reklama
Hej mnie syn z pozniejszego USG był większy a data porodu była brana z om 18listopad..Urodzil się 4 listopada
Córa też z połówkowego była większa gdzie widziałam że termin z USG się przyspiesza . Z om termin na 10 marca..urodziła się 19 lutego
Moja znajoma też rodziła troje przed terminem a czwarte 7 dni po o wadze 4kilo coś ...sama wzrostu ma z 1.60 także śmiała się ze nie musi być tym trzecim razem u mnie tak samo jak z ostatnią dwójka . Też była pewna że urodzi to czwarte wcześniej
Z ostatniego USG malec z parametrów był większy 2,3dni ale co to są 2,3dni..
No nic zobaczymy choć mimo wszystko takie 2 tyg wcześniej byłoby mi na rękę bo końcówki trochę ciężkie dla mnie były a być w ciąży do 41 tyg to bym chyba pękła hehe
Czyli dwa tygodnie wcześniej i niespełna 3tygodnie wcześniej... Eeee, ta koleżanka dopiero 4 urodziła po terminie pewnie taki wyjątek od reguły haha To twoje trzecie, to myślę, że załapiesz się na dwa tygodnie przed
Ja dziewczyny czekam u swojego gina w Panstwowej przychodni po skierowanie na echo, a potem ruszamy na kilka dni do tesciowej, poodycham swiezym powietrzem
Tylko żeby teściowa nie zatruła niechcąco powietrza Taki żarcik na pewno masz fajną teściową
Hej też byłam w końcu na glukozie, dostałam nawet wiaderko w razie W, ale na szczęście się nie przydało xD Nie było źle
Ja jadę w sobotę na echo i od razu odbieram moją mamę, bo przyjeżdża a wizyta w poniedziałek. Trochę się chyba juz stresuję, może dlatego nie śpię.@Dita_333 , a wiesz czy będziesz drugi raz musiała robić toxo?
Wow, wiaderko dostałaś? To niezłe musieli mieć już doświadczenie w tym zakresie
Nie, nie zlecił mi powtórki toxo. Teraz w ogóle nic nie dostałam. Zaniosłam wyniki z glukozy, morfo i mocz i na razie spokój. Pewnie na następnej znowu mocz i morfo, i zobaczę co jeszcze...
A ty też już przechodziłaś toxo?
Juz wiem, czemu nie chodze do panstwowej poradni. Od godziny sie zapisac nie moge, bo sa Panie na Ktg i one maja pierwszenstwo. Ja wszystko rozumiem, ale mozna by te pacjentki jakos przeplatac, przyszlam wczesniej, a bede tu kwotnac nie wiadomo ile. Jakby karte wyjac trwalo wieki. I generalnie jestrm druga w kolejce, ale nie wejde, bo nie mam karty wyjetej :/
Ale kiszka Jeszcze czekasz? Ty tez przecież w ciąży jesteś
Mi się dzisiaj śniło że nie zdążyłam chyba do szpitala [emoji29] byłam przerażona bo wystawała ze mnie główka z włoskami [emoji50]
Mi się ostatnio śniło, że miałam przeźroczysty brzuch! I widziałam synka w środku!!! Masakra
Od dwóch dni próbuje doczytać weekend [emoji28] dzisiaj już mi się chyba uda nadrobić
U nas ok, bez zmian. Dziś wizyta
Kciuki za wizytę! o której masz???
Sasanka14
Fanka BB :)
Mi w ciąży z córka śniło się że główka wystawała z brzuszka tuż pod moim sercem. W tym śnie miała czarne włoski i kolczyki [emoji28] urodziła się łysaCzyli dwa tygodnie wcześniej i niespełna 3tygodnie wcześniej... Eeee, ta koleżanka dopiero 4 urodziła po terminie pewnie taki wyjątek od reguły haha To twoje trzecie, to myślę, że załapiesz się na dwa tygodnie przed
Tylko żeby teściowa nie zatruła niechcąco powietrza Taki żarcik na pewno masz fajną teściową
Nie, nie zlecił mi powtórki toxo. Teraz w ogóle nic nie dostałam. Zaniosłam wyniki z glukozy, morfo i mocz i na razie spokój. Pewnie na następnej znowu mocz i morfo, i zobaczę co jeszcze...
Mi się ostatnio śniło, że miałam przeźroczysty brzuch! I widziałam synka w środku!!! Masakra
Wizyta dopiero 19:30, po pracy
Mama Zuzi i Antosia
witam
Dita moje dwa brzdące urodziłam około tydzień przed terminem i teraz też bym tak chciała heheheh ale nie wcześniej. No cóż zobaczymy, wszystko zależy od tego kiedy maleństwo będzie gotowe.
Nie ma co się nastawiać, bo plany planami a życie życiem. Wiadomo, że trzeba być gotowych odrobinę wcześniej, ale cierpliwie czekać i nic nie wymuszać, bo lepiej nie kusić losu.
Dita moje dwa brzdące urodziłam około tydzień przed terminem i teraz też bym tak chciała heheheh ale nie wcześniej. No cóż zobaczymy, wszystko zależy od tego kiedy maleństwo będzie gotowe.
Nie ma co się nastawiać, bo plany planami a życie życiem. Wiadomo, że trzeba być gotowych odrobinę wcześniej, ale cierpliwie czekać i nic nie wymuszać, bo lepiej nie kusić losu.
Ale te na KTG mialy pierwszenstwo. Kiedyś KTG robilo soe na izbie przyjec dla ciezarnych a teraz przsniesli to do poradni i połączyli z rejestracja. A jeszcze lekarz się spóźnił jakoes 35 minut. Na szczęście udalo mi sie zalatwic i od godziny jesteśmy w drodzeCzyli dwa tygodnie wcześniej i niespełna 3tygodnie wcześniej... Eeee, ta koleżanka dopiero 4 urodziła po terminie pewnie taki wyjątek od reguły haha To twoje trzecie, to myślę, że załapiesz się na dwa tygodnie przed
Teściową mam akurat spoko, choc czasem troszke nadopoekuncza, ale da sie przezyc. Nie obraża sie jak np zwroci sie jek uwage, ze my młodą wychowujemy inaczej czy cos jak ktos mi ma tam powietrze zatruć to najpredzej szwagier,bo zbytnio nke przepadamy za soba
Wiecie co, moj wybral jakas trase widokowa jak on to mowi, przez mniejsze miejscowosci itd i sa tu mega podjazdy, zakrety i w ogole i az normalnie wszystko mi pod gardlo podchodzi na tych gorkach spowrotem mu kaze wracac trasą.
Mi w ciąży z córka śniło się że główka wystawała z brzuszka tuż pod moim sercem. W tym śnie miała czarne włoski i kolczyki [emoji28] urodziła się łysa
Wizyta dopiero 19:30, po pracy
Ło Boże te sny!
To czekam cierpliwie na relację
witam
Ciążą donoszona jest od 37tygodnia skończonego Także wiadomo, przyjdą kiedy będą chciały przyjść na świat, ale oczywiście najlepiej, żeby wszystkie były donoszone Mi 37+ już wystarczy i mogę odliczać dni do porodu Akurat tak 3kg z małym haczkiem i łatwiej wypchać
Ale te na KTG mialy pierwszenstwo. Kiedyś KTG robilo soe na izbie przyjec dla ciezarnych a teraz przsniesli to do poradni i połączyli z rejestracja. A jeszcze lekarz się spóźnił jakoes 35 minut. Na szczęście udalo mi sie zalatwic i od godziny jesteśmy w drodze
Teściową mam akurat spoko, choc czasem troszke nadopoekuncza, ale da sie przezyc. Nie obraża sie jak np zwroci sie jek uwage, ze my młodą wychowujemy inaczej czy cos jak ktos mi ma tam powietrze zatruć to najpredzej szwagier,bo zbytnio nke przepadamy za soba
Wiecie co, moj wybral jakas trase widokowa jak on to mowi, przez mniejsze miejscowosci itd i sa tu mega podjazdy, zakrety i w ogole i az normalnie wszystko mi pod gardlo podchodzi na tych gorkach spowrotem mu kaze wracac trasą.
Haha, trasa widokowa To ci wymyślił A wie, że tymi trasami to oprócz ładnych widoczków czasami gratis są dziury na drodze?
Mirakulum
Ale te na KTG mialy pierwszenstwo. Kiedyś KTG robilo soe na izbie przyjec dla ciezarnych a teraz przsniesli to do poradni i połączyli z rejestracja. A jeszcze lekarz się spóźnił jakoes 35 minut. Na szczęście udalo mi sie zalatwic i od godziny jesteśmy w drodze
Haha ja bym jechała trasa i wiem co czujesz ..każdy najmniejszy dołek doprowadza mnie do szału!! Normalnie nie wychwytny a teraz koszmar he
A te pachołki na osiedlach to już kompletnie ... Szczęście że u mnie nie ma ..ale widzę że coraz niewygodnej mi się jeździ wrr
samsungmonika
Hej u mnie ostatnio zaczęłam sezon na młode ziemniaki w poniedziałek była babka ziemniaczana dziś kiszka . Mąż dziś kupił wanienkę dla dzidziusia i termometr chyba pomału będziemy już kupywac
Mirakulum
Ło Boże te sny!
To czekam cierpliwie na relację
Ciążą donoszona jest od 37tygodnia skończonego Także wiadomo, przyjdą kiedy będą chciały przyjść na świat, ale oczywiście najlepiej, żeby wszystkie były donoszone Mi 37+ już wystarczy i mogę odliczać dni do porodu Akurat tak 3kg z małym haczkiem i łatwiej wypchać
Haha, trasa widokowa To ci wymyślił A wie, że tymi trasami to oprócz ładnych widoczków czasami gratis są dziury na drodze?
Często i 36 tydz. Dzieciaczek spokojnie donoszony oddychajacy samodzielnie .
Gratis dziury na drodze haha ja już sobie tą trasę widokowa wyobraziłam ... jadąc z Wawy w lutym tak nam się zachciało ...bosze co ja przeżyłam .... Koszmar nie droga
reklama
Mirakulum
Hej u mnie ostatnio zaczęłam sezon na młode ziemniaki w poniedziałek była babka ziemniaczana dziś kiszka . Mąż dziś kupił wanienkę dla dzidziusia i termometr chyba pomału będziemy już kupywac
Mmm młode ziemniaczki z koperkiem ..aż slinka cieknie..ja siedzę ..popijam kefir i tak myślę co Mąż dziś na obiad upichci hmmmm będę mieć niespodziankę