reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Jeah, dzis pierwszy raz spotkalam sie ze zdziwiona reakcja na wiek mojej ciazy wzgledem brzucha [emoji23][emoji23] sasiad sie zapytal czy aby nie pojawi sie maluszek, potwierdzilam wiec zapytal kiedy [emoji23] mowie ze koniec pazdziernika [emoji23] spojrxal na brzuch i wydusil z siebie zdziwione "ooo" [emoji23] potem dodal "myslalem, ze juz blizej niz dalej" [emoji23][emoji23]

reklama
Może trzeba połykać magnez na umiarowanie pracy serca.

A jaki zabieg na szyjce masz mieć? Bo albo nie doczytałam, albo przegapiłam

Tak . wlasnie szukam jakis . lepszej generacji ze tak powiem. No nic

A zabieg leetz mialam w listopadzie. usuwanie zmiany petla elektr. Wiec jest naruszona jakby nie patrzec. Nie mialam z nia wczesniej problemow ale teraz to czytam ze dziewczyny bez problemow donosily ale myk jest taki ze byly na zwolnieniu takze teges

Jeah, dzis pierwszy raz spotkalam sie ze zdziwiona reakcja na wiek mojej ciazy wzgledem brzucha [emoji23][emoji23] sasiad sie zapytal czy aby nie pojawi sie maluszek, potwierdzilam wiec zapytal kiedy [emoji23] mowie ze koniec pazdziernika [emoji23] spojrxal na brzuch i wydusil z siebie zdziwione "ooo" [emoji23] potem dodal "myslalem, ze juz blizej niz dalej" [emoji23][emoji23]

Pamietam w pierwszej ciazy jak czekalam kiedy brzuszek mi bedzie rosl a zaczal po 14 tyg jakos ...potem byl tak wielki ze plakac aie chciało z bolu hahahah skora mi kremu nie przyjmowala oO
Z corka mi sie juz tak nie spieszylo do wielkiego brzuszka no ale szybko byla powtorka hehe
Teraz tez fajnie ze cos widac ale wiem z czym to sie wiaze...potem:p
Z reguly naszybciej urośnie w 3 trymestrze jak nie pod koniec...wtedy bedzie rosl w ocZach!

Hej dziewczyny. Wczoraj miałam prenatalne ale i zawirowania z córką. Aktualnie jestem z córką w szpitalu na izolatce bo od ponad tygodnia utrzymuje się wysypka, której żaden lekarz nie potrafi zidentyfikować i wczoraj skierowanie na szpital dostaliśmy ale tu i tak nie wiele robią. W sumie to nic. Cały dzień przesuedziałyśmy zamknięte a żadnych badań jej nie zrobili...

Do tego wszystkiego prenatalne trudno stwierdzić czy dobrze czy źle wyszły. Gneralnie wg lekarza dzidzia ma zbyt szeroki fałd karkowy, przezierność karkowa wyszła kiepsko i widział tylko maleńką kość nosową... Wyniki badań z krwi może będą w piątek jak nie to po weekendzie majowym. Nic jednoznacznie nie określił o prosił czekać na wspólną analizę krwi i pomiarów... Ale jak wiemy PAPPA zazwyczaj jest kiepskie a mam 30 lat więc statystyka również kiepska więc mam mieszane uczucia... Co dalej... Kompletnie odeszła mi całą radość i odechciało mi się tej ciąży...

Hej dziewczyny. Wczoraj miałam prenatalne ale i zawirowania z córką. Aktualnie jestem z córką w szpitalu na izolatce bo od ponad tygodnia utrzymuje się wysypka, której żaden lekarz nie potrafi zidentyfikować i wczoraj skierowanie na szpital dostaliśmy ale tu i tak nie wiele robią. W sumie to nic. Cały dzień przesuedziałyśmy zamknięte a żadnych badań jej nie zrobili...

Do tego wszystkiego prenatalne trudno stwierdzić czy dobrze czy źle wyszły. Gneralnie wg lekarza dzidzia ma zbyt szeroki fałd karkowy, przezierność karkowa wyszła kiepsko i widział tylko maleńką kość nosową... Wyniki badań z krwi może będą w piątek jak nie to po weekendzie majowym. Nic jednoznacznie nie określił o prosił czekać na wspólną analizę krwi i pomiarów... Ale jak wiemy PAPPA zazwyczaj jest kiepskie a mam 30 lat więc statystyka również kiepska więc mam mieszane uczucia... Co dalej... Kompletnie odeszła mi całą radość i odechciało mi się tej ciąży...

zdrowia dla corki! mam nadzieje, ze szybko Was zdiagnozują i wyzdrowieje!
jezeli masz mozliwośc zrob test nifty bedziesz miała rzetelny wynik czy wszystko ok z maluszkiem

Ostatnia edycja:
ja jeszcze nie mam kreski, ale w 1 ciąży też miałam jasną.

Dzień dobry Mamusie, miłego czwartku :) Ktoś dziś wizytuje? powodzenia!

Ja w 1 ciąży miałam malutki brzuch. Kilka dni przed porodem wyglądał tak, mam nadzieje, że i tym razem będzie podobny:)
received_10214534241660745.jpeg

Załączniki

• received_10214534241660745.jpeg
    received_10214534241660745.jpeg
    27,4 KB · Wyświetleń: 381
U mnie kreska w zasadzie nie znikła po porodzie, tylko bardzo zbladła. Także zastanawiam się czy teraz będzie z powrotem ciemnieć.
Mój brzuszek w pierwszej ciąży. Pierwsze zdjęcie to 22 tc, a drugie 36 (tuż przed urodzeniem córki). Jak spoglądam na kartę ciąży, to jednak teraz o tej porze miałam prawie 3 kg, więcej. A jednak brzuszek mi teraz wyskoczył, rano maluteńki, prawie nic, gorzej na wieczór.

Załączniki

• DSCN0015.JPG
    DSCN0015.JPG
    1,6 MB · Wyświetleń: 112
  • 36tc (2).jpg
    36tc (2).jpg
    748,9 KB · Wyświetleń: 110
reklama
Do góry