reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja dziś po wizycie kontrolnej jak to lekarz powiedział raczej nic tam nie zostało i dalej stres do wizyty u mojego gin szok
Natalcia, ale to chyba dobrze ze wszystko samo sie oczyscilo.. zabieg nie nalezy do przyjemnych.. wiem, ze to marne pocieszenie przy tym, co sie Tobie przydarzylo, ale mozesz szybko zaczac starania o kolejne dziecko ;* czego z calego serca Ci zycze!

reklama
[emoji50] super [emoji16] ja dopiero pierwszego Maluszka będę miała.
A co przeczucie Ci podpowiada? Chłopak czy dziewczynka?

@Igorowelove możemy, ale póki co nie bardzo mamy co pokazywać chyba co hehehe ?[emoji16]
No ja juz mam calkiem pokazny [emoji14] Ale to moja druga ciaza i na watku moja ciaza najstarsza ;)

Natalcia, ale to chyba dobrze ze wszystko samo sie oczyscilo.. zabieg nie nalezy do przyjemnych.. wiem, ze to marne pocieszenie przy tym, co sie Tobie przydarzylo, ale mozesz szybko zaczac starania o kolejne dziecko ;* czego z calego serca Ci zycze!
Ja sie cieszę ze się samo oczyscilo ale ten lekarz jakoś tak dziwnie gadał że sama nie wiem co on miał na myśli .... A co do starań mój M stracił chęci ... Mam nadzieje że z czasem mu przejdzie na razie pozostalo mi się cieszyć z obecnej dwojeczki ... A tak wgl to ja chyba nie powinnam sie tu wypowiadać skoro już nie bede listopadowa mama :(

Ooo super [emoji16] ja dopiero pierwszego Maluszka będę miała.
A co przeczucie Ci podpowiada? Chłopak czy dziewczynka?
Sama już nie wiem. Czuje się dość kiepsko tzn mdłości, zgaga, senność a z młodym tego nie miałam i wyglądam dość kiepsko wiec logiczne jakby teraz była dziewczynka chociaż nie ukrywam ze chciałam dwóch chłopaków [emoji4] z kolei z młodym byłam przekonana ze będzie dziewczynka i jak wielkie było moje zdziwienie gdy ma usg synuś pochwalił się tym co ma i nie było już wątpliwości [emoji28] także zupełnie nie mam pojęcia - najważniejsze że zdrowe [emoji4]

Ja sie cieszę ze się samo oczyscilo ale ten lekarz jakoś tak dziwnie gadał że sama nie wiem co on miał na myśli .... A co do starań mój M stracił chęci ... Mam nadzieje że z czasem mu przejdzie na razie pozostalo mi się cieszyć z obecnej dwojeczki ... A tak wgl to ja chyba nie powinnam sie tu wypowiadać skoro już nie bede listopadowa mama :(
Kochana dobrze, że się samo oczyściło.
Oboje musicie dać sobie czas.
Twój pewnie też to przeżył na swój sposób.
Jak masz potrzebę to pisz.
Przytulam.

Sama już nie wiem. Czuje się dość kiepsko tzn mdłości, zgaga, senność a z młodym tego nie miałam i wyglądam dość kiepsko wiec logiczne jakby teraz była dziewczynka chociaż nie ukrywam ze chciałam dwóch chłopaków [emoji4] z kolei z młodym byłam przekonana ze będzie dziewczynka i jak wielkie było moje zdziwienie gdy ma usg synuś pochwalił się tym co ma i nie było już wątpliwości [emoji28] także zupełnie nie mam pojęcia - najważniejsze że zdrowe [emoji4]

No widzisz. Najważniejsze żeby zdrowe było [emoji4]

Mnie też tak lekarz powiedział, a jednak musiałam mieć zabieg :/ Na usg nie było widać jakichś drobnych tkanek. Uważam, że najlepszym wskaźnikiem jest beta hcg (u mnie po miesiącu od poronienia wynosiła około 150 - po 2 tyg od zabiegu było już ok). Spadnie <5 jest ok.

A co do starań. Niby po zabiegu powinno się czekać 3 miesiące. My czekaliśmy dwa, ale i tak udało się po trzech. Więc myślę, że organizm sam wie, że już pora. :) Daj czas mężowi, dla niego to na pewno też trudne :(

Trzymaj się dzielnie, na pewno wszystko będzie dobrze i niebawem bedziecie mogli znowu będziecie się cieszyć bobaskiem w brzuszku :)
U mnie juz jest 0.0 wczoraj robiłam

reklama
Dziewczyny, jak to jest - cukrzyce sie diagnozuje na podstawie jednego badania czy sie je powtarza?

Mialam robiona krzywa - wyszla super, ale pielegniarka zapomniala tego dnia pobrac krew na glukoze na czczo. Wczoraj to zrobilam i niestety mam 96,8, ale jestem glupia bo nazarlam sie Mcflurry na wieczor :(
Teraz zastanawiam sie czy nie powtorzyc badania przed wizyta, bo u mnie nigdy nie bylo problemow z cukrem, zawsze byl niski a tu taka niespodzianka...

Do góry