reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Moja też ma czkawkę kilka razy dziennie, którą dość mocno czuję, ale zawsze czuję dokładnie w tym samym miejscu - w dole brzucha po prawej stronie, a reszta brzucha stabilna i nawet jak się przyłoży rękę to nic nie czuć. Też tak macie?

Ja własnie specjalnie czekałam, nie kupowałam chociażby rożka, otulacza, pieluch tetrowych... Więc mi się to wszystko przyda ;)

Ja niestety nie dostałam żadnych ubranek w spadku, wszystko co mam jest nowe i wszystkiego by mi było szkoda, jakbym miała raz wyrzucić i założyć. :)

moje ma taka czkawkę rytmiczna że zobaczysz przez skórę..poczujesz tym bardziej .to sprawa indywidualna:)

reklama
A ta waga to też mnie trochę niepokoi, martwię się żeby nie był za duży, bo napewno wtedy trudniej urodzić:(

Weź pod uwagę jeszcze błąd pomiaru usg[emoji5] i ze urodzisz np.wczesniej... to nie nabierze [emoji106]

Na pewno lekarz wie, co robi [emoji6] dlatego pytałam na co brałaś, bo pewnie na innym etapie odstawia się w zależności od przyczyny stosowania [emoji6] a na wagę nie zwracaj tak uwagi, bardziej na obwód główki, to jej będzie się najtrudniej przeciskać ;)
Właśnie, główka jest ważna, bo pomiary wagi bierze sie z główki, brzuszka, nóżek j czegoś tam jeszcze, a główka wcale nie musi być duża [emoji106]

mayfly - masz rację z tym obwodem główki, pocieszyłaś mnie.... tylko że nie wiem jaki ma ten obwód:):) może i dobrze, następna wizyta 9.10 to napewno o to zapytam:)

To zapytaj lekarza albo patrz na sprzęt usg,tam zawsze wyskakuje i ja sobie patrzę [emoji106]
Moja też ma czkawkę kilka razy dziennie, którą dość mocno czuję, ale zawsze czuję dokładnie w tym samym miejscu - w dole brzucha po prawej stronie, a reszta brzucha stabilna i nawet jak się przyłoży rękę to nic nie czuć. Też tak macie?

Ja własnie specjalnie czekałam, nie kupowałam chociażby rożka, otulacza, pieluch tetrowych... Więc mi się to wszystko przyda [emoji6]

Ja niestety nie dostałam żadnych ubranek w spadku, wszystko co mam jest nowe i wszystkiego by mi było szkoda, jakbym miała raz wyrzucić i założyć. :)
Ja mam po synku [emoji5]

Ostatnia edycja:

Ja własnie specjalnie czekałam, nie kupowałam chociażby rożka, otulacza, pieluch tetrowych... Więc mi się to wszystko przyda ;)

U mnie czkawka zawsze bardzo nisko, prawie w pachwinie, brzuch nie skacze ale czuć pod ręka bez problemu:)

My już po wizycie. Młody troszkę zwolnił i dziś (32+3) ma 1970g:) poza tym wszystko ok. Następna wizytę mam 12.10, a później 29.10.
Co do obrocenia główka w dół... Mój już od 2 tyg tak sobie siedzi, ale lekarz powiedział że jeszcze może się przekręcić, wiec dziewczyny chyba na spokojnie, bo widać jest jeszcze trochę czasu.

reklama
Do góry