reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Moja też ma czkawkę kilka razy dziennie, którą dość mocno czuję, ale zawsze czuję dokładnie w tym samym miejscu - w dole brzucha po prawej stronie, a reszta brzucha stabilna i nawet jak się przyłoży rękę to nic nie czuć. Też tak macie?

Ja własnie specjalnie czekałam, nie kupowałam chociażby rożka, otulacza, pieluch tetrowych... Więc mi się to wszystko przyda ;)

Ja niestety nie dostałam żadnych ubranek w spadku, wszystko co mam jest nowe i wszystkiego by mi było szkoda, jakbym miała raz wyrzucić i założyć. :)

moje ma taka czkawkę rytmiczna że zobaczysz przez skórę..poczujesz tym bardziej .to sprawa indywidualna:)

reklama
A ta waga to też mnie trochę niepokoi, martwię się żeby nie był za duży, bo napewno wtedy trudniej urodzić:(

Weź pod uwagę jeszcze błąd pomiaru usg[emoji5] i ze urodzisz np.wczesniej... to nie nabierze [emoji106]

Na pewno lekarz wie, co robi [emoji6] dlatego pytałam na co brałaś, bo pewnie na innym etapie odstawia się w zależności od przyczyny stosowania [emoji6] a na wagę nie zwracaj tak uwagi, bardziej na obwód główki, to jej będzie się najtrudniej przeciskać ;)
Właśnie, główka jest ważna, bo pomiary wagi bierze sie z główki, brzuszka, nóżek j czegoś tam jeszcze, a główka wcale nie musi być duża [emoji106]

mayfly - masz rację z tym obwodem główki, pocieszyłaś mnie.... tylko że nie wiem jaki ma ten obwód:):) może i dobrze, następna wizyta 9.10 to napewno o to zapytam:)

To zapytaj lekarza albo patrz na sprzęt usg,tam zawsze wyskakuje i ja sobie patrzę [emoji106]
Moja też ma czkawkę kilka razy dziennie, którą dość mocno czuję, ale zawsze czuję dokładnie w tym samym miejscu - w dole brzucha po prawej stronie, a reszta brzucha stabilna i nawet jak się przyłoży rękę to nic nie czuć. Też tak macie?

Ja własnie specjalnie czekałam, nie kupowałam chociażby rożka, otulacza, pieluch tetrowych... Więc mi się to wszystko przyda [emoji6]

Ja niestety nie dostałam żadnych ubranek w spadku, wszystko co mam jest nowe i wszystkiego by mi było szkoda, jakbym miała raz wyrzucić i założyć. :)
Ja mam po synku [emoji5]

Ostatnia edycja:

Ja własnie specjalnie czekałam, nie kupowałam chociażby rożka, otulacza, pieluch tetrowych... Więc mi się to wszystko przyda ;)

U mnie czkawka zawsze bardzo nisko, prawie w pachwinie, brzuch nie skacze ale czuć pod ręka bez problemu:)

My już po wizycie. Młody troszkę zwolnił i dziś (32+3) ma 1970g:) poza tym wszystko ok. Następna wizytę mam 12.10, a później 29.10.
Co do obrocenia główka w dół... Mój już od 2 tyg tak sobie siedzi, ale lekarz powiedział że jeszcze może się przekręcić, wiec dziewczyny chyba na spokojnie, bo widać jest jeszcze trochę czasu.

reklama
Do góry