reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Chodzi mi o ogólny trend 8-) Wiem, że wyjątki zawsze się zdarzają...ale jak większość z was czy z waszych historii będzie, że jednak różnica max do 2tygodni, to wtedy i tak by mi wyszło tydzień przed terminem :rofl2: a jak różnica kilku dni to raczej jednak koło 37-38 tygodnia :) Wyjdzie w praniu, no ale jestem ciekawa... Pytałam się jednej koleżanki teraz - jedno 4dni po terminie, drugie 3 dni przed... Czyli wielkiej różnicy nie ma:) A druga jedno i drugie przed terminem :happy:
Moja mama wszystkie 3 dzieciaki w 40 tyg a na dodatek każde w sobotę :)

reklama
A tak w ogóle dzień dobry i miłego dnia :)

Dziewczyny, bo tak mnie w nocy naszło...taka myśl :unsure: Tak się nastawiłam trochę, że urodzę też wcześniej drugiego synka, jak pierwszego, tak jak nie 3tygodnie wcześniej, to choćby ze dwa...Ale w sumie, skąd mogę to wiedzieć???:confused: Więc pytanie do kobietek, które już mają dwójkę dzieci - jaka była różnica w terminie porodu wg OM i rzeczywistym przyjściem na świat waszych pociech w przypadku 1 i 2 dziecka? To znaczy, że np.pierwsze wyszło tydzień przed terminem, a drugie tydzień po...Do dwóch tygodni różnicy czy nawet więcej? Tydzień po terminie i 3 tygodnie przed? Taką małą ankietę sobie zrobię....:D

Hej mnie syn z pozniejszego USG był większy a data porodu była brana z om 18listopad..Urodzil się 4 listopada
Córa też z połówkowego była większa gdzie widziałam że termin z USG się przyspiesza . Z om termin na 10 marca..urodziła się 19 lutego

Moja znajoma też rodziła troje przed terminem a czwarte 7 dni po o wadze 4kilo coś ...sama wzrostu ma z 1.60 także śmiała się ze nie musi być tym trzecim razem u mnie tak samo jak z ostatnią dwójka . Też była pewna że urodzi to czwarte wcześniej

Z ostatniego USG malec z parametrów był większy 2,3dni ale co to są 2,3dni..

No nic zobaczymy choć mimo wszystko takie 2 tyg wcześniej byłoby mi na rękę bo końcówki trochę ciężkie dla mnie były a być w ciąży do 41 tyg to bym chyba pękła hehe

Hej:) też byłam w końcu na glukozie, dostałam nawet wiaderko w razie W, ale na szczęście się nie przydało xD Nie było źle :)
Ja jadę w sobotę na echo i od razu odbieram moją mamę, bo przyjeżdża :laugh2: a wizyta w poniedziałek. Trochę się chyba juz stresuję, może dlatego nie śpię.@Dita_333 , a wiesz czy będziesz drugi raz musiała robić toxo?

Juz wiem, czemu nie chodze do panstwowej poradni. Od godziny sie zapisac nie moge, bo sa Panie na Ktg i one maja pierwszenstwo. Ja wszystko rozumiem, ale mozna by te pacjentki jakos przeplatac, przyszlam wczesniej, a bede tu kwotnac nie wiadomo ile. Jakby karte wyjac trwalo wieki. I generalnie jestrm druga w kolejce, ale nie wejde, bo nie mam karty wyjetej :/

Ale akcja! :D Jakoś to sobie zaplanowała?? hahaha :laugh2: To patrz w kalendarz kiedy wypada sobota obok twojego terminu porodu - tydzień, dwa czy trzy przed i może powielisz schemat mamy :rofl2:;)
Lekarz mówił ze ja się urodzę w czwartek ale mama stwierdziła ze nie ma szans i będę jak bracia :) sprawdziło się. Niby na wtorek mam termin wiec do soboty blisko.

reklama
Cześć wszystkim. Mialam ciężka noc i nie najlepszy dzień. W swojej głupocie zaczęłam przyjmować mniejszą dawkę Asparginu bo czułam się świetnie. Rezultat tego taki, że od wczorajszej nocy mam bolesne bóle/skurcze. Promieniuje mi to do krzyża. Od razu wróciłam do właściwej dawki i wzięłam nospę. Muszę leżeć. Nie wiem co mnie podkusilo żeby brać tego mniej :hmm:

Do góry