reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny a te majtki siatkowe rzeczywiście się tak przydają? trochę żałuję że nie zamówiłam i zastanawiam się czy nie dokupić

ja się obylam bez . normalnymi majtkami dysponowałam :ninja2:..to krawienie największe to przez pierwsze dni a potem to już mi podpaska wystarczała normalna .. ale miałam spojrzec ile te siatkowe w ogóle tu kosztują i może też kupię ... zobaczę

Moje wyniki... Dziś mężowi powiedziałam, że chyba mamy jakieś robaki w materacu i mnie one gryzą, to stwierdził, że mózg mi wygryzly :/Zobacz załącznik 899000

Haha wyniki masz dobre, wiec skoro nie cholestaza to może mąż cię podgryza w nocy [emoji85][emoji23]

Właśnie przyszła paczka z apteki i coś jeszcze.. To drugie to się chyba domyślacie skąd [emoji57][emoji44]Zobacz załącznik 899025Zobacz załącznik 899026
Kolejna paka zbliża nas do końca wyprawki [emoji5] super[emoji106]

Mi tez przyszla paka z gemini 400 zeta. Masakra. Ale uwaga kot gratis;P

Ja zapłaciłam 300zl ale prawie 100 to były witaminy, bo wzięłam już na zapas... czyli 200[emoji848] ale ja część w aptece kupowałam, a część z hubiworld- tam były tańsze podkłady i od razu pokupywalam pierdółki dla bobasa [emoji16]
A kot ekstra [emoji5][emoji106] chyba myśli, że to jego [emoji23]

Ostatnia edycja:
ha . ostatnio i tym pisałam ... że przy kolejnym dziecku przez to że macica już była rozciagana to czuć bardziej te twardnienia a jak przy 6 7 dziecku to nie wiem..znam jedną osobę z taką gromadka dzieci ale nie osobidcie[emoji4] wow

super że wydatek w aptece już za Wami dziewczyny :):):) przynajmniej to z głowy ale cena zwala z nóg wow
U mnie by pasowało... przy pierwszym w ogóle nie pamietam twardnien brzucha [emoji33] moze pod sam koniec. A nie tak szybko i tak dużo jak teraz... tym bardziej trzeciego bobasa nie będzie [emoji23]

Dziewczyny a te majtki siatkowe rzeczywiście się tak przydają? trochę żałuję że nie zamówiłam i zastanawiam się czy nie dokupić

Dużo nie kosztują to moze kup[emoji106] mi sie w ogole nie przydały po pierwszym porodzie, bo w szpitalu chodziłam z tą samą ligniną miedzy nogami [emoji23] a w domu od razu swoje bawełniane majtki i zwykle podpaski [emoji5] ja nie miałam dużego krwawienia, moze dlatego ze tez nic mi sie nie goilo, bo żadnej rany nie miałam [emoji848] [emoji5] trochę podpaski ponosilam, dłuższy niezbyt obfity okres i same wkładki ciagnelam do końca połogu pózniej [emoji106]u mnie łącznie 4tygodnie było.. ostatnie kilka dni dosłownie plamienia mikro...
Ale i tak kupiłam, bo nie wiem jak będzie teraz [emoji848]

@Mama Zuzi i Antosia rozumiem.
To zobaczysz jak się będziesz czuła i zdecydujesz.

@kasia98 to fajnie, że miałaś usg i że młody ma już 1300g :)
Co do sytuacji w domu ciężko mi radzić, wiesz jakie jest moje zdanie.

U mnie jak coś trzeba to gin pobiera i daje mi już pobrany materiał i z tym do diagnostyki jadę.
Jutro mam wizytę i pewnie mi gin pobierze.
No chyba, że mi wyznaczy wizytę w październiku i wtedy pobierze.

@azamazew współczuję choroby córce.
Czyli ten wyjazd do teściowej całkiem wyszedł jej bokiem.
Dużo zdrówka dla Was i uważaj na siebie.

@Dzidzibobo ja miałam ułożenie poprzeczne przy córce i nikt nic o cc nie mówił.
W 37tc się przekręciła. Okropnie mnie 2 dni brzuch bolał i nie mogłam chodzić. Ale o tym się dowiedziałam jak poszłam prywatnie w 38tc do innego gina.
Młody od 15tc ułożony poprzecznie, jutro kończę 32tc i zobaczymy u gina co mój maluch wymyślił bo teraz znów mam dziwny brzuch.
U góry twardy a u dołu mam dołek pod pępkiem no i pępek się nie wyciągnął.
Też jestem ostatnio słaba i zmęczona, choć Hemoglobina 13,3
Co dzień wrzucam drzemkę.

@Igorowelove masz dobre wyniki.

@Góraleczka89 będę jutro z ginem gadać, bo ja też sobie nie wyobrażam tyle czasu bez wizyt.

@Dzidzibobo ja rodziłam 1 dziecko 3 grudnia, tyle że wtedy była mega zima: zaspy i mróz i bez kombinezonu by się nie dało.
Ja mam cieplejszy pajac na wyjście ze szpitala i kombinezon, zobaczymy jaka będzie pogoda.

@Mama Zuzi i Antosia rozumiem.
To zobaczysz jak się będziesz czuła i zdecydujesz.

@kasia98 to fajnie, że miałaś usg i że młody ma już 1300g :)
Co do sytuacji w domu ciężko mi radzić, wiesz jakie jest moje zdanie.

U mnie jak coś trzeba to gin pobiera i daje mi już pobrany materiał i z tym do diagnostyki jadę.
Jutro mam wizytę i pewnie mi gin pobierze.
No chyba, że mi wyznaczy wizytę w październiku i wtedy pobierze.

@azamazew współczuję choroby córce.
Czyli ten wyjazd do teściowej całkiem wyszedł jej bokiem.
Dużo zdrówka dla Was i uważaj na siebie.

@Dzidzibobo ja miałam ułożenie poprzeczne przy córce i nikt nic o cc nie mówił.
W 37tc się przekręciła. Okropnie mnie 2 dni brzuch bolał i nie mogłam chodzić. Ale o tym się dowiedziałam jak poszłam prywatnie w 38tc do innego gina.
Młody od 15tc ułożony poprzecznie, jutro kończę 32tc i zobaczymy u gina co mój maluch wymyślił bo teraz znów mam dziwny brzuch.
U góry twardy a u dołu mam dołek pod pępkiem no i pępek się nie wyciągnął.
Też jestem ostatnio słaba i zmęczona, choć Hemoglobina 13,3
Co dzień wrzucam drzemkę.

@Igorowelove masz dobre wyniki.

@Góraleczka89 będę jutro z ginem gadać, bo ja też sobie nie wyobrażam tyle czasu bez wizyt.

@Dzidzibobo ja rodziłam 1 dziecko 3 grudnia, tyle że wtedy była mega zima: zaspy i mróz i bez kombinezonu by się nie dało.
Ja mam cieplejszy pajac na wyjście ze szpitala i kombinezon, zobaczymy jaka będzie pogoda.

Piękną masz hemoglobinę [emoji5][emoji106] ja mam cały czas na poziomie 12 od kilku badań, wahania co najwyżej w któraś stronę tylko.. i jestem ciekawa czy za tydzień mi żelazo przepisze, żeby do porodu mieć więcej... bo na pewno krwi ubędzie [emoji85]
Mój brzuch jest cały czas krzywy.. tam gdzie ma wieksza część ciała to brzuch jakby większy, a tam gdzie kończyny to jakby mniejszy. Czyli lewa jest wieksza od prawej [emoji16]

reklama
Do góry