reklama
Mi dziś lekarz mówił, że ciąża donoszona to nie 37+1 a 38+0
W każdym artukule w necie, ze od 37+0, mój lekarz tak mówi i w książeczce młodego tez mam, że z ciazy donoszonej w 37+1.. Może jakiś lekarz starej daty...
Paulianna89
Fanka BB :)
Właśnie przeczytałam że meteorolodzy zapowiadają baaardzo mroźna zimę... Nie szczególnie mnie to nastraja. Jak ja będę starszą odbierac z przedszkola?
Mroźną zimę zapowiadają już od kilku lat [emoji16] wiec nie nastawiałam się [emoji16]
springflower
Wczoraj się położnej pytałam, ze donoszona to 38/0, w sensie 37 tydzień skończony.
Już sama nie wiem.
Już sama nie wiem.
Halo, melduję się![emoji6] nie miałam usg ale coś tam się dowiedziałam [emoji4] wyniki extra i cytuje lekarza co do szyjki "twarda i zamknie... hmm takie pół opuszka palca... No dobrze... zamknięta" [emoji848] i uwaga sprawdza macice i mówi że brzuszek duży i że 34 tc więc mówię że nie bo 32 a on tak tak że wie... I dopiero jak usiadłam po wszystkim to pytam o co z tym brzuchem chodzi czy że przytylam dużo czy co? A to chodzi o to że dno macicy jest wyżej niż na 32tc i że tak 2 tyg więcej. Wcale to nie oznacza że mała jest większa ale istnieje duże prawdopodobieństwo że tak jest. Za 2 tyg wizyta z ktg i usg więc się okaze[emoji4] no i tyle. A ja miałam przeczucie że mnie mocno naciska i że chyba sporo przybrała! Matka wie najlepiej [emoji6] oczywiście może teraz zwolnić Ale kto to wie.
Mroźną zimę zapowiadają już od kilku lat [emoji16] wiec nie nastawiałam się [emoji16]
A. u nas były mrozy w zeszłym roku... może nie cała zima, ale były dni takie i tygodnie, że hoho... lepiej z domu nosa nie było wystawiać [emoji33] nawet mam zamarzła rura [emoji28]zreszta już pisałam, że dzisiaj były przymrozki na szybach spore, jakbym jechała autem to musiałabym sie naskrobać[emoji33][emoji85]
Bo chyba tak jest [emoji106] chyba, że synek ma sfałszowaną książeczkę zdrowia [emoji23]Wczoraj się położnej pytałam, ze donoszona to 38/0, w sensie 37 tydzień skończony.
Już sama nie wiem.
Się przekonasz [emoji106] dla pocieszenia - mój w 33+5 mial brzuszek na 37+1...Halo, melduję się![emoji6] nie miałam usg ale coś tam się dowiedziałam [emoji4] wyniki extra i cytuje lekarza co do szyjki "twarda i zamknie... hmm takie pół opuszka palca... No dobrze... zamknięta" [emoji848] i uwaga sprawdza macice i mówi że brzuszek duży i że 34 tc więc mówię że nie bo 32 a on tak tak że wie... I dopiero jak usiadłam po wszystkim to pytam o co z tym brzuchem chodzi czy że przytylam dużo czy co? A to chodzi o to że dno macicy jest wyżej niż na 32tc i że tak 2 tyg więcej. Wcale to nie oznacza że mała jest większa ale istnieje duże prawdopodobieństwo że tak jest. Za 2 tyg wizyta z ktg i usg więc się okaze[emoji4] no i tyle. A ja miałam przeczucie że mnie mocno naciska i że chyba sporo przybrała! Matka wie najlepiej [emoji6] oczywiście może teraz zwolnić Ale kto to wie.
Ale to tylko sprzęt od usg, moze sie mylić [emoji16][emoji106]
Mama Zuzi i Antosia
Znalazłam opis z usg syna w 32 tc+3 i ważył około 800gr mniej niż nasz junior w 33tc+1 . To spora różnica. Chyba będzie u nas tendencja wzrostowa. 3200, 3500 i xxxx hehehe
reklama
Balonsbalons
Znalazłam opis z usg syna w 32 tc+3 i ważył około 800gr mniej niż nasz junior w 33tc+1 . To spora różnica. Chyba będzie u nas tendencja wzrostowa. 3200, 3500 i xxxx hehehe
Kurcze to mój całe kilo mniejszy
Zastanawiam sie czy nie za mały