reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Hej dziewczyny
Ja jestem po uzg jest 13t 6d male ma 7,5 cm pani doktor powiedziala ze z 1 trymestrem roznie bywa ale wyglada na chlopaka chyba bedzie braciszek [emoji3] chociasz ja wolalam teraz dziewuszke [emoji16]. Z miesiaczki jest 15t 1d. Male tak sie wiercilo ze ciezko bylo je zmierzyc 20 min mnie badala takie urwisiatko [emoji2][emoji2][emoji2] a wy jak dziewczyny jak samopoczucie ? I jak wasze uzg?Zobacz załącznik 864263Zobacz załącznik 864264

Najważniejsze, że wszystko ok z dzieciątkiem [emoji5] dwóch braci też fajnie, bedą mieć wspólne „męskie” sprawy jak to mówi mój syn [emoji16]. Ja myślę, że ta sama płeć jest dobra dla rodzeństwa, a parka dla rodziców [emoji28] i np.u mnie syn chciał brata, jego kuzyn jak w ogole mówi ze chce(bo tak to nie chce, tylko ostatnio coś zmienił zdanie przez Jasia [emoji3]), to tez brat, a siostrzenica bardzo chciała siostrę [emoji5] chyba tylko takie maleństwa do 2,max 3lat jeszcze nie do końca rozumie co i jak i mówi płeć jaka popadnie [emoji23]przynajmniej u mnie w rodzinie i wśród znajomych się to sprawdza [emoji5]

reklama
Moja mama mi cały czas mowi ze będzie dziewczynka, tez nie wiem skąd jej się to bierze, bo ani nie zbrzydłam, ani nie mam żadnych objawów specjalnych:)
Niektorzy maja w sobie takie cos, ze poprostu wiedza [emoji23] Np moj tata, gdy byly czasy bez usg gdy ja i moje rodzenstwo sie rodzilismy, to wiedzial co mama urodzi. Jak rodzila moja siostre i babcia dzwonila do szpitala, to pozniej mowi czy chce wiedziec, co sie urodzilo, a on na to "przeciez wiem, ze corka" :D a np moja tesciowa, w kilka dni po zrobionym tescie zapytala czy w ciazy nie jestem [emoji14] i podobnie mialam w pierwszej ciazy, facet w pracy mnie zapytal czy w ciazy nie jestem, gdy ja jeszcze o niej nie wiedzialam :)

Najważniejsze, że wszystko ok z dzieciątkiem [emoji5] dwóch braci też fajnie, bedą mieć wspólne „męskie” sprawy jak to mówi mój syn [emoji16]. Ja myślę, że ta sama płeć jest dobra dla rodzeństwa, a parka dla rodziców [emoji28] i np.u mnie syn chciał brata, jego kuzyn jak w ogole mówi ze chce(bo tak to nie chce, tylko ostatnio coś zmienił zdanie przez Jasia [emoji3]), to tez brat, a siostrzenica bardzo chciała siostrę [emoji5] chyba tylko takie maleństwa do 2,max 3lat jeszcze nie do końca rozumie co i jak i mówi płeć jaka popadnie [emoji23]przynajmniej u mnie w rodzinie i wśród znajomych się to sprawdza [emoji5]
A popatrz, ja od zawsze chciałam młodszego brata :D jak tylko do przedszkola poszlam (5lat) to marudziłam mamie, że chce brata :D No i wyprosiłam hahah :D jak miałam 8lat to się taka mała poczwarka urodziła. Biegałam po osiedlu i wszystkim kobietom z małymi dziećmi się chwaliłam, że mam brata hahah :D Później przyszła na świat jeszcze jedna poczwarka, także płci męskiej (12lat różnicy) :D ich zdjęcia nosiłam w piórniku, przynosili mi szczęście na sprawdzianach hahah :D

A klepsydra to nie jak coca cola? Szersze ramiona i wydatne piersi, wąska talia i szerokie biodra? [emoji5]

Widzisz, każda kobieta ma jakieś swoje proporcje [emoji3] ja to samo słyszę: taka szczupła to wszystko kupi [emoji23] nawet sie nie kłócę już[emoji846]a ty co przeczuwasz? Bedzie dziewczynka w sobotę na scanie?[emoji5]

Może wróżka [emoji2]

Ale przecież ci tylko brzuszek rośnie!!! [emoji7] super!!! Synek w brzuszku?

Albo następna wróżka, albo ma takie życzenie [emoji5] ile ja się nasłucham, że będę mieć córkę [emoji23] od sióstr, teściowej, szefowej i dwóch koleżanek w pracy[emoji23]i wszyscy pewni byli, bo.... TO widać [emoji23][emoji16]
No może i coca cola :) ramiona mam szerokie, zawsze powtarzam ze plecy to mam jak billboard.

Edytka mysle ze bedzie chlopak hehe choc naprawde sama juz nie wiem;d
wlasnie sie dowiedzialam ze moja psiapsiola z Pl tez jest w ciazy w 9tyg.:D:D
jak bylam w lutym to rozmawialysmy o staraniach hihih noo i sie udalo;d;d;d;d ten sam czas

To się moze dowiesz niedługo czy tak jest jak myślisz [emoji5] a przyjaciółka w 9tygodniu?

reklama
Do góry