wszystko ok i z dnia na dzień poród a druga długo na podtrzymaniu i na końcu w końcu urodzić nie może... mojej siostrze po zabiegach na szyjce przy drugim porodzie w ogóle nie chciała się rozwierać ..przeżyła koszmar z masowaniem itd a tak się bała że szyjka będzie niewydolna i rozwarcie się zrobi długo przed terminem LOL

trzeba być dobrej myśli...ja się też modlę by styknął mi pełny 37tydz. i będę spokojniejsza

Ja tez mam okna nie pomyte, a już bardzo tego wymagają... nie wiem kiedy uda się to zrobić. Mi nie prędko. Trudno, okna nie są najważniejsze :)

Tez mnie od kilku dni goni za dwójka, ciagle mam w głowie ze organizm przeczyszcza się przed porodem... ale mam tak już 3, czy 4 dzień wiec może to nie to ...

Trochę zmartwiłam się ta koleżanka co urodziła w 32 tc. U mnie tez ilość wód może spowodować pęknięcie pęcherza płodowego :( ech, sonda brzmi strasznie.
Marzę by wytrzymać do końca 34 tc!
W ogóle się tym nie stresuj, bo to była ciąża bliźniacza, koleżanka też nie była pierworódką, więc to inaczej się w organizmie zadziewa. Poza tym dzieci były nie dużo ponad 1 kg, a Twoje jest z pewnością już około 2kg :)
Będzie dobrze :)

@majacyr dobrze, że już pomalutku zaczęłaś. Nie znamy dnia ani godziny. A coś na początek dobrze mieć przygotowane. A małżon niech po torbę zasuwa do sklepu i nie marudzi.
Ja dziś mam dzień leżący. Mama gotuje, nawet po dzieci poszła na przystanek. Zaaplikowałam kolejną luteinkę i sobie odpoczywam. Będzie dobrze :)

Ja tez mam okna nie pomyte, a już bardzo tego wymagają... nie wiem kiedy uda się to zrobić. Mi nie prędko. Trudno, okna nie są najważniejsze :)

Tez mnie od kilku dni goni za dwójka, ciagle mam w głowie ze organizm przeczyszcza się przed porodem... ale mam tak już 3, czy 4 dzień wiec może to nie to ...

Trochę zmartwiłam się ta koleżanka co urodziła w 32 tc. U mnie tez ilość wód może spowodować pęknięcie pęcherza płodowego :( ech, sonda brzmi strasznie.
Marzę by wytrzymać do końca 34 tc!

Ja ostatnio bardzo regularnie sie wypróżnian... po dwa razy nawet dziennie . Ale mam tak chyba od dwóch tygodni. Moze lepiej idzie nam trawienie, i tyle [emoji106] i nie porównuj sie do innych!! Niektóre chodzą z rozwarciem na 2cm np.przez 3 tygodnie [emoji33][emoji85]a niektóre rodzą z dnia na dzień, gdzie szyjka trzymała i była piękna - nie ma reguły i trzeba być dobrej myśli!!! Zaciskaj nogi i leż dużo! Aż ci sie znudzi to leżenie! Tyle ile trzeba [emoji5]

Ja już w domku. Patrzcie co się odwaliło :D
Równo 5 lat temu Wiktoria
Zobacz załącznik 902225
I dzisiaj Diana
Zobacz załącznik 902226

Dziewczyny będą jak dwie krople wody haha
Tak samo jak poprzednio lekarz powiedział że długa i szczupła ;)
Po za tym wszystko jest super
Super, że wszystko ok z córeczką [emoji5][emoji106] jednak młodsza wieksza, nie taka sama [emoji16]a ile miała pierwsza po urodzeniu? W którym tygodniu?

Mam Afi prawie 25... niepotrzebnie się teraz nakręcam, stres nie pomoże:/

wtedy było 25 a dziś może jest troszkę mniej albo tak samo. dzidziuś też to reguluje i ten poziom się zmienia . poxatym dzidzia jest duza to czyli jest ta proporcja między ilością wody a jego waga .
u mnie wyszło prawie 23 i lekarka powiedziała że ważne że nie było gwaltownego wzrostu i bardzo mnie uspokajala .zobacz jeszcze parę dni do skończonego 34tyg !!! to duzooo naprawde

co do wypróżniania...też zauważyłam że idzie mi to znacznie szybciej ale rozwolnienia nie mam .

reklama
Do góry