majacyr
Fanka BB :)
Z domowych sposobów posmaruj pastą do zębów.Hejo ma ie jakiś sposób na opryszczka wargowa już smarowalam to różnymi maści ami czosnkiem no trochę lepiej ale dalej są
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Z domowych sposobów posmaruj pastą do zębów.Hejo ma ie jakiś sposób na opryszczka wargowa już smarowalam to różnymi maści ami czosnkiem no trochę lepiej ale dalej są
Z tym słodkim miałam podobnie. Pierwszą ciążę nic tylko słodkie chodziło mi po głowie i dlatego wszyscy łącznie ze mną twierdzili ze dziewczynka a tu się chłopak urodził. Wiec nie ma chyba żadnych regul[emoji4] tak samo ze niby jak się ma zgage to będzie miał dużo włosów a ja w ogóle wtedy zgagi nie miałam a miał taki bujne czarne włosy jak się urodził ze szok[emoji6] czyli teraz jak mam ochotę na mięso i mam zgage ze hej to co? Dlatego nic nie obstawiam [emoji28]Pewnie się za dużo najadłaś i jeszcze pewnie późno Powtórz wynik i nie objadaj się dużo dzień przed Będzie dobrze
A ja wczoraj zjadłam na obiad placki ziemniaczane... z sosem czosnkowym hahaha Jak wychodziłam z pracy to wpadłam na ten pomysł, no i musiałam zrealizować [emoji14]
Mnie w tej ciąży odrzuciło od kawy, co jest dziwne dla mnie, bo w 1.ciąży piłam cały czas. I za mięsem nie przepadam, a ja z tych mięsożernych teraz już słodycze mogę jeść, a w pierwszych tygodniach na sam widok mnie odrzucało... A z synkiem wpierniczałam słodkie aż mi się uszy trzęsły, także ja nie wierze, że jak słodkie się je to dziewczynka, a kwaśne to chłopak. Ja pożerałam wszystko Ja mam teorie, że każda ciąża inna, a płeć może być ta sama. I odwrotnie, że może być podobna ciąża, a inne płeć - czyli po prostu, że nie ma reguły
Ja tez w pierwszej ciazy z tych pozerajacych slodycze i chlopaka urodzilam [emoji14] a jeszcze brzydka bylam okropnie [emoji23] takze ja zabobony juz dawno wsadzilam miedzy ksiazkiZ tym słodkim miałam podobnie. Pierwszą ciążę nic tylko słodkie chodziło mi po głowie i dlatego wszyscy łącznie ze mną twierdzili ze dziewczynka a tu się chłopak urodził. Wiec nie ma chyba żadnych regul[emoji4] tak samo ze niby jak się ma zgage to będzie miał dużo włosów a ja w ogóle wtedy zgagi nie miałam a miał taki bujne czarne włosy jak się urodził ze szok[emoji6] czyli teraz jak mam ochotę na mięso i mam zgage ze hej to co? Dlatego nic nie obstawiam [emoji28]
Tez myślę, że na macierzyńskim poszaleję z eksperymentowaniem zalezy jakie bobo będzie, ale ja po Młodym liczę na spokojne, grzeczne dziecko. Ponoć 2.jest inne, więc takie będzie A chleb czasami piekę na weekend ja mam ochotę, albo bułeczki
Może się zdziwisz i będzie dziewczynka Ale jak trzeci chłopak to też fajnie -taka rodzinka.pl hehe Same synki mamusi
Nie, jakoś o poronieniu w ogóle nie myślałam. Bardziej się stresuję czy zdrowe. Myślę, że warto się zastanowić czemu tak bardzo się boisz? Jesteś młoda, zdrowa, nie robisz nic niedozwolonego, wszystko będzie dobrze!
Hehe to u mnie podobnie Jeszcze tydzień do maja i myślę sobie, że w maju 4m-c to mi tam tindirindi, że się domyślą czy co, ale chciałam ten kwiecień jeszcze się nie pokazayważ z brzuchem hehe. Chodzę w luźnych bluzkach, ale wg mnie to charakterystyczne wypuklenie widać jak bluzka się przytuli co ciała I jest widocznie bardziej właśnie dlatego, że jestem (byłam hahahahaha) szczupła, a teraz taka wysepka koło pępka... Tym bardziej, że ręce, nogi, pupa bez zmian
To dobrze, że wszystko się oczyściło Lepiej, że samo
Pisz kiedy masz ochotę, mnie to nie przeszkadza, przecież rozmawiamy o rożnych rzeczach
Pewnie się za dużo najadłaś i jeszcze pewnie późno Powtórz wynik i nie objadaj się dużo dzień przed Będzie dobrze
A ja wczoraj zjadłam na obiad placki ziemniaczane... z sosem czosnkowym hahaha Jak wychodziłam z pracy to wpadłam na ten pomysł, no i musiałam zrealizować
Mnie w tej ciąży odrzuciło od kawy, co jest dziwne dla mnie, bo w 1.ciąży piłam cały czas. I za mięsem nie przepadam, a ja z tych mięsożernych teraz już słodycze mogę jeść, a w pierwszych tygodniach na sam widok mnie odrzucało... A z synkiem wpierniczałam słodkie aż mi się uszy trzęsły, także ja nie wierze, że jak słodkie się je to dziewczynka, a kwaśne to chłopak. Ja pożerałam wszystko Ja mam teorie, że każda ciąża inna, a płeć może być ta sama. I odwrotnie, że może być podobna ciąża, a inne płeć - czyli po prostu, że nie ma reguły
Nie wiem czy nie będziesz musiała powtórzyć całej krzywej bo bez tego pierwszego pomiaru to chyba jest nieważne.Dziewczyny, jak to jest - cukrzyce sie diagnozuje na podstawie jednego badania czy sie je powtarza?
Mialam robiona krzywa - wyszla super, ale pielegniarka zapomniala tego dnia pobrac krew na glukoze na czczo. Wczoraj to zrobilam i niestety mam 96,8, ale jestem glupia bo nazarlam sie Mcflurry na wieczor
Teraz zastanawiam sie czy nie powtorzyc badania przed wizyta, bo u mnie nigdy nie bylo problemow z cukrem, zawsze byl niski a tu taka niespodzianka...
Ja dziś pierwsza noc od dwóch miesięcy przespałam dobrze jedno siku w nocy i sen do 7 rano. Czuje się jak nowonarodzona piękna pogoda, praca z domu i perspektywa L4 napawa mnie ogromnym entuzjazmem. Dziś zrobię sobie jabłka w cieście bo chodzą za mną już pare dni. No normalnie cudny piatuno
Nie wiem czy nie będziesz musiała powtórzyć całej krzywej bo bez tego pierwszego pomiaru to chyba jest nieważne.
Ja tak przed pierwszym badaniem glukozy na czczo czegoś się najadłam i potem niepotrzebny stres. Na drugi raz zapytalam pielęgniarki jak się przygotować i ona mi powiedziała żeby nie jeść słodkiego dzień przed badaniem. Nie jeść bananów. Ostatni posiłek o 20 jeżeli badanie będę mieć o 8 rano. I ostatni posiłek to najlepiej zwykle kanapki z szynką. Wyniki były dobre
Ja widziałam takie młode ziemniaczki i mysle tez o ziemniakach z Koperkiem z kefirem plus sałata ze śmietana chyba będzie w weekend. No I przyzam ze tez ciagle głodna chodzę... zjem 2 h i już mnie ssa jakbym cały dzień nie jadła.To chyba ta noc jakaś była wyjątkowa bo ja też przespałam całą noc. Prócz jednej przerwy na toaletę oczywiście [emoji23] ja mam ochotę na pomidorówkę i ziemniaczki z boczkiem [emoji7] jak w dzieciństwie [emoji16]