reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Dziewczyny ja też dzisiaj przesadziłem z pracami w domu:(
Jak synek był w przedszkolu chciałam jak najwięcej zrobić i pojawiły się bóle miesiączkowe i oczywiście brzuch jak kamień.
A muszę jeszcze umyć podłogę w pokoju Małej, jutro montuja mebelki ;)
Odpuść sobie mycie tej podłogi dzisiaj i odpocznij. Sama napisałaś, że przesadziłaś już dzisiaj... Jutro też jestnie dzień.

reklama
Odpuść sobie mycie tej podłogi dzisiaj i odpocznij. Sama napisałaś, że przesadziłaś już dzisiaj... Jutro też jestnie dzień.
Chyba odpuszczę, ale będę musiała wcześniej wstać i to zrobić. Panowie przyjeżdżają przed 8.

Właśnie skończyłam prasowanie, dziś poszły na pierwszy ogień rzeczy do szpitala. Jak pakujecie ciuszki dziecka? Bo ja pomyślałam, że może spakuję sobie oddzielnie każdy komplet (body, pajac, skarpetki, czapeczka) w te kuchenne woreczki z ikei, a potem z powrotem też w nie włożę i w domku od razu do pralki ;) pakujecie oddzielnie torbę dla siebie i dziecka? Bo u nas położna mówiła, żeby brać jak najmniejsze torby, bo w szpitalu jest mało miejsca i chyba włożę do jednej torby rzeczy moje i dziecka na pierwszy dzień, a w drugą torbę na kolejne i mąż mi ją doniesie, sama nie wiem jak lepiej, w sumie malucha rzeczami całej torby nie zapakuję :p
Też sie nad tym zastanawiałam jak pakować. Chyba też rozloze na 2 torby i po porodzie mąż drugą doniesie.

Ja się chciałam przywitać :)
Obecnie u mnie leci 33tc. Niestety mam skróconą szyjkę macicy i zagrożenie porodem przedwczesnym.. :( Leżę i mam nadzieję, że uda mi się dotrwać do listopada, albo chociaż do połowy października.
Na dodatek córeczka wciąż jest w położeniu miednicowym. Czy którejś z was tez jeszcze dzieciątko się nie odwróciło?
I jakby tego było mało to przez całą ciążę bardzo słabo czuję ruchy córeczki... może poczuję delikatne przemieszczania maks 10razy dziennie... plus ewentualnie czkawka. Mam nadzieję, że po prostu to przez to, że mam łożysko umiejscowione na przedniej ścianie i że po prostu Malutka ma taki leniwy temperament... A może któraś z was też tak mało czuje ruchy dzieciątka?

Ja czuję bardzo słabo - w sumie takie mocniejsze to na palcach mogłabym policzyć. Łożysko też mam na przedniej ścianie... lekarz mówił, że mogę przez to słabiej czuć i tak chyba jest. Robiąc usg pytał mnie kilkukrotnie czy czułam, a ja nie czułam...

Właśnie skończyłam prasowanie, dziś poszły na pierwszy ogień rzeczy do szpitala. Jak pakujecie ciuszki dziecka? Bo ja pomyślałam, że może spakuję sobie oddzielnie każdy komplet (body, pajac, skarpetki, czapeczka) w te kuchenne woreczki z ikei, a potem z powrotem też w nie włożę i w domku od razu do pralki ;) pakujecie oddzielnie torbę dla siebie i dziecka? Bo u nas położna mówiła, żeby brać jak najmniejsze torby, bo w szpitalu jest mało miejsca i chyba włożę do jednej torby rzeczy moje i dziecka na pierwszy dzień, a w drugą torbę na kolejne i mąż mi ją doniesie, sama nie wiem jak lepiej, w sumie malucha rzeczami całej torby nie zapakuję :p

U mnie na szkole rodzenia mówili, aby mieć 2 torby - jedną mniejszą na porodówkę i drugą właśnie już na oddział po porodzie. Jak chcesz to mogę później napisać w którą torbę co zapakować ;)
A no i jeszcze w domu zostawić przygotowane rzeczy dla siebie i dzieciątka na wyjście, które mąż dowiezie w dniu wypisu :)

Ja czuję bardzo słabo - w sumie takie mocniejsze to na palcach mogłabym policzyć. Łożysko też mam na przedniej ścianie... lekarz mówił, że mogę przez to słabiej czuć i tak chyba jest. Robiąc usg pytał mnie kilkukrotnie czy czułam, a ja nie czułam...
Moja to nawet na usg zawsze grzecznie leży i nie widzę żeby sie jakos dużo ruszała.. Chyba po prostu jest leniwa :)

U mnie na szkole rodzenia mówili, aby mieć 2 torby - jedną mniejszą na porodówkę i drugą właśnie już na oddział po porodzie. Jak chcesz to mogę później napisać w którą torbę co zapakować ;)
A no i jeszcze w domu zostawić przygotowane rzeczy dla siebie i dzieciątka na wyjście, które mąż dowiezie w dniu wypisu :)

Haha fajnie jest mieć męża :)

Moja to nawet na usg zawsze grzecznie leży i nie widzę żeby sie jakos dużo ruszała.. Chyba po prostu jest leniwa :)

Sezon na "mamo mam katar" uwazam za otwarty :/ nie pobila zeszlorocznego rekordu, wtedt tez ją rozłożyło po dwoch tyg. Od razu w ruch poszly inhalacje, herbatka z cytryna i sokiem z malin i oby na katarze się skończyło w co niestety watpie, bo u nas od kataru do zapalenia oskrzeli jeden krok. Eh naiwnie myslalam, że wychorowala się w tamtym roku to teraz bedzie lepiej. Nie ma taj latwo.
No ponarzekalam sobie jeszcze na koniec dnia :D

reklama
Tak, pomogło, problem znikl. Nie wiem dlaczego mowi się że ziół nie wolno, przeciez tabletki to większe zło z mnóstwem dodatków, a to przecież sama natura. Lekarz tylko przyklepal i stwierdził że ludzie mysla ze tableteczka załatwi wszystko a często ona nie działa albo ma ogrom skutków ubocznych z czego malo kto zdaje sobie sprawę. Tabletki na watrobe maja te sama substancje czynna ktora jest w ostropescie. Ostropest w nią jest najbogatszy.

Żelazo/hemoglobine też poprawiam sokiem z pokrzyw ;)
Wiem ,że w ciąży nie można niektórych ziół bo mają działanie poronne. W Internecie kiedyś coś sprawdzałam i trafiłam na spis tak ,że łatwo można sprawdzić[emoji6]

Do góry