reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

A co swędzi przy cholestazie? Mnie ostatnio tak swędzi, że najchętniej chodziłabym goła wysmarowana oliwką. Tyle, że głównie brzuch i piersi, więc raczej od rozciągniętej skóry. Wcześniej też swędziało, ale dużo łagodniej. Smaruję się kilka razy dziennie, ale ulga jest na chwilę. Denerwuje mnie to. Obyś miała dobre wyniki :)

Jak byłam w szpitalu to ordynator powiedział mi na wyjściu coś takiego "pani jest szczupła, więc u pani może się macica bardziej napinać". Może więc budowa ciała ma z tym coś wspólnego...
@Tyna_88 no ja właśnie bardziej z tych szczupłych.

reklama
Myślę, że to błąd pomiaru.. i cały czas miałaś taką.. Będzie dobrze i musisz w to wierzyć! [emoji5] naprawdę jest sporo historii kobiet, co miały skrócone szyjki, oszczędzały sie, miały założone ten pessar, a jak go w końcu ściągały to były pewne, że zaraz zaczną rodzic... i nic [emoji28] chodziły tak do terminu albo i pare dni po[emoji106] także trzymam kciuki xs twoja szyjkę!!!

Hmm... szczupła to już nie jestem [emoji23] ale przed ciążą byłam... i fakt faktem te napinanie mam często i od dawna. Tylko u mnie niby nic sie nie dzieje z szyjką, a skurcze mam już dłuższe i czasami bolesne trochę... To moja druga ciąża i szczerze w pierwszej nie kojarzę tych twardnien, to znaczy pewnie miałam, ale dużo mniej i nawet nie zawracałam sobie nimi głowy, teraz są bardziej odczuwalne i jest ich więcej, a niby druga ciąża, wiec macica już była rozciągnięta [emoji58] normalnie zagadki panny Fisher[emoji23][emoji85]

Ja tez znam taką historie, ale tylko jedna. I byłam zdziwiona, bo właśnie ją w ogóle stopy i dłonie nie swędziały, ale niestety...[emoji853] ale nie pocieszylam cię co??[emoji85] jednak uważam, że u ciebie to nie to[emoji106][emoji16] jednak lepiej sprawdzić. Kiedy wyniki?

U nas tez dzisiaj pada od rana, czy raczej nocy. Ale to dobrze, bo taki suchy był wrzesień, że szok. Babie lato [emoji5]fajnie, ale susze są niedobre i niebezpieczne. Także niech pada nawet cały dzień i noc![emoji28]
Ja dzisiaj w planach odkurzanie w ślimaczym tempie Haha, podłogi i kurze. No i wejście do jaskini lwa, czyli syna- przejrzenie zabawek i oporządzenie póki go nie ma[emoji85]czego oczy nie widzą...[emoji51][emoji23]

A tak poza tym to nie tęsknie za pracą. I jestem w szoku. Ale może dlatego, że jeszcze nie zdążyłam się znudzić, bo jeszcze nie skończyłam przeorganizować domu Hahaha [emoji23] powoli, nikt mnie nie goni- to jest fajne [emoji106] No i czekam na te łóżeczko... tam mam mieć pod spodem organizery i tez różne rzeczy, których nie mogę rozplanować, bo go nie ma!!!!![emoji33] niby w tym tygodniu mieli już wysłać, moze przyjdzie dzisiaj [emoji16]

czemu Masz tesnknic jak dopiero co zaczelas zwolnienie :-D:-D:-D

co do macicy ..słyszalam tez taka teorie ze im czesciej rozciagana tym predzej bedzie sie mialo te napinania twardniebia i moze byc ich wiecej ze wzgledu na to ze ciezej jej jest podjac swoja prace:ohahaha :rofl2:

ja wstalam dzis z dobrym samopoczuciem...jakbym brzuszka nie miala...ale juz mlody bombarduje .przeciaga sie dobre Pol h i juz czuje napiecie lekkie:sorry2: zwazylam sie i wyciaz to samo choc cm wskazuje 105cm :huh:

AAA I jak jak oddaje mocz rano to w nocy normalnie czesto siusiam... nie dalabym rady wstrzymywać !! nie ma sie to gdzie pomiescic

i decyzja padla u Nas na Orb z mathercare ..gondola plus siedzisko (ma fajny duzY spiwor cieplusi i nie yrzeba wyjmowac siedziska by zmuenic kierunek jazdy dziecka..robi sie to raczka)) a fotelik z maxi cosi i bazie musze dokupic...
...fotelik mi pozmienial plany ale w gruncie ten Wózek tez mi sie podoba...mozE 1.5 roku i wymianka na mniejsza bryke aby cos Miec bo i tak jestem zmotoryzowana

Załączniki

• orb_review_in_text-294x399.jpg
    orb_review_in_text-294x399.jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 131
czemu Masz tesnknic jak dopiero co zaczelas zwolnienie :-D:-D:-D

co do macicy ..słyszalam tez taka teorie ze im czesciej rozciagana tym predzej bedzie sie mialo te napinania twardniebia i moze byc ich wiecej ze wzgledu na to ze ciezej jej jest podjac swoja prace:ohahaha :rofl2:

ja wstalam dzis z dobrym samopoczuciem...jakbym brzuszka nie miala...ale juz mlody bombarduje .przeciaga sie dobre Pol h i juz czuje napiecie lekkie:sorry2: zwazylam sie i wyciaz to samo choc cm wskazuje 105cm :huh:

AAA I jak jak oddaje mocz rano to w nocy normalnie czesto siusiam... nie dalabym rady wstrzymywać !! nie ma sie to gdzie pomiescic

i decyzja padla u Nas na Orb z mathercare ..gondola plus siedzisko (ma fajny duzY spiwor cieplusi i nie yrzeba wyjmowac siedziska by zmuenic kierunek jazdy dziecka..robi sie to raczka)) a fotelik z maxi cosi i bazie musze dokupic...
...fotelik mi pozmienial plany ale w gruncie ten Wózek tez mi sie podoba...mozE 1.5 roku i wymianka na mniejsza bryke aby cos Miec bo i tak jestem zmotoryzowana

Ale ładny wózek też bym chciala takie nowe cacko ale niestety finansowo bym tego nie ogarnęła

@Kacprysiowo leżę ze względu na skracającą się szyjkę od 25 tc, luteina i te sprawy ;)

@Naan34 właśnie mam wrażenie, że na wszystko już się rzuciłam w sierpniu i przeczytałam wszystko, co mogłam, zdjęcia posegregowane, kołysanki też ogarnięte ;) chciałam namalować Zosi jakieś obrazki do pokoiku, ale jak już usiądę do malowania to mnie nie ma 3 h a na leżąco wygodnie się tego nie robi. Zaczęłam jeden ale nie mogłam wysiedzieć i czeka na dokończenie, wrzucę jak się uda ;)

@Dita_333, @majacyr myślę, że to hormony, dziś jest już lepiej ;) wreszcie mam wenę na spakowanie torby do szpitala na tip top. No i chyba naprawdę nie mam w tej ciąży na co narzekać, że mi się takie bzdury lęgną co jakiś czas ;P
A Ciebie Maja podziwiam, że leżysz od początku prawie ;) i też mi brakuje tego aptecznego sajgonu, kto by pomyślał :szok:

@pollyyoanna mi dziś leciała krew w nocy i nad ranem, mało, kilka kropel, ale często mi się to zdarza, przynajmniej raz na tydzień

@Mama Zuzi i Antosia u nas też spadł deszcz. Tak fajnie szumiało, że spałam do 10ej.
O 7ej mnie córcia obudziła bo czy pranie z balkonu trzeba zdjąć.
Zdjęła, młody trochę pokopał a ja zasnełam o 8ej jeszcze.

@Igorowelove tak jak pisałam mocz wystarczy do badania sprzed 2 godzin a kilku ginekologów mówiło, że do większości badań w labo nie trzeba być na czczo.
Ale tak jak piszesz nic się nie stało. Jutro pójdziesz.

Ja choć się położyłam jak na mnie wcześnie 23cia to do 1ej w nocy nie mogłam zasnąć.
Już miałam ochotę komuś przypie...ć
No tak mnie swedziała skóra, że myślałam że oszaleje.
Położyłam się na plecy to plecy swędzą, na bok to boki i ręka i drapie i guzik z tego.
Coraz gorzej swędzi.
W końcu brzuch mnie zaczął swędzieć jak zaczęłam drapać to młodego obudziłam i mi się wypinał wkurzony chyba.
Już mi się płakać chciało.
Idę zaraz się wykąpać bo znów mnie zaczyna swędzieć.
Jejku niech już będzie wtorek i ta wizyta u dermatologa, bo ani puder w płynie nie daje rady, ani natłuszczanie lipikarem.
Może się wykapię w emolium?
Laski ile trzeba na wannę tej mąki ziemniaczanej? Może w tym bym poleżała.
Już sama nie wiem

@Mama Zuzi i Antosia u nas też spadł deszcz. Tak fajnie szumiało, że spałam do 10ej.

@Igorowelove tak jak pisałam mocz wystarczy do badania sprzed 2 godzin a kilku ginekologów mówiło, że do większości badań w labo nie trzeba być na czczo.

Ja choć się położyłam jak na mnie wcześnie 23cia to do 1ej w nocy nie mogłam zasnąć.
Położyłam się na plecy to plecy swędzą, na bok to boki i ręka i drapie i guzik z tego.
Coraz gorzej swędzi.
W końcu brzuch mnie zaczął swędzieć jak zaczęłam drapać to młodego obudziłam i mi się wypinał wkurzony chyba.
Jejku niech już będzie wtorek i ta wizyta u dermatologa, bo ani puder w płynie nie daje rady, ani natłuszczanie lipikarem.
Już sama nie wiem
A próbowałaś może się wysmarować bepanthenem? Ostatnio też mnie swedzialo wszystko i nie wiem ale posmarowałam bepanthenem, przemeczylam się i nie drapalam i jak rano wstałam to jak ręką odjął.. [emoji4] Może spróbuj, nie mówię że pomoże na 100% bo nie wiem czy to to samo u Ciebie ale spróbuj [emoji4]

reklama

Coraz gorzej swędzi.
Już sama nie wiem
a te tabletki na alergię nic a nic nie pomagają? brałaś w końcu hydroksyzynę? Kąpiel w mące na pewno nie zaszkodzi a może pomóc ;) może masz jakiś mocny środek do mycia ciała i jak się często kąpiesz to jest gorzej?

Do góry