reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Ja zauważyłam że zaczynam już mieć kłopot z depilacja [emoji85]
Ja mam klopot juz od dawna [emoji23] ostatnio malzonek mi pokazywal gdzie poprawki strzelac, bo na czuja sie golilam [emoji23]
Dziewczyny mam wstydliwy problem :( chyba infekcja pochwy znów wróciła i swędzenie jest niemiłosierne. Mam w domu Clotrimazolum krem i smaruje, ale swędzi. Znacie jakiś domowy sposób by zniwelować te swędzenie przez weekend?
Moze tantum rosa albo jakis probiotyk? Np abiofem. Zero cukru i cos kwasnego do picia/jedzenia. Ja pije teraz tylko wode z cytryna i odpukac infekcji brak :)
Tantum rosa i tym przemywaj, podmywaj.
Probiotyk też sobie włącz.
Możesz sobie naparzyć słabej kory dębu(do kupienia w aptece) i polewać.
Wiem, że tam napisane będzie że nasiadówki robić, ale ja bym nie robiła teraz nasiadówek.
A czemu nie nasiadowki? Kupilam kore i myslalam wlasnie walczyc nasiadowkami z hemoroidami [emoji85]

Ja mam klopot juz od dawna [emoji23] ostatnio malzonek mi pokazywal gdzie poprawki strzelac, bo na czuja sie golilam [emoji23]Moze tantum rosa albo jakis probiotyk? Np abiofem. Zero cukru i cos kwasnego do picia/jedzenia. Ja pije teraz tylko wode z cytryna i odpukac infekcji brak :)A czemu nie nasiadowki? Kupilam kore i myslalam wlasnie walczyc nasiadowkami z hemoroidami [emoji85]
Mi chodzi o to, czy później się podniesiesz [emoji12]
Bo teraz coraz bardziej np ja mam problem żeby z kucania wstać.
Chyba, że ktoś Ci pomoże

Hej
Powiedzcie mi kochane czy to normalne ze mam 23tc a nadal czuje kopniaki i wiercenie sie dzidzi w dole brzucha ? Nie powinien on juz wyzej sie rozpychac ?

Mój czasami kopie na górze (powyżej pępka), ale częsciej na dole i z boków. Maluch ma jeszcze sporo miejsca więc może się przemieszczać.

Witajcie w sobotę, u nas też duszno, u słońca nie ma, ale powietrze jest takie upalne, odbierającw energię. Jeszcze chyba 2 tygodnie takiej pogody, a potem ma być chłodniej.
Ja mam 1 po 1 porodzie, ale go nie czuje i nie daje objawów. Z domowych sposobów czytałam też kiedyś o ciepłej torebce herbaty, żeby przykładać. Nie próbowałam, ale podobno przynosi ulgę.

Mi chodzi o to, czy później się podniesiesz [emoji12]
Bo teraz coraz bardziej np ja mam problem żeby z kucania wstać.
Chyba, że ktoś Ci pomoże
Myslalam siedziec w wannie [emoji14] a jak nie to maz mnie chyba podniesie o ile dupa mi wejdzie do jakiejs miski [emoji23][emoji23]

Hej Dziewczyny.
Wiem, że dla większości z Was które pracują, normalnie funkcjonują itd.to nic takiego.
Ale pochwalę się Wam, że po raz pierwszy od połowy marca byłam na Mszy w niedzielę.
Co prawda jak stałam to mi okropnie duszno było, bo nie przyzwyczajony organizm. Ale miałam miejsce siedzące, więc kiedy mogłam to siadałam.
Ludzie mnie przypuszczali jak szłam do Komunii :)
Mała rzecz, a cieszy :)
Po powrocie zawziełam się i w końcu wypełniłam wniosek na 300zł na rok szkolny on line.
Nawet dla takiej starej baby jak ja to nie takie trudne.
No i nie musiałam się turlać do urzędu i stać w kolejce :)
Witam nowe dziewczyny i miłej niedzieli wszystkim życzę.
Nie wstawaj po prostu :) Ja już nie wstaję kiedy mi ciężej. Znalazłam ostatnio Mszę na dworze w sąsiedniej wsi. Jest o 9.00, więc jest jeszcze czym oddychać, ale za to ciężko dźwignąć tyłek ze składanego krzesełka ;)

Dziewczyny poplakalam się. Lekarka powiedziała że mam bardzo krótka szyjkę i grozi mi przedwczesny poród. Zapisała mi luteine 3 razy dziennie 2 tabletki dopochwowo i kazała leżeć. Zleciła mi jakieś badanie z krwi i kazała przyjść za tydzień. Brzuch mnie już cały boli chociaż już się nie napina. Jak chodzę to każdy krok mnie boli. Jak będzie się dalej napinał tak mocno i czesto jak w nocy to nam jechać na IP.
I teraz najlepsze. Szyjka ma 3,5 cm i tak mam od początku. Więc ona mi się nie skróciła. Ta dzisiejsza doktora pytała mnie czy mój zmarły lekarz mówił że się skraca. Tak samo jak badała mnie tydzień temu lekarka która przejęła pacjentów mojego prowadzącego też mnie o to zapytała.
Nie wiem co mam myśleć i co dalej robić. Nie wiem komu ufać i do kogo teraz chodzić. Strasznie się boję.
Też miałam ciężki tydzień pod tym względem. Mój lekarz miał urlop, więc w poniedziałek poszłam na kontrolę po szpitalu do przychodni w swojej wsi. Ginekolog zbadał mnie na fotelu i stwierdził, że moja szyjka ma 8mm i że muszę leżeć i za tydzień przyjść po skierowanie na założenie szwu. Tak się strachu nażarłam... Bałam się ruszyć, żeby nie zacząć rodzić. Miałam przeczucie, że to pomyłka, ale bałam się w to za bardzo wierzyć. Przyspieszyłam wizytę u swojego lekarza. Wczoraj u niego byłam i taka ulga... Szyjka zamknięta, 33mm. Więc podobnie do Twojej. Ale ja się nie przejmuję, bo to powyżej minimum, do tego 3 tyg temu było 35mm, więc podobnie. U mamyginekolog są dane, że jak szyjka w połowie ciąży ma powyżej 25mm to ryzyko porodu przedwczesnego jest mniej niż 1%. Tak się napłakałam w tym tygodniu ze zmartwienia, że wczoraj z tej ulgi też płakałam.
Przez to leżenie straciłam nerwy i termin u ortopedy.

Myslalam siedziec w wannie [emoji14] a jak nie to maz mnie chyba podniesie o ile dupa mi wejdzie do jakiejs miski [emoji23][emoji23]
To trzeba moczyć w tym tyłek? Ja myślałam, ze to jest jak parówka, że trzyma się tyłek ponad poziomem tej wody i to para działa?

Pisałyście w tym tygodniu o wadze. Ja mam +5kg i mój lekarz mówi, że to niedużo. Ale ja się nie mieszczę w ubrania :D Koszulki za krótkie albo za ciasne w brzuchu, sukienki za małe na cyckach. Muszę znowu coś kupić. Stanik kupiłam 70D to mi się wydaje strasznym namiotem (jak na mnie, bo wiem, że dla kogoś innego to byłoby małe) bo zawsze byłam dość płaska - 65C :D Może sobie kupię coś z dekoltem teraz, raz w życiu będę miała co pokazać ;)

reklama
Moj syn tez 4 dniach już narzekał że tak gorąco hehe
U nas plany były też duże ale się zweryfikowało przez pogodę i ciążę.. z rana wstawaliśmy i się szło coś zobaczyć ..potem byl basen choć z przerwami i znów potrafiliśmy po 17 wybyc kiedy już to słońce tak nie prażyło.. tyle że ja czułam się w miarę dobrze bo mimo tego chodzenia i tak miałam dużo wypoczynku na lezaku .
Mam nadzieję że masz wielki szeroki kapelusz??.. ja miałam i był jak parasol hehehe pomocne

To puchnięcie zapewne męczy i mam nadzieję że ci się polepszy i jakoś uda wam się wykorzystać ten czas z dziecmi

Ja dZis w pracy po 2 h cxulam się źle..a mianowicie mialam trudności z chodzeniem:( ciągnie mnie..kości bola na dole.. jakieś prady na dole brzucha przy każdym kroku i najlepiej się czułam siedząc... Bez tych dolegliwości...oh nie wiem co to będzie :( pójdę na sicka w PN. Coś czuję bo nie da się pracowac..właśnie leżę i czuję sie dobrze ooo ehhhh

Współczuje bardzo [emoji853] najgorzej, że wy tam nie macie takiego L4 jak w Polsce... czy macie ale za małą kasę? To trochę niesprawiedliwe, bo przecież nie wszystkie kobiety super się czują do porodu... a co jak mają bole kręgosłupa i ogólnie nie są w stanie pracować do końca? [emoji20]
Ja na razie pracuję, ale mam z tylu głowy, że jakby co, w każdej chwili mogę isc na L4. 100% płatne.. właściwie to nawet teraz mi sie nie opłaca pracować [emoji23][emoji23] bo kasy dostałabym więcej na l4[emoji23][emoji16]

Do góry