Ja mam 30+5 i do tej pory co 3tygodnie wizyta, chyba ze jak ostatnio miałam przed wyjazdem nad morzem, to teraz odstęp będzie większy.. Zobaczę kiedy dzisiaj mnie umówi na następna wizytę, ale wydaje mi sie, ze w 1.jak nic sie nie działo złego to do końca miałam co 3tygodnie... ostatnia wizyta dzień przed porodem, w 37tygodniu, kiedy już nie chciał mnie umówić na następna... bo chyba widział , ze akcja się zaczęła..[emoji23]
Gratuluje zdrowego bobasa! [emoji173]️[emoji5] mój nie określa nowego terminu porodu wg wagi dziecka, bo wychodzi z założenia, że dzieci są większe i mniejsze, a termin już mam ustalony... dziecko wyjdzie kiedy będzie gotowe, a nie wg wagi [emoji106][emoji5]
Hehe, przyjaciółka wie.. i wczoraj tej co mnie zastępuje tez powiedziałam. Głupio mi szefowej tylko było napomknąć... to znaczy moje koleżanki zawsze mówiły, że mam iść we wrześniu , po urlopach (miałam dwa zastępstwa na wakacje), ale nie wiem czy brała to na poważnie. Ona super babka, ale pracoholiczka[emoji53] ostatnia wychodzi i nie wiem kiedy czas z dziećmi spędza, jej mama jest cały czas z nimi... No i w sumie.. zastępstwo mam, ale wg mnie jest problem kto będzie dokumenty podpisywał.. bo ta babka robiła, a ja podpisywałam, ona na stażu to nie moze. Sprowadzania tez na moim loginie, bo sprawdzałam i podpisywałam, a teraz? Jakby trochę olała temat, wg mnie... że ma jeszcze czas.. ale przecież ja nie musiał zamiaru pracować do porodu jak w 1.ciązy!!![emoji85] dlatego jestem ciekawa co to będzie...[emoji58][emoji53]
Rośnie bobas [emoji106][emoji123]
Tyłem
Najlepiej jak dziecko jak najdłużej jeździ, tak mówił nam pan co sprzedaje foteliki w specjalnym sklepie z atestowanymi fotelikami. Zamierzam wiec ile sie da wozić młodszego tyłem [emoji106] nawet go 3 lat, dwa to minimum [emoji846]
Witaj [emoji106] napisz coś o sobie? Imię, wiek, które dziecko i na kiedy dokładnie termin? [emoji5]
Ja tez będę miała bazę, maz wybierał to nie pytałam. Ale nie piszcie, że jest bezpieczniej, jest równie bezpiecznie co na pasach.. na pewno wygodniej, zgadzam się [emoji106]
Właśnie... czasami fotelik lepiej siedzi na pasach niż na bazie, są różne testy i gwiazdki. Jak sie człowiek rozczyta to wychodzi często, że na bazie i w pasach jest tyle samo gwiazdek, wiec nie prawda, że bezpieczniej. To wprowadza w błąd dziewczyny, które nie mają bazy i mogą poczuć, że nie zadbały w pełni o bezpieczeństwo bobasa [emoji53] niektóre foteliki mają tyle samo gwiazdek za bezpieczeństwo w pasach co ma bazie, niektóre zaś w bazie mają więcej, to prawda... ale też niektóre foteliki bez bazy są bezpieczniejsze... Wystarczy dobrać fotelik.
Ja miałam z pierworodnym fotelik na pasach.. i nie pamietam żebym jakoś strasznie sie męczyła [emoji5] nie jeździłam za dużo z takim maluszkiem, tylko na szczepienia, a ponieważ strasznie szybko rósł, z lupiny szybko zrezygnowaliśmy i kupiliśmy besafe iZi go na pasy.. i ja w ogole nie wypinałam tego fotelika, był praktycznie na stałe, bo do jazdy tzw.rodzinnej jeździliśmy jednym autem, a do auta męża w ogole nie przekładaliśmy fotelika... tym bardziej, że był dobierany specjalnie go naszego auta volvo... A miłego wyciągałam normalnie, na raczki, bo przecież ten drugi fotelik jest już ciężki,a synka spokojnie na raczki brałam, kawał chłopa był [emoji23] teraz będzie baza, bo maz sie uparł... niech mu będzie. Dla mnie to bez różnicy [emoji106]