reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Z tym słodkim miałam podobnie. Pierwszą ciążę nic tylko słodkie chodziło mi po głowie i dlatego wszyscy łącznie ze mną twierdzili ze dziewczynka a tu się chłopak urodził. Wiec nie ma chyba żadnych regul[emoji4] tak samo ze niby jak się ma zgage to będzie miał dużo włosów a ja w ogóle wtedy zgagi nie miałam a miał taki bujne czarne włosy jak się urodził ze szok[emoji6] czyli teraz jak mam ochotę na mięso i mam zgage ze hej to co? Dlatego nic nie obstawiam [emoji28]

Hehe ja tez nie miałam zgagi w ogóle,a Młody urodził się z włosami..i to czarnymi!:szok: Gdzie ja blondynka, maż blondyn :laugh2: Ale po paru miesiącach ładnie mu pojaśniały i teraz blondyn jak się patrzy :D Teraz tez zgagi nie mam, ale ja nie wiem czy w ogóle kiedykolwiek miałam...może tez jest jakaś skłonność organizmu? Jak np.opryszczka na twarzy? Której też nigdy nie miałam... ;)

Ja tez w pierwszej ciazy z tych pozerajacych slodycze i chlopaka urodzilam [emoji14] a jeszcze brzydka bylam okropnie [emoji23] takze ja zabobony juz dawno wsadzilam miedzy ksiazki ;)

O Czizez, ależ żeś się pojechała :laugh2: Na pewno nie byłaś taka brzydka :D Przecież kobiety w ciaży są piękne, nie wiesz o tym? :p
Moja koleżanka z pracy wyglądała jak marzenie w dwóch ciążach i dwie córy ma :laugh2: Oczywiście wszyscy jej za każdym razem wróżyli chłopaka :rolleyes2:

Ja co do jedzenia towidze ze tak samo jak w dwoch poprzednich ciazach...nie ciagnie mnie do słodyczy..a o kawie w ogolw nie mysle i oby tak zostalo

Słoneczko dzis pieknie swieci..cieplutko a mnie w glowie lupie cos wrrr
Aa i jestesm za zdjeciami brzuszkow:):):)

Mnie nie ciągnęło w 1.ciąży do słodyczy... :-p ja po prostu je wpierniczałam tak samo jak przed :D:laugh2: nie było różnicy. A teraz odrzuciło, aczkolwiek powoli miłość wraca, choć na razie nieśmiało :unsure:

Ja dziś pierwsza noc od dwóch miesięcy przespałam dobrze:) jedno siku w nocy i sen do 7 rano. Czuje się jak nowonarodzona :) piękna pogoda, praca z domu i perspektywa L4 napawa mnie ogromnym entuzjazmem. Dziś zrobię sobie jabłka w cieście bo chodzą za mną już pare dni. No normalnie cudny piatuno

Ja w sumie od dwóch nocy lepiej śpię - w sensie nie budzę się często i nie zasypiam bardzo długo jak wcześniej. Może pogoda?? :confused: I tez tak mam, że jak coś za mną chodzi to muszę to mieć! tak jak wczoraj te placki ziemniaczane... no przecież popłakałabym się gdybym ich nie zjadła :rolleyes2:

reklama
Ja widziałam takie młode ziemniaczki i mysle tez o ziemniakach z Koperkiem z kefirem plus sałata ze śmietana:) chyba będzie w weekend. No I przyzam ze tez ciagle głodna chodzę... zjem 2 h i już mnie ssa jakbym cały dzień nie jadła.

Sałatę miałam wczoraj, tylko ja z jogurtem naturalnym ;) do placków ziemniaczanych i sosu czosnkowego :dry: Uwielbiam sałatę! uwielbiam młode ziemniaczki! Smaka mi narobiłaś :tak: :laugh2:

Witajcie :)
Bardzo miło się tu przebywa na tym forum chętnie dołączę... :D
Mam 26 lat jestem w pierwszej ciąży, termin porodu według Om 19 listopada, według usg 22 listopad :) Jestem pełna obaw , co dalej będzie jak to będzie.... Ponad to w zeszłym roku zaczęliśmy z narzeczonym planować ślub który odbędzie się na początku czerwca :o

To chyba ta noc jakaś była wyjątkowa bo ja też przespałam całą noc. Prócz jednej przerwy na toaletę oczywiście [emoji23] ja mam ochotę na pomidorówkę i ziemniaczki z boczkiem [emoji7] jak w dzieciństwie [emoji16]

Pomidorówka tak! całym sercem ;) Ale boczuś jako mięsko na tę chwilę jakoś mnie nie rusza :p

Witajcie :)
Bardzo miło się tu przebywa na tym forum chętnie dołączę... :D
Mam 26 lat jestem w pierwszej ciąży, termin porodu według Om 19 listopada, według usg 22 listopad :) Jestem pełna obaw , co dalej będzie jak to będzie.... Ponad to w zeszłym roku zaczęliśmy z narzeczonym planować ślub który odbędzie się na początku czerwca :o
Witaj.
Będzie dobrze, myśl pozytywnie.
Jak się czujesz?

Hehe ja tez nie miałam zgagi w ogóle,a Młody urodził się z włosami..i to czarnymi!:szok: Gdzie ja blondynka, maż blondyn :laugh2: Ale po paru miesiącach ładnie mu pojaśniały i teraz blondyn jak się patrzy :D Teraz tez zgagi nie mam, ale ja nie wiem czy w ogóle kiedykolwiek miałam...może tez jest jakaś skłonność organizmu? Jak np.opryszczka na twarzy? Której też nigdy nie miałam... ;)

O Czizez, ależ żeś się pojechała :laugh2: Na pewno nie byłaś taka brzydka :D Przecież kobiety w ciaży są piękne, nie wiesz o tym? :p
Moja koleżanka z pracy wyglądała jak marzenie w dwóch ciążach i dwie córy ma :laugh2: Oczywiście wszyscy jej za każdym razem wróżyli chłopaka :rolleyes2:

Mnie nie ciągnęło w 1.ciąży do słodyczy... :-p ja po prostu je wpierniczałam tak samo jak przed :D:laugh2: nie było różnicy. A teraz odrzuciło, aczkolwiek powoli miłość wraca, choć na razie nieśmiało :unsure:

Ja w sumie od dwóch nocy lepiej śpię - w sensie nie budzę się często i nie zasypiam bardzo długo jak wcześniej. Może pogoda?? :confused: I tez tak mam, że jak coś za mną chodzi to muszę to mieć! tak jak wczoraj te placki ziemniaczane... no przecież popłakałabym się gdybym ich nie zjadła :rolleyes2:

No to jem mniej slodkosci niz przed ciaza hehe

Ale mi smaka robicie..mam juz ogorkowa w domu ale chyba zezrem cos jeszcze z waszego menu haha

reklama
Do góry