reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Koka,
Coś Ci mówił lekarz o jego bezpieczeństwie?
Bo ja byłam bardzo zestresowana innymi wynikami i problemami, że nie dopytałam a potem się wystraszyłam i tak leży to opakowania obok łóżka i sie nie moge zebrac, zeby zaczac je lykac :(

Ja biorę przeciwzakrzepowo Acard 75mg rano, a wieczorem zastrzyk Neoparin 40mg (mam mutację genu MTHFR i podwyższoną homocysteinę). Zakładam, że skoro lekarz przepisuje mi te leki to są bezpieczne i powinnam je brać. Inne dziewczyny z takimi problemami też je biorą i jest ok :) Te zastrzyki przeciwzakrzepowe nie są bezbolesne, mam siniaki na brzuchu, ale 100 razy bardziej wolę to niż żeby zakrzep zaszkodził mojemu dziecku. Acard biorę od 2 miesięcy i dziecko dobrze się rozwija :)

reklama
Mi tez tak powiedział dwa tygodnie temu, dlatego na ten przyszły wtorek za tydzień czekam z ciekawością [emoji5] czy uda mu się podejrzeć co tam bobas chowa miedzy nóżkami czy nie [emoji16]
A tak w ogole zorientowałam sie, ze niedługo będę miała połówkowe... z racji tego ze na urlop jade w czerwcu i po powrocie moze już być za późno [emoji5]wiec wypada ze już 12.06 [emoji33][emoji16][emoji5]
Ktory ci wypadnie tydzien i dzien przy polowkowym?

Hej ja dzis bylam na wizycie ale bez usg kolejna wizyte mam 25.06 a 26/27 .06 usg połówkowe przy tej wizycie wszystko w porzadku szyjka podobno super czekam z utesknieniem na ruchy maluszka no i na to usg polowkowe powinnam zie w yedy dowiedziec kto tam sie chowa
Pozdrawiam wszystkie nowe listopadowki

Ja ostatnio ogladam porodowke tlc hihi

Dita mam dokładnie to samo. W ogóle zapominam, że jestem w ciąży. Bardziej przeżywam, że Młoda idzie do 1 klasy. Czasem też boję się, czy będę w stanie pokochać tego Dzidziutka, jak Agatę. Głupie myśli.
Ale dziś śniło mi się, że szłam z Agatą do szkoły i miałam wózek z małym, uroczym chłopcem ;)

Jest nas więcej w takim razie wiec mogę nie czuć sie wyrodną matką[emoji28] tym bardziej ze naprawdę sie cieszę i jestem szczęśliwa, tylko teraz mam głowę zajęta czymś innym... [emoji5]jak się czujesz??

do dzis super! rano smiagalam jak nowonarodzona (coraz czesciej sie czuje tak dobrze jakbym w ciazy nie byla ) a po 10 zaczal mnie brzuszek pobolewac...(na ubikacji sie skonczylo, winowajca)...no a potem zaobserwowalam sluz jak w czasie owulacji i duzo..i nijakiego koloru! od 11 spokoj czysto,
jutro ide do lekarza,, ja juz nie wiem .... mam taki kremoy wymieszany z nitkami zoltymi np. i sa dni przerwy, ze np jest rzadszy jasniejszy i mniej go jest,, ja juz nie wiem czy to normalne a 2 razy bylam w ciazy i czegos takiego nie pamietam!!!!
.. nic mnie nie swedzi.... po 14 brzuszek mnie zaczal pobolewac... i tak drapalo mnie w macicy jakby laskotalo ale z przerwami,,,dziwaczne;/ wzielam nospe juz dla swietego spokoju ...moja 3 tabletka w tej ciazy
ide jutro do lekarza

pozatym ccodzienne czuje babelka...:) np teraz tez. kapitalne!
a ty jak sie czujesz???

A ja wróce do tematu wakacji, jedziecie dziewczyny ? My w końcu zdecydowaliśmy się na Chorwację, pani doktor pozwoliła i za miesiąc śmigamy [emoji16]
My na początku czerwca, prawdopodobnie Grecja :) Liczę, że to najlepszy moment ciąży na większą eskpadę, chociaż mniejsze wyjazdy też bym chciała mieć, żeby nie zatracić się w tym ciążym świecie.

Teraz news: dzisiaj pierwszy raz zobaczyłam siarę. Pewnie to głupie, ale się ucieszyłam, cieszę się z każdego objawu ciąży (moja pierwsza ciąża, nie licząc poronienia).
Co to jest? :)W ogóle nie słyszałam o czymś takim.

reklama
Siara to takie pierwsze mleko. Często pojawia się jeszcze w ciąży. Ja pamiętam że dwa razy w pierwszej ciąży obudziłam się cała mokra w tej siarze a pierwsza myśl była że mnie chłop uślinił przez sen hahaha :D

Do góry