reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Luteinę mi przepisała jak miałam częste twardnienia brzucha, matko nie straszcie mnie że za wcześnie mi każe odstawić... mam dalej brać jedynie magnez
Nie martw się, ja brałam duphaston z powodu twardnień i też mi kazał odstawić, nawet jeszcze szybciej, bo w 31tc. Nie jesteś sama ;) Teraz się zastanawiam kiedy mi każe odstawić zastrzyki przeciwzakrzepowe.

Uhuhu, całkiem już duża dzidzia, gratulacje ;)
mogę zapytać dlaczego brałaś luteinę? bo zastanawiam się, kiedy mi odstawi, ale chyba 33 tc to dosyć szybko?

ja się właśnie zastanawiałam jak to jest z tym progesteronem. łożysko przejmuje produkcję i może być jednak niewydolne co do tej produkcji??
ja pamiętam że lutke synem brałam ...krwawienia.. ostre bóle brzucha ..szpital w 4 miesiącu na tydzień no a potem to było lepiej i lepiej i wiem że lutki juz nie brałam hmmmm
pamiętam jedynie że dostałam zastrzyk w dupkę na woje wesele lol ..chyba kaprogest a to było w 5 miesiącu pod koniec jakos

Ja biorę luteinę ze wzgledu na krwawienia w 1trymestrze. Miałam zejść do jednej tabletki i potem odstawic, ale że twardnienia brzucha nie dawały odporu to lekarz każe brać dalej. Teraz jak wykupię do mam do 3listopada, więc chyba już wtedy mogę odstawić i czekać na rozwoj sytuacji :D

Oj rozumiem Cię w pełni, moje tez główkowo wiec nie dość ze zaczyna mnie ciągnąć na dole to kopia głównie tuż pod mostkiem w zebra i żołądek... czułam się jak wyrodna matka narzekając w szpitalu i płacząc po cichu w poduszkę, bo już nie dawałam rady. Odkąd nie leżę cały dzień to jest lepiej, ale te kopniaki są ciagle dosc nieprzyjemne.

Maja wasze maluszki czkawkę? moja Dori codziennie przynajmniej raz... kiedyś w nocy mi obie czkaly i to już był kosmos.
Moja też ma czkawkę kilka razy dziennie, którą dość mocno czuję, ale zawsze czuję dokładnie w tym samym miejscu - w dole brzucha po prawej stronie, a reszta brzucha stabilna i nawet jak się przyłoży rękę to nic nie czuć. Też tak macie?

Dla mnie ten komplet od mamyginekolog jest za pozno, już wszystko mam... a np kaftanik mnie nie interesuje.

@Weronikakrz, fajna sesja, będzie piękna pamiątka [emoji4] suknie pierwsza klasa.
Ja własnie specjalnie czekałam, nie kupowałam chociażby rożka, otulacza, pieluch tetrowych... Więc mi się to wszystko przyda [emoji6]

Ja też uważam, że trochę drogo, jak na taki komplecik od mamyginekolog, tym bardziej, że moją wyprawkę kompletowałam raczej niskobudżetowo, wszystko po siostrze, na promocjach, secondhand i kilka rzeczy, które mnie skusiły, bo były śliczne i warte swojej ceny [emoji6] Ubranka szpitalne upiorę w 90 stopniach nie patrząc na metkę, najwyżej jak nie będą się do niczego nadawały po upraniu, to je po prostu wyrzucę. Dlatego do szpitala nie zabieram żadnych cudowności, to nie rewia mody, a ładne zdjęcia w ładnych ubrankach porobię sobie już w domu ;)
Ja niestety nie dostałam żadnych ubranek w spadku, wszystko co mam jest nowe i wszystkiego by mi było szkoda, jakbym miała raz założyć i wyrzucić. [emoji4]

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry