reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny, jak to jest - cukrzyce sie diagnozuje na podstawie jednego badania czy sie je powtarza?

Mialam robiona krzywa - wyszla super, ale pielegniarka zapomniala tego dnia pobrac krew na glukoze na czczo. Wczoraj to zrobilam i niestety mam 96,8, ale jestem glupia bo nazarlam sie Mcflurry na wieczor :(
Teraz zastanawiam sie czy nie powtorzyc badania przed wizyta, bo u mnie nigdy nie bylo problemow z cukrem, zawsze byl niski a tu taka niespodzianka...
zrób jeszcze raz na czczo wynik napewno będzie ok

Dziewczyny, jak to jest - cukrzyce sie diagnozuje na podstawie jednego badania czy sie je powtarza?

Mialam robiona krzywa - wyszla super, ale pielegniarka zapomniala tego dnia pobrac krew na glukoze na czczo. Wczoraj to zrobilam i niestety mam 96,8, ale jestem glupia bo nazarlam sie Mcflurry na wieczor :(
Teraz zastanawiam sie czy nie powtorzyc badania przed wizyta, bo u mnie nigdy nie bylo problemow z cukrem, zawsze byl niski a tu taka niespodzianka...
Zrob wynik jeszcze raz i postaraj sie nie jesc slodkiego dzien wczesniej.

Mialam robiona krzywa - wyszla super, ale pielegniarka zapomniala tego dnia pobrac krew na glukoze na czczo. Wczoraj to zrobilam i niestety mam 96,8, ale jestem glupia bo nazarlam sie Mcflurry na wieczor [emoji20]

Cukier bada się kilka razy w ciąży. Tak jak napisały dziewczyny powtórz badanie. To, że przed ciążą nie miałaś problemów z cukrem nie znaczy, że możesz nie mieć go teraz [emoji5]

ja rowniez ,,uwielbiam cebbule w kazdej postaci,, czosnek pratyczni do wszystkiego a to mi tylko na zdrowie wyjdzie bo gorzej z oddechem haha
sosy lubie wlasne , nie kupne ..i chce wlasnie zrobic samemu jogurt ..w ogole czego ja nie mam w planachjak bede wieej siedziec w domu w pozniejszym czasie to i chleb chce piec blablabla itd.

Tez myślę, że na macierzyńskim poszaleję z eksperymentowaniem ;) zalezy jakie bobo będzie, ale ja po Młodym liczę na spokojne, grzeczne dziecko. Ponoć 2.jest inne, więc takie będzie :D A chleb czasami piekę na weekend ja mam ochotę, albo bułeczki ;)

U mnie wszyscy parcie na dziewczynkę , mam dwóch synów i teraz każdy - oby dziewczynka. Ja i tam wiem że chłopak [emoji1][emoji28]

Może się zdziwisz i będzie dziewczynka :dry: Ale jak trzeci chłopak to też fajnie -taka rodzinka.pl hehe :-D Same synki mamusi 8-)

Hej Dziewczyny :)
mam do Was pytanie, na temat który nie daje mi spokoju od samego poczatku ciąży. Czy Wy też tak bardzo boicie się poronienia? ;((
Jest to moja pierwsza ciąża i mimo tego, że lekarz mówi, że wszystko jest w porządku to i tak codziennie boję się czy z dzieckiem jest wszytsko w porządku. Czy też męczy Was takie ciągłe przeczucie strachu?

Nie, jakoś o poronieniu w ogóle nie myślałam. Bardziej się stresuję czy zdrowe. Myślę, że warto się zastanowić czemu tak bardzo się boisz? Jesteś młoda, zdrowa, nie robisz nic niedozwolonego, wszystko będzie dobrze!:tak:

Dzis mi szefowa powiedziala ze wszyscy to sie chyba sami dowiedza za nim ja ich poinformuje sama ze w ciazy jestem bo juz mam coraz wiekszy brzuszek haha ... A chcialam oficjalnie powiedziec po 2 maja..po usg
Dzis znajomy do Mnie...zerkal ukratkiem na brZuszek ktory zakrywalam...i w pewnym momencie pyta sie ..czy wciaz chodzę na silownie hahaha

Przy mojej szczuplej sylwetce rzuca sie to w oczy lol

Hehe to u mnie podobnie :) Jeszcze tydzień do maja i myślę sobie, że w maju 4m-c to mi tam tindirindi, że się domyślą czy co, ale chciałam ten kwiecień jeszcze się nie pokazayważ z brzuchem hehe. Chodzę w luźnych bluzkach, ale wg mnie to charakterystyczne wypuklenie widać jak bluzka się przytuli co ciała :rolleyes2: I jest widocznie bardziej właśnie dlatego, że jestem (byłam hahahahaha) szczupła, a teraz taka wysepka koło pępka... Tym bardziej, że ręce, nogi, pupa bez zmian :laugh2:

Ja dziś po wizycie kontrolnej jak to lekarz powiedział raczej nic tam nie zostało i dalej stres do wizyty u mojego gin szok

To dobrze, że wszystko się oczyściło :) Lepiej, że samo :tak:
Pisz kiedy masz ochotę, mnie to nie przeszkadza, przecież rozmawiamy o rożnych rzeczach ;)

Pewnie się za dużo najadłaś i jeszcze pewnie późno :) Powtórz wynik i nie objadaj się dużo dzień przed :D Będzie dobrze :cool2:

A ja wczoraj zjadłam na obiad placki ziemniaczane... z sosem czosnkowym hahaha :laugh2: Jak wychodziłam z pracy to wpadłam na ten pomysł, no i musiałam zrealizować :p
Mnie w tej ciąży odrzuciło od kawy, co jest dziwne dla mnie, bo w 1.ciąży piłam cały czas. I za mięsem nie przepadam, a ja z tych mięsożernych :szok: teraz już słodycze mogę jeść, a w pierwszych tygodniach na sam widok mnie odrzucało... A z synkiem wpierniczałam słodkie aż mi się uszy trzęsły, także ja nie wierze, że jak słodkie się je to dziewczynka, a kwaśne to chłopak. Ja pożerałam wszystko :D Ja mam teorie, że każda ciąża inna, a płeć może być ta sama. I odwrotnie, że może być podobna ciąża, a inne płeć - czyli po prostu, że nie ma reguły ;)

Hej, piszecie co do objawów to ta ciąża jest niezwykła nie mam żadnych objawów, nie muliło mnie, nie miałam zwrotów glowy, teraz padam spać o 22,i nie jem praktycznej słodyczy mam bardziej ochotę na kwaśne i surowe warzywa, ale też bez dramatu. Podejrzewam że to będzie chlopak, jak nosiłam córkę to jadłam tonami mandarynki , i też czułam się inaczej, z pierwszym synem leżałam jak Kłoda do 4 mca i jeść nie mogłam nic, tylko krakers z sokiem pomarańczowym ale dla mnie najważniejsze jest żeby dzidzia była zdrowa nie ważna płeć.

Tak! Nieraz jak sie obudze w nocy siku to tak mnie ssie, ze zasnac znow nie moge.. ale nie jem w nocy bo to juz by bylo przegiecie [emoji14] rano juz nie wyleguje sie z synem w lozku tylko lece jesc od razu [emoji23]

Mam to samo... najgorsze jest wstawinie w nocy na siusiu... wtedy czuje, że mogłabym zjeść wszystko:p

reklama

Ja bym powtórzyła, tylko po południu przed badaniem postaraj się nie jeść słodyczy ani owoców, ani słodkich warzyw (burak, marchew)bo też zaburzą wynik.

Do góry