reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Witam Dziewczyny !
U nas dzis pogoda barowa,wieje i pada. A wczoraj goraco bylo, taka zmiana. A mi sie nic nie chce . Tylko synka do przedszkola zaprowadzilam i niccccc nie robie. Leze sobie. Mam liste spraw do zalatwienia i nic mi sie nie chce ogarnac.....Moze od poniedzialku zaczne ;) Oby.
Od kilku dni juz bola mnie plecy w dole i biodra jakby. Jak siedze np.na krzesle w kuchni czy lawce w parku to tylko chwile bo mnie bola plecy... Uroki ciazy pewnie.
We wtorek mam wizyte w szpitalu, beda badac przeplyw krwi w pepowinie. Oby bylo ok wszystko. Ciekawe ile maly urosl? Jakies 4 tyg.temu mial 1360g.
Milego dnia Wam zycze, bez dolegliwosci! :) ;)

Tez mam we wtorek wizytę i usg [emoji5] i tez jestem ciekawa ile przybrał, ale podejrzewam, że w normie [emoji106] twój po 4 tygodniach to moze mieć w takim razie ponad 2kg już... tak licząc po 200 na tydzień. Ewentualnie 150gr[emoji5] także już duże bobasy sie robią [emoji16]
U nas ostatni dzień upału.. choć miało być jutro zimno i mokro, teraz jak patrzyłam na prognozę, to już tylko chłodniej, ale bez deszczu [emoji106]

Ja mam dzisiaj 30+3 :) Wagą się nie przejmuję, choć to juz 11kg. Lekarz mówi, że to nie jest za dużo :) Może mój większy przyrost teraz był skorelowany z przyrostem wagi Małej.
Właśnie też słyszałam, że ma się ochłodzić, a my jutro na wesele idziemy... Ciekawe jak tam wytrzymam. Ale mamy mieć pokój na nockę później, więc w razie czego się położę na chwilę :) dzisiaj wykorzystuję słońce i wyprałam 2 pralki ciuszków, suszą się na dworze.
A tej atropiny jak długo używaliście? Do obu oczu? Współczuję synkowi, bo to rozszerza źrenicę i źle się widzi, słońce razi. Ja zakrapiałam przez jakiś miesiąc po urazie oka i za każdym wyjściem okulary przeciwsłoneczne były potrzebne.

Nas ostatnio gościu wyprzedzał na przejeździe... Bo mój mąż przejeżdżał dość wolno, żeby mnie nie trzęsło. A nawet jak macie zielone albo szlaban w górze to się rozglądajcie, bo u nas był taki przypadek, że lokomotywa czy tam wagon "uciekł" kolejarzom. Był niezabezpieczony i zaczął się staczać z górki. Przejechał 15 km zanim udało się go zatrzymać za moją wsią. Prędkość już taka, że kilka razy zakładali takie klocki hamujące na tory, bo je wybijał. Zanim się ktoś zorientował, przez kilka przejazdów przejechał przy otwartych szlabanach, w tym przez drogę krajową. Dobrze, że nikomu nic się nie stało.

Ten Twój mąż to straszny nerwus :/ u mnie też to leżało dłuższy czas i teraz dalej będzie leżeć wyprane aż będę miała siłę prasować. mój się nie czepiał. Wczoraj pomógł mi obcinać metki i razem wkładaliśmy do pralki. Fajnie by było jakby Ci pomógł. Taką plamę też miałam w śpiworku, który mam po sobie, ale to jest od środka, więc tylko to wyprałam. Zbledło, ale nie zeszło. Jakby co to widziałam, że z loveli jest odplamiacz, ale nie sprawdzałam go.

Trzy dni kropilam, żeby mu to badanie zrobić. Dzielnie to znosił [emoji5] okularów nie chciał ☹️ w przedszkolu wychodzą na plac pod dębem to jest cień, a w domu wychodziłam z nim koło 17, ale tez raczej do cienia [emoji846]
A co do prognozy to jak pisałam wyżej- trochę u nas sie zmieniła na zwykle ochłodzenie, moze u was tez nie będzie padać [emoji106]

reklama
A co się stało ?? [emoji17]
Przy podcieraniu po toalecie mialam sporo zywej krwi na papierze. Ktg ok, usg ok, z badania lekarskiego wyszlo, że to krwawienie nie bylo z drog rodnych, bo zadnego sladu nie ma. Lekarz twierdzi, ze byc moze zylak pekl, no ale zobaczymy. Poki co zostaje na obserwacji no i krwawienia zywego nie mam, ale jakieś plamy rozowe na papierze mam.

Przy podcieraniu po toalecie mialam sporo zywej krwi na papierze. Ktg ok, usg ok, z badania lekarskiego wyszlo, że to krwawienie nie bylo z drog rodnych, bo zadnego sladu nie ma. Lekarz twierdzi, ze byc moze zylak pekl, no ale zobaczymy. Poki co zostaje na obserwacji no i krwawienia zywego nie mam, ale jakieś plamy rozowe na papierze mam.
Dobrze że z maluszkiem wszystko w porządku, no i że to krwawienie ustąpiło.. Lepiej zostać na obserwacji, mam nadzieję że jutro wypuszczą i że już taka sytuacja nie będzie miała miejsca, może jakąś ranę miałaś.. Nie wiem.. Ale trzymam kciuki no i odpoczywaj kochana

Dobrze że z maluszkiem wszystko w porządku, no i że to krwawienie ustąpiło.. Lepiej zostać na obserwacji, mam nadzieję że jutro wypuszczą i że już taka sytuacja nie będzie miała miejsca, może jakąś ranę miałaś.. Nie wiem.. Ale trzymam kciuki no i odpoczywaj kochana
U nas minimum 3 doby się leży. Dzięki, byc moze bylo tak jak lekarz mowil. Zobaczymy. Najwazniejsze ze z małym ok.

Dobrze, że z maluszkiem ok.
Współczuję stresu.
Faktycznie może to być żylak.
Lepiej zostań na obserwacji.
Jesteś w dobrych rękach.

reklama
@Koka27 lezy się min 3 dni bo wtedy NFZ zwraca kasę za pacjenta - tak słyszałam :) możesz się wypisać wcześniej na zadanie ale oczywiście w takiej sytuacji nie polecam. Trzymaj się ciepło.

@majacyr cieszę się ze się lepiej czujesz, omeczylas się z tym swędzeniem.

Musze wam powiedzieć, że mój mąż bardzo pozytywnie mnie zaskakuje ostatnio. Byliśmy na szkole rodzenia, było o laktacji. Na początku marudził, ze to przecież ja karmie a po zajęciach jak rozmawialiśmy o szpitalu to mówi „no to posiedzimy pare dni, rozkręcimy laktację i do domu”. Pokazaywali tez podstawowe wiązanie w chuście elastycznej i tak mu się spodobało, ze już jakiejś szuka i będzie nosił:) no słodziak. Widzę, że bardzo chce się angażować i ciagle gada, że już chc te dzieci. Powiem wam, że poczucie takiego wsparcia daje mi dużo spokoju, że nie zostanę sama.

Do góry