reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Dla mnie te miesiace to czarna magia [emoji85] dlatego jak ktos mnie pyta w ktorym jestem miesiacu to odpowiadam ze w tym i tym tygodniu [emoji23]
Wiem tylko tyle, ze za 5 miesiecy rodze, wiec wychodzi ze jestem w czwartym ? A wg tego co Wy podajecie to 5, wiec wiem ze nic nie wiem [emoji23]

Ale być w piątym nie oznacza, że skończyłaś piaty :o Jesteś w trakcie... czyli jeszcze piaty m-c, 6, 7, 8 i cały 9 - łącznie 4miesiace z hakiem, niecałe pięć. Dla mnie to proste jak drut ;) Ale może dlatego, ze ja zawsze bez problemu ogarniałam liczby :-p:laugh2:

reklama
Dita, na plazy wtstarczy ze schlodze stopy w morzu i robi sie na chwile zimno, a pozatym oblukalam na kamerach ze nad samym morzem jest wiaterek :D musze sobie tylko jakis kapelutek na glowe kupic [emoji85][emoji23]

A z tą pracą to niech mama się nie przejmuje :) Jak poczujesz, że nie dasz rady to zwolnisz tempo ;) U mnie jakoś wszyscy za normę biorą fakt, ze pracuję. Jeszcze mówią, co będę siedziała w domu [emoji14] Z jednej strony fajnie, nie muszę się tłumaczyć, a z 2.strony tak dziwnie, że uważają, że to norma, jakbym nie miała prawa wziąć tego L4. Hahaa kobiecie nie dogodzisz, a już w ciąży to w ogóle powodzenia haha :D
To samo mam z praca ;) chce pracować ale też mnie trochę to wkurza że zakładają wszyscy że to norma ;) tym bardziej ze u mnie to już przed zapłodnieniem większość na zwolnieniu była [emoji28]

I wahania nastroju mam straszne, no jak baba w ciąży ;)

Hej :) ja odpoczywam sobie dziś cały dzień u rodziców na hamaku [emoji16] i mam pytanko do dziewczyn które już są w ciąży drugi raz, czy ruchy dziecka można poczuć tak bardziej z lewej strony ? Wiecie, nie podbrzusze, nie pępek tylko tak bardziej po lewej. Bo leże sobie tak i poczułam takie miłe łaskotanie ale nie wiem czy nie za wiele sobie wyobrażam. Jestem dziś 16+1
możesz czuć z każdej strony :)

Dziewczyny czy macie zgagę?
Od 2 dni co bym nie zjadła to mnie męczy.
Fakt, że ciągle leżę. A po obiedzie to jak na chwilę się położę to zaraz drzemka mi się włączy.
Może powinnam trochę posiedzieć aczkolwiek słyszałam że długie siedzenie też niedobre.
A chodzić nie mam siły po 2 mcach leżenia. Kondycja zerowa i jak wstanę do wc to zadyszki dostaję.
Łóżko bardzo wyciąga ale jak mus leżeć było to mus.

Dziewczyny czy macie zgagę?
Od 2 dni co bym nie zjadła to mnie męczy.
Fakt, że ciągle leżę. A po obiedzie to jak na chwilę się położę to zaraz drzemka mi się włączy.
Może powinnam trochę posiedzieć aczkolwiek słyszałam że długie siedzenie też niedobre.
A chodzić nie mam siły po 2 mcach leżenia. Kondycja zerowa i jak wstanę do wc to zadyszki dostaję.
Łóżko bardzo wyciąga ale jak mus leżeć było to mus.
W I ciąży mialam zgagę od 8 miesiąca współczuje strasznie niektórzy właśnie mają wcześniej . Można brać te leki na zgage polecam :)

Dziewczyny czy was boli brzuch mnie praktycznie codziennie pytalam lekarki powiedziala :nie narzekamy ;/ ale to tak moze byc jutro mam wizyte ale pewnie znowu to samo powie

Dziewczyny czy was boli brzuch mnie praktycznie codziennie pytalam lekarki powiedziala :nie narzekamy ;/ ale to tak moze byc jutro mam wizyte ale pewnie znowu to samo powie
Zauważyłam że mnie boli jak za szybko wstanę i jak np wniose młodego po schodach (12 kg) chwile poleze i przestaje więc nie mam tak że cały czas. Ale jak widać ewidentnie maleństwo daje znać żeby nie przesadzać [emoji58] i chyba w końcu musze zacząć się słuchać.

reklama
Do góry